6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

kmbb519 發表於 19-7-26 00:09
我6個幾月時就剪開兩半比佢,佢都食到,到七個幾月就成粒, so far 都未試過啃
...

我試過俾happy baby果隻我仔試,但佢唔(emoji)直接吞,跟著係咁咳,點樣訓練佢要(emoji)完先?

我試過啲餅餅係趣趣地既,係咪買唔岩?

仔仔八個月

複式洋房

珍惜眼前 發表於 19-7-25 20:36
濕水就淋

我試過俾happy baby果隻我仔試,但佢唔(emoji)直接吞,跟著係咁咳,點樣訓練佢要(emoji)完先?

我試過啲餅餅係趣趣地既,係咪買唔岩?

仔仔八個月

大宅

2019新春慶豚圓

小布丁媽 發表於 19-7-26 11:51

我試過啲 ...

係咪一樽樽花形泡芙?

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

小布丁媽 發表於 19-7-26 11:49

我試過啲 ...

我試過幾隻都係脆脆地,我bb初時都唔識咬,梅下梅下咁,之後我就拎住一粒叫佢咬,試左幾次佢就識,或者你試下 我試過星星餅, 米餅,圓波形餅都係

大事化小, 小事化毛.........

複式洋房

kmbb519 發表於 19-7-26 13:19
我試過幾隻都係脆脆地,我bb初時都唔識咬,梅下梅下咁,之後我就拎住一粒叫佢咬,試左幾次佢就識,或者你 ...

我個仔係應該就咁吞,跟著就係咁咳⋯
係咪要再整細粒啲?

別墅

回覆樓主:

我見星星餅好似寫7個月先食得,請問6個月多啲可以食嗎?

你地食邊隻星星餅?

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

俾啲餅仔佢拎拎拎下就自己識㗎啦

複式洋房

2019勳章

dusit 發表於 19-8-13 18:20
我見星星餅好似寫7個月先食得,請問6個月多啲可以食嗎?

你地食邊隻星星餅?

我囡6個月比波波米佢食,無乜味,因為當時岩岩加固無耐,所以食淡味啲感覺好似好啲,而家8個月就比星星餅。

複式洋房

2019勳章

臭Patpat小B 發表於 19-8-14 11:10
俾啲餅仔佢拎拎拎下就自己識㗎啦

係呀,而家每日都比佢拎下

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