時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我睇呢條片只係針對打果個人,其他人企喺度食花生,有啲人又乜野咁行過

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2489448244427331&id=570764306295744

伯爵府

睇另外長d條片仲清楚,係佢條仔黑衣,自己做架倆衝去打,跟住佢自己走埋佢幫仔定護仔就唔知啦。 打人係唔啱,但明明自己走埋去打就講到自己無厘頭被打就唔啱囉。

侯爵府

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

水晶宮

siulili 發表於 19-7-26 19:00
睇另外長d條片仲清楚,係佢條仔黑衣,自己做架倆衝去打,跟住佢自己走埋佢幫仔定護仔就唔知啦。 打人係唔 ...

片中仲見到有其他著黑衣既人,又唔見佢地俾人打既

禁止訪問

伯爵府

sandylaw 發表於 19-7-26 19:03
片中仲見到有其他著黑衣既人,又唔見佢地俾人打既
係,我係另一帖都指出左。 仲係店舖前自由自在地食花生。

睇得好清楚係佢條仔自己衝入去打。 最後被白衣丟左入閘。 所以佢話事後和男友失散左。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇人指責挑釁人嘅黑衣人?明明係黑衣人挑釁在先,唔夠打就扮路人?睇過條片嘅人,都清清楚楚聽到黑衣人叫白衫人入去打佢哋,到人哋真係聽佢哋話,黑衣人又話白衫人好打佢哋,玩乜呀?

侯爵府

任何犯法的人都應承受法律責任,十分簡單。

強烈要求所有違法的人士,不分黃藍黑白,全部依法律處理。

學生不是大晒,醉酒不是大晒,打人不是大晒,佈置「連儂牆」更不是大晒。

在法律面前人人平等,任何犯法的人都應承受法律責任。

在任何民主、法治社會都不能接受違法行為。

天子犯法與庶民同罪,香港一直是這樣的。

法治是香港的基石,沒有了法治,香港就會沉淪。

天子犯法與蔗民同罪
https://www.youtube.com/watch?v=pdvl1xKGYIs

hungng    發表於 19-7-26 23:47
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

珍珠宮

好媽媽勳章

真係笑你on x 怕你嬲,咩無差別打人,打個爛仔交就是恐襲,好心黃人唔好咁seven, 以為揸住一個point玩咬文嚼字,就自鳴得意

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Rita@ng    發表於 19-7-27 00:50
Ben2003    發表於 19-7-26 19:12

伯爵府

captain.dark 發表於 19-7-26 19:05
回覆 sandylaw 的帖子

警察是公僕,不是政治棋子,有圖有真相
警察是公僕,不是用來被黃屍侮辱!

侯爵府

兩幫人集體毆鬥、打輸的一幫人屈別一幫人無差別打市民 - 時政擂台 - Baby Kingdom

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22648277&pid=343902050&page=3&extra=#pid343902050

男爵府

其實班BB都幾天真吓。就算比你威完一日。之后又會點。我又唔信日日光復元朗囉

大宅

影片中,有個帶黑口罩揹黑背袋既打黑衣男時,打得好假,佢好似同其它白衣人有啲唔同類,純粹直覺

補充內容 (19-7-26 19:28):
灰色衫比較矮果個都係,真係好懷疑

子爵府

咦?點解打人果個白衫會咩背囊同遮和帶口罩既?圍村佬行出來都要用背囊?

哦,原來係咁,而家好清楚啦,唔該曬

siulili    發表於 19-7-26 19:42

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

DoReMi媽媽 發表於 19-7-26 19:10

諗起周星馳 套戲~ 打我呀笨
總有離別的時候

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Ben2003 發表於 19-7-26 19:07
任何犯法的人都應承受法律責任,十分簡單。

強烈要求所有違法的人士,不分黃藍黑白,全部依法律處理。
認同,無論任何顏色立場,犯法就要接受法律責任。

所以,5大訴求入面撤銷起訴示威者,根本就係自打咀巴。

水晶宮

miyukib 發表於 19-7-26 19:30
咦?點解打人果個白衫會咩背囊同遮和帶口罩既?圍村佬行出來都要用背囊?

哦,原來係咁,而家好清楚啦,唔 ...

係喎

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 19-7-26 19:10

笑左

子爵府

sandylaw 發表於 19-7-26 19:39
係喎

我見打林卓狗果啲都無裝備,無口罩,圍村佬look , 邊啲真邊啲假,呼之欲出

首頁

尾頁

跳至