親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

abinayams 發表於 19-7-31 12:51
在官網買可網上check in, 我今年新年坐完,經trip. com買,不能網上 check in, 回程時仁川機場counter太長 ...

我林住回程去一早去首爾站 check in 寄埋行李先

珍珠宮

daisy17772 發表於 19-8-21 21:53
hihi, 你出年農曆年去首爾? 是否諗住滑雪?打算去邊度?

請問你覺得濟州 啲普通座位 冇乜特別 窄? 我 ...

hi ~ 你出年又去滑雪 ? 今次去邊個場 ?

jeju 坐過, 可能我地唔係好高, 位唔算窄 ... ok

行李方面我地一家 4 口 60 kg 去 ski 只係剛好, 雖然已經冇咩買野, 但自己野比較多, 同埋 jeju 每個喼 max. 15kg 有 d 難攪, 要夾硬要分 4 個喼變相 quota 又小左

另外想講講凌晨機坐簾航都好架, 可以一上機就瞓到到埗, 唔使中間派餐被嘈醒 ...

侯爵府

畀面勳章

yp26 發表於 19-8-22 06:29
黎緊新年 年29飛 首爾 搭濟航 我唔知座位係咪特別的窄 但我肥坐落都 OK ...

今次我去程坐 hong Kong express回程濟州 。我3個人,買咗其中一個人 20kg, 再加另外兩個多30 kg,共有50 kg,三個人通常我哋都夠。

我以為你自己去大明. 你幾多號去滑雪?我都係去四日三夜.

侯爵府

畀面勳章

1213 發表於 19-8-22 09:30

jeju 坐過, 可能我地唔係好高, 位唔算窄 ... ok

hi, 今次我哋都係去返大洪。 以前我哋四個人去通常都係兩個20kg嘅喼加一個15kg都夠. 今次3 個去,我就買咗50kg加埋手提行李, 相信剛好 . 我哋pack 嘢只得好剛剛好, 唔鍾意拎咁多 ,我哋D喼唔太重。

我回程先至坐濟州。係am flight, 好早。另外我買咗佢剛剛出嘅lounge access pass,好抵,食個早餐都唔止咁嘅價錢試下新嘢囉。

珍珠宮

daisy17772 發表於 19-8-22 16:42
hi, 今次我哋都係去返大洪。 以前我哋四個人去通常都係兩個20kg嘅喼加一個15kg都夠. 今次3 個去,我就買咗 ...

我都見到 jeju 介紹個新 lounge, 好似唔錯 :p

子爵府

daisy17772 發表於 19-8-22 16:12

今次我去程坐 hong Kong express回程濟州 。我3個人,買 ...

我 24~27/1去大明 你呢?

侯爵府

畀面勳章

yp26 發表於 19-9-4 14:49
我 24~27/1去大明 你呢?

jan 26 to jan 29.

子爵府

1213 發表於 19-8-22 09:30

前排問左 話可以一家人一齊計 但又唔知係咪每喼計 15kg

我想回程買多15kg 穩陣 d

珍珠宮

yp26 發表於 19-9-4 14:52
前排問左 話可以一家人一齊計 但又唔知係咪每喼計 15kg

我想回程買多15kg 穩陣 d

我上次坐已經係 2018 CNY, 唔 update 啦, 隨時會改

出發前再確認下隱陣 d

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都係第一次新年搭濟洲,我都驚行李超重

珍珠宮

karenmami1017 發表於 19-9-5 09:14
我都係第一次新年搭濟洲,我都驚行李超重

如果唔超太多, 重有手提果 10kg 可以幫到下

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

1213 發表於 19-9-5 10:20
如果唔超太多, 重有手提果 10kg 可以幫到下

因為我都參加左1天滑雪團,如果買多15kg行李係可以一家人用就好

子爵府

1213 發表於 19-9-5 09:11
我上次坐已經係 2018 CNY, 唔 update 啦, 隨時會改

出發前再確認下隱陣 d

會呀 出發前再問下 但我都想再買,多15kg 回程 穩陣 d

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我地復活節去濟州係坐hk express去濟州返,回程冇delay,冇做網上check in又唔係排得耐,仲安排到三個一齊坐.返黎都覺得焗過express,最正佢每人包15kg行李同但唔限件數,我地都47kg但都唔使加錢。

男爵府

chichibb 發表於 19-9-6 23:10
我地復活節去濟州係坐hk express去濟州返,回程冇delay,冇做網上check in又唔係排得耐,仲安排到三個一齊坐. ...

我都諗住HK express 去,JeJu Air 返。請问你記唔記得 JeJu Air 幾時开賣4月複活節机票?你个張回程约幾$?

大宅

回覆 chichibb 的帖子

我兩大1小共45kg,即係可以2件行李共45kg?還是要3件行李,各自15kg?

大宅

係濟洲官網買,用paypal要比400元手續費,你地經官網買?還是travel agent?

侯爵府

畀面勳章

ihpekkleduck 發表於 19-9-19 12:00
我都諗住HK express 去,JeJu Air 返。請问你記唔記得 JeJu Air 幾時开賣4月複活節机票?你个張回程约幾$ ...

原來我記錯左,我係4月去台灣,8月先係去濟州, 我3月未去台灣trip已經買定機票 兩大一小要326800won.

侯爵府

畀面勳章

bblove100 發表於 19-10-1 15:17
係濟洲官網買,用paypal要比400元手續費,你地經官網買?還是travel agent?

我官網用visa唔使手續費

侯爵府

畀面勳章

bblove100 發表於 19-10-1 15:13
回覆 chichibb 的帖子

我兩大1小共45kg,即係可以2件行李共45kg?還是要3件行李,各自15kg?

冇所謂,只係一件唔可以重過30kgs(好似係)

首頁

尾頁

跳至