時政擂台

跳至

首頁
23456...17

尾頁

大宅

garfield_pooh 發表於 19-7-26 01:52
嗰晩唔係亂打人,係有目標咁打班黑衣人,誰在攪事,眼明心清嘅自然就會知
...

禮拜六又嚟,,大家區外人唔好搭地鐵去元朗同見唔對路就離開,唔好參與。

男爵府

calvin1230hk 發表於 19-7-26 07:20
唔係假象,只不過果班白衫係由黑衫換嘅姐,又搵個戲子扮個仔比人打,講到好慘,又搞人地山墳。

目標都係 ...

無錯,昨天警方都拉了個犯,佢都是黑社會,不過是犯民D朋友來,所以D犯民唔好辨清高啦,自己都同流合污

大宅

曈曈媽咪 發表於 19-7-26 01:57
無黑衣人入黎挑釁,人地係遊行完返屋企,你見到好多黑衣人時已經係開打之後黎增援,因為早係9點左右已經有 ...

想問下有無9點前的影片睇?傷左幾多人?

侯爵府

lamlamabc 發表於 19-7-26 07:30
無錯,昨天警方都拉了個犯,佢都是黑社會,不過是犯民D朋友來,所以D犯民唔好辨清高啦,自己都同流 ...

林已完同佢地關係好好。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

karshing 發表於 19-7-26 07:30
拎住架生成日見啦!

遊行完,實有班人拎住遮、地盤竹支、路牌、磚頭、折攔扞、垃圾埇阻路……

係呀,仲有班人去執垃圾tim

警察連白衫打人打到流哂血都唔拉,又點會拉d 掉磚既人?

男爵府

回覆 yyyy.mama 的帖子

報警有用咩?眼見佢地大哂,警察都打!

男爵府

而家其實就好似

黃絲係個仔,讀過書(當然有人話讀屎片),知阿媽做錯左,遊行"發難咋" "勸"阿媽

藍絲就係阿媽,個仔唔聽就要"打"要"教"

中國人,是要管的

男爵府

yyyy.mama 發表於 19-7-26 07:10
黑社會仲會收錢打人。。。

冇人代表你,出黎遊行俾人抗既人係為自己同自己既下一代,"真"香港人,唔好對 ...

你話黑社會收錢打人,咁不如問吓點解唔係由元朗衝出去巿區打佢地?你其實係咪真係分辨唔到,自己住嘅區域受騷擾,同主動去人地住嘅地區挑釁嘅分別?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yyyy.mama 發表於 19-7-26 07:15
可能我睇新聞少,請問"撕下都比人圍,比人毆"係邊個地區?應該貼連儂牆俾人抗既都不少吧

我都反對暴力, ...
去youtube搵片啦,
而家唔係貼咁簡單,個幾月嚟,每次遊行完都搞事,仲搞埋中聯辦,佢哋擺明係想解放軍嚟鎮壓,
之後美國有藉口制裁,國際譴責,將香港成為第二個烏克蘭,
黑衣人咁做對香港好? 為香港爭取一國一制?
搗亂人舖頭為公義?
打市民係為香港人爭取?
恃住有班人撐佢哋,越來越過分,
白衫打人唔啱,咁黑衫打人呢? 當睇唔到?
而家仲比人發現深夜喺唔同地區有班黑衣人練習武術,强身健體咩!
仲掟埋汽油彈,整埋炸彈,係救港定害港?
根本行緊烏克蘭2.0, 搞緊顏色革命,
佔中時失敗咗,再嚟again,
你自己google下顏色革命步驟,睇下烏克蘭結果,
睇下中東顏色革命,乜乜花革命,
都係由一班學生爭取民主自由開始,
呢班最熱血,最易洗腦,每個地方劇本都一樣,
結果大致都一樣,
仲咁多人未瞓醒,
中國已經好幾多個叫美國伸返隻黑手,
以為真係講笑?
叫人返大陸,香港咪大陸地方囉,
愛香港係守護香港,唔係去破壞香港,
佢哋係守護香港法治定破壞香港法治,
係咪仲值得撐,思考吓啦!

https://youtu.be/X-rqpvHzk48

https://youtu.be/wC3c2mnltEs

男爵府

yyyy.mama 發表於 19-7-26 07:34

警察第二日有拉人
新聞都有講

大宅

yyyy.mama 發表於 19-7-26 07:26
因為佢地係元朗貼連儂牆同返屋企所以=踩人地盤?唔係貼圍村入面喎。。。

咁我好驚,原來佢地勢力大到咁, ...

