少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

大宅

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 masaki126 的帖子

你仔話佢女朋友屋企人成日叫佢去佢屋企過夜, 肯定唔信, 以宜家15 6歲嘅家長都唔會冇腦到會叫人地個仔去過夜, 莫講男朋友仔, 同學都唔會, 有咩意外各樣責任邊個承擔。我覺得正常一個家長絕唔會歡迎一個15歲嘅男仔係自己屋企過夜, 會比一齊訓, 就算分開訓都冇可能接受啦。你仔有古惑, 可能為達到目的作故仔。 你chok下個仔話要直接同對方家長傾下呢件事, 睇下佢咩反應先再處理。

珍珠宮

甘不如約下女仔及對方家長一齊食下飯,輕鬆D形式認識下, 可知道女仔一家人係點.

大宅

大宅

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

嘩! 想點? 為返教會可以唔返屋企訓, 咩教會呀? 教壞晒, 15歲最易學壞嘅時候, 你仔女友成家都有D問題咁! 真係要了解下, 搵爸爸出手同仔傾下

侯爵府

再冇改善, 我會直接同對方家長傾下呢件事, 正式表達自己個仔唔可以唔返屋企訓!

琥珀宮

masaki126 發表於 19-7-27 03:35
求救各位家長..你地會比嗎?

15歲仔要拍拖..我接受..因為你唔比都唔得啦..依家d細路.

你都比佢拍拖,仲可以點?

大宅

mandy952 發表於 19-7-27 20:33
你都比佢拍拖,仲可以點?

依家d青少年,你唔比,佢就梗加收收埋埋唔比你知。你比既,,佢都仲可以同你講下傾下。。既然都阻止唔到,諗住大方d..最少都同個仔關係好d麻。

琥珀宮

masaki126 發表於 19-7-27 21:40
依家d青少年,你唔比,佢就梗加收收埋埋唔比你知。你比既,,佢都仲可以同你講下傾下。。既然都阻止唔到, ...

冇架,開左個頭,你未話唔比佢出去過夜

大宅

mandy952 發表於 19-7-27 21:42
冇架,開左個頭,你未話唔比佢出去過夜

有講過架,之後佢咪話我,人地女仔既爸爸媽媽都無問題啦,話我思想守舊。。之後發我脾氣走左入房。。

所以我先上來問下,,聽下其他媽媽意見,,係咪依家d人真係咁開通。。

大宅

琥珀宮

masaki126 發表於 19-7-27 22:08
有講過架,之後佢咪話我,人地女仔既爸爸媽媽都無問題啦,話我思想守舊。。之後發我脾氣走左入房。。

咁梗係,你都唔想自己個仔去人地到過夜,佢地嗰個仲要係女,梗係情願你個仔過去啦
其實呢d要由細教,細路仔受朋輩影響好大
記得讀中學時都有女同學屋企比我去過夜,咁我媽當然係唔比啦,成點鐘都要接我返去
你唯有繼續表達你嘅不滿,而家只好講唔好整多件返黎比你湊

男爵府

15歲青少年的價值觀, 心志都未成熟。最鍾意就係玩架啦....
其實人人都鍾意開心, 鍾意輕鬆去玩。依家佢覺得最好玩就係喺女朋友屋企打機, 比留喺屋企更加開心。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

人地父母真係留佢係到訓? 我會問清楚同埋表達唔會比個仔去留宿, 叫佢地唔好再叫佢過夜

男爵府

masaki126 發表於 19-7-27 03:35
求救各位家長..你地會比嗎?

15歲仔要拍拖..我接受..因為你唔比都唔得啦..依家d細路.

我地個件係囝,認真咁細年紀都未成年我接受唔到,點解女方家長咁開放
我地前幾年巳經同個囝上性教育加法律課,講明亂來嘅話,人家報警係拉個男仔,唔係拉個女仔,同埋咁後生做人父母,要出來揾$養細路冇得讀書,呢個責任佢要自己承擔返,人生係咁先,等佢知道後果嚴重性

民房

Jin2012 發表於 19-7-27 09:23

你仔話佢女朋友屋企人成日叫佢去佢屋企過夜, 肯定唔信, 以宜家15 6歲嘅家長都唔會 ...
好分析

大宅

今日出海 發表於 19-7-30 10:51
我地個件係囝,認真咁細年紀都未成年我接受唔到,點解女方家長咁開放
我地前幾年巳經同個囝上 ...

我都係唔明..點解女方家長會係咁..
雖然我已經講明..唔可以...佢都知道左唔可以.
但依家係變左...佢每日走過去搵人...一星期去搵人5-6日...
溫女溫上腦...我諗成個暑假..佢都會係咁..
我為有同佢講..唔可以好似之前咁夜番....佢之前去到半夜12點...成1點先番.
我話佢.佢仲話我out......我真係o晒咀.......

大宅

EllenHui 發表於 19-7-29 17:13
15歲青少年的價值觀, 心志都未成熟。最鍾意就係玩架啦....
其實人人都鍾意開心, 鍾意輕鬆去玩。依家 ...

對...但佢日日去..都好大問題啦....我都唔知點搞佢好..
睇見佢就眼怨....

首頁

尾頁

跳至