自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

阿大升中一, 用的是家人的二手機.
阿二升小六, 用的是一千元的便宜機.
壞咗會同佢一齊去維修, 修唔到先換新機.
仲要講明比佢地知, 阿媽只提供便宜機, 只要可用就行, 要買名牌貴價手機就等長大後自己賺錢買.

珍珠宮

環保接龍勳章

carly.c 發表於 19-7-25 11:27
亞女10歲升5年級, 4年級時已經成日話想我送電話俾佢, 呢排我俾我電話whatsapp佢加佢朋友, 佢地原來真係 ...

升中一

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

carly.c 發表於 19-7-25 11:27
亞女10歲升5年級, 4年級時已經成日話想我送電話俾佢, 呢排我俾我電話whatsapp佢加佢朋友, 佢地原來真係 ...

我自己湊女,接送返放學,部電話兩母女一齊用,另外屋企有部儲值卡電話(取消咗部家居電話☎️)用來做後備,有時個女落樓下買嘢就帶呢部,來緊九月返中學都唔知點,佢自己話唔帶喎

男爵府

我仔歲半左右買左部iphone俾佢,佢會同Siri傾計睇下YouTube學下生字,玩woody puzzle,宜家佢識係爸爸收工時FaceTime佢宜家妹妹未夠一歲,已經對哥哥部電話好有興趣

大宅

我仔三年級岀電話比佢,因佢班同學要傾功課,加上佢開始自己放學

首頁

尾頁

跳至