自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

cattz288 發表於 19-7-25 22:38
我唔覺得bts friendly, 都係有不少站無lift, 得樓梯, 之前plan過坐鐵去機場, 結果都係放棄左 :w ...

明智拎住行李梗係坐的士喇

琥珀宮

cattz288 發表於 19-7-25 22:38
我唔覺得bts friendly, 都係有不少站無lift, 得樓梯, 之前plan過坐鐵去機場, 結果都係放棄左 :w ...

少行人電梯又係唔夠friendly嘅 ,或者想國民行多啲樓梯,健康啲。

侯爵府

去首都曼谷旅遊區梗喺咁啦
試下去泰北啲地方 啲人好窮 將啲仔細細個就送去打泰拳 有啲做人妖 雛妓都有
利申 我都好中意去泰國旅遊 因為物價低 食物好食 風景靚

wcpcelia    發表於 19-7-26 09:09

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Benbenmum 發表於 19-7-25 22:53
明智拎住行李梗係坐的士喇

驚塞車嘛!真係好怕架! 我第一次唔識, 喺bkk t21入pattaya, 用左3個幾鐘

放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

SandyKL 發表於 19-7-25 22:57
少行人電梯又係唔夠friendly嘅 ,或者想國民行多啲樓梯,健康啲。

呢個問題喺深圳, 首爾地鐵都有! 可能平均年紀仲係後生
放下自在

珍珠宮

SandyKL 發表於 19-7-25 22:24
視泰國為鄉下,常與家中男人到泰國。

你話泰國機場靚過香港,即問身邊位旅伴,同我意見一致,曼谷蘇汪納 ...

同意呀 特別係departure嗰一層, 好似仲簡陋個以前啟德

琥珀宮

cattz288 發表於 19-7-25 23:04
呢個問題喺深圳, 首爾地鐵都有! 可能平均年紀仲係後生

呢啲地方邊有香港咁多長者,係香港人長命多長者啫。

象牙宮

SandyKL 發表於 19-7-25 23:07
呢啲地方邊有香港咁多長者,係香港人長命多長者啫。

咁都要照顧下d遊客嘛
日本都多長者架! 佢地地鐵都係樓梯多! 少電梯!
放下自在

侯爵府

flori 發表於 19-7-25 23:01
去首都曼谷旅遊區梗喺咁啦
試下去泰北啲地方 啲人好窮 將啲仔細細個就送去打泰拳 有啲做人妖 雛妓都有
利申 ...

仲有泰國五星酒店,比起其它國家,非常低住

象牙宮

堅媽 發表於 19-7-25 22:44
我前年聖誕去曼谷、芭堤雅天氣好涼只帶了預出入冷氣地方的薄風褸,冷病咗,俾老公和仔女笑,話我可能係泰 ...

我都試過聖誕去 bkk, 酒店泳池d水凍到震架
放下自在

子爵府

wyeth冷知識勳章

superkingdom 發表於 19-7-25 19:02
第一次去,原來機場好大好靚,靓過香港!
原來無咩蚊 /蠓,反而一落机返港去等車就比野咬!原來唔係太熱! ...

去過一次,野食好平,好味,懷念。

琥珀宮

jarjane 發表於 19-7-25 23:05
同意呀 特別係departure嗰一層, 好似仲簡陋個以前啟德

咁又好過啟德嘅。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

Charlotte_mom 發表於 19-7-25 21:17
唔係太熱?我4月去bkk 日日37度,曬到甩皮wor
咁岩天氣涼?
你唔係唔知呀⋯⋯四月泰國潑水節⋯⋯
泰國全年最熱在四月⋯⋯
我聽過會有 40/41 度㗎。

伯爵府

SandyKL 發表於 19-7-25 22:24

視泰國為鄉下,常與家中男人到泰國。

佢地机場鋪頭,買手信,名牌店好多,我入機場個E区,都行左好耐,不過我唔知佢地有無人列車,可能我成日覺得曼谷比較香港落後城市,所以佢机场令我覺得好好

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

Sumyeema1 發表於 19-7-25 21:55
華欣villa 住呢間。

住完再話你知好唔好住。

呢間超正

琥珀宮

superkingdom 發表於 19-7-25 23:14
佢地机場鋪頭,買手信,名牌店好多,我入機場個E区,都行左好耐,不過我唔知佢地有無人列車,可能我成日覺 ...

冇無人列車。各地機場應該一樣,掠遊客機會唔放過,貨品價格比市內貴,所以我好少係泰機場買野。

大宅

amychoi 發表於 19-7-25 22:14
我去左中間這間, 都多野食的。

請問呢個係咩app? Thanks

大宅

cattz288 發表於 19-7-25 23:11
我都試過聖誕去 bkk, 酒店泳池d水凍到震架

有年聖誕節去曼谷我小朋友著咗兩件保暖衣都覺得凍!泰國嚟講我麻麻曼谷(不過3星期後會去,我老公同細路鍾意)。我自己鍾意去普吉住下resort.

象牙宮

eziznw 發表於 19-7-25 23:59
有年聖誕節去曼谷我小朋友著咗兩件保暖衣都覺得凍!泰國嚟講我麻麻曼谷(不過3星期後會去,我老公同細路鍾 ...

布吉機票好貴 去過一次咋!
放下自在

大宅

cattz288 發表於 19-7-26 00:02
布吉機票好貴 去過一次咋!

我通常暑假去普吉因為淡季(但今年冇得去)。淡季酒店好平!我舊年坐HK express 直飛來回普吉都係千五一個人!

首頁

尾頁

跳至