你搞錯晒!
黃之鋒敗走元朗後,有人上網叫人入元朗翻桌。所以元朗人士先警告唔好入元朗搞事!但D人唔聽,挑機。喺閘內叫囂,拎遮隊人,拎水喉射人!人哋白衫人先衝入去揼佢哋!
暴力係唔啱!但要怪就怪班滋事份子特登搞事,誤中副車!
但留意,好多媒體上見到話純粹經過嘅,都唔係一般路人,而係政治activist!有心做D(emoji)情嘢引發社會爭議。自己睇清事件起因同媒體上見到嘅嘢嘅真實性。到底喺媒體見到嘅,到底係咪事實嘅真相,定係媒體選擇性報導想你見到嘅所謂真相

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

MsBusy    發表於 19-7-26 07:42

珍珠宮

唔好成日睇蘋果、連登,次次遊行完攪事,滿地都係垃圾……,執少少垃圾,影吓相,扮偉大!

理得黑衫、白衫,犯咗法都要拉!

警察咪又係衛護班黑衣人,兩個月來拉得咁少人!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

白衫人已經拉左12人,乜嘢叫唔拉?
睇下新聞啦

水晶宮

yyyy.mama 發表於 19-7-26 06:34
算啦,拗都冇用,就算有一日打到佢屋企人,佢自己無啦啦行過俾人打,佢可能都會話係黑衣人累佢地

呢D 咪 ...

我有親友在元朗土生土長,都未試過無啦啦比人打

但7月8日晚,我睇now 直播警察在旺角清場,但唔知點解重會有很多圍觀者唔走喺度行黎行去。我都出post問d人點解重要喺度食花生。到第二日起身,就有Facebook /報導話警察無理驅散途人。

元朗當晚,白衣人係凶狠,但我唔相信所有比打之人都係無辜,尤其是那個在沙田敗走,當晚唔知點解唔係上環「維持公義」,無啦啦走去元朗的林卓廷。

男爵府

立夏 發表於 19-7-26 07:38
你話黑社會收錢打人,咁不如問吓點解唔係由元朗衝出去巿區打佢地?你其實係咪真係分辨唔到,自己住嘅區域 ...

唔好傻啦,佢地梗係只敢係自己地頭攪事啦

元朗佢地大哂嘛
去政總人地警察好難隻眼大隻眼閉架,有國際傳媒影住喎

而家都醜到出國際啦

男爵府

yyyy.mama 發表於 19-7-26 07:20
你有冇睇前因?冇既上網search 下,唔好只睇CCTVB....

前因對你地深黃人有意義㗎咩?
唔係只要暴力就係錯咩?
你講吓佢有咩原因應該被一班人打佢一個?
我想知你聽講個version係點

男爵府

yyyy.mama 發表於 19-7-26 07:42

唔好傻啦,佢地梗係只敢係自己地頭攪事啦

咁即係你都知,只要唔主動入去搞事,佢地唔會亂打人喇係咪??

男爵府

MsBusy 發表於 19-7-26 07:39
去youtube搵片啦,
而家唔係貼咁簡單,個幾月嚟,每次遊行完都搞事,仲搞埋中聯辦,佢哋擺明係想解放軍嚟鎮 ...

可借佢地盲的,好似入了邪教組織咁。

男爵府

Tyasnm 發表於 19-7-26 07:34
回覆 yyyy.mama 的帖子

報警有用咩?眼見佢地大哂,警察都打!

咁又真係冇用呀
警察睇住人地無差別咁打(唔係黑衫喎)都轉身走人保護自己

所以就要立架生"自己保護自己"?

咁要考慮下點保護自己,因為行行下街會冇啦啦俾人打仲要冇得報警,因為警局會搵閘架

男爵府

立夏 發表於 19-7-26 07:43
咁即係你都知,只要唔主動入去搞事,佢地唔會亂打人喇係咪??

我想問下除左連儂牆外,佢地係元朗攪左咩事。播片?

首頁
23456...17

尾頁

跳至