自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我friend話唔好簽,訪比人執到跟你個簽名去買嘢,但我話唔簽店員點對名,但佢仲話不用對名,佢一向都冇在卡背簽名保障自己 是他錯or我錯?

男爵府

sabun 發表於 19-7-25 12:37
我friend話唔好簽,訪比人執到跟你個簽名去買嘢,但我話唔簽店員點對名,但佢仲話不用對名,佢一向都冇在卡 ...

有簽

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

不過都唔覺得買野時會對名

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

有簽

大宅

我friend話唔好簽,訪比人執到跟你個簽名去買嘢,但我話唔簽店員點對名,但佢仲話不用對名,佢一向都冇在卡 ...
咁如果俾人執到卡自己又冇簽名,偷卡人咪可以直接自己簽 名黎用囉?

chloe2018    發表於 19-7-25 15:30

侯爵府

無簽,不過耐唔耐會有間好嚴捉我簽返。

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有簽
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

回覆樓主:

卡主唔簽,比人拎去用時,咪鐘意簽乜野都得?重方便

珍珠宮

回覆樓主:

喺囉,原來唔簽都得,但覺得唔簽仲危險。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

好矛盾喎佢…
佢話自己買野店員唔對簽名,
咁執到/偷左佢張咭既人去買野都一樣唔會對簽名啫
仲方便左個賊仔添!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Pollyowen 發表於 19-7-25 12:39
不過都唔覺得買野時會對名

以前都有對名,近幾年無啦,$500以下名都唔使簽,韓國更係咩都do得走得

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

咩道理? 咩思想!?

佢冇簽名都用到,點解人地執到用唔到?

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cindy618 發表於 19-7-25 12:43
以前都有對名,近幾年無啦,$500以下名都唔使簽,韓國更係咩都do得走得
依家太方便

男爵府

ilikethis2005 發表於 19-7-25 12:41

Me too

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

ilikethis2005 發表於 19-7-25 12:41

x2
放下自在

珍珠宮

回覆樓主:

想安全咪將卡綑綁落手机,拍卡時再用密碼或指纹囉,好過用實體卡.

水晶宮

回覆樓主:

有簽

男爵府

玩具勳章

回覆樓主:

會簽

珍珠宮

回覆樓主:

講開又講,以前叫番卡主簽番卡背個名,死都唔簽,依家唔過1仟唔使簽,又話,吓,咁咪唔知喺咪我買囉?顶,用卡用到咁,用番現金算啦

象牙宮

回覆樓主:

緊係簽,雖然好多地方都唔睇!

首頁

尾頁

跳至