時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

琥珀宮

回覆樓主:

最斃返學遇王老師王同學,日日上堂洗哂腦

不過俾到家庭溫暖好重要,我相信好多父母無理,無幸福無快樂無人錫先咁偏激

珍珠宮

回覆樓主:

衰通黑社會

子爵府

sugarcheung 發表於 19-7-27 09:12
當黑社會可以肆無忌憚咁橫行,警黑合作
市民真的會感到絕望
需然經常話警黑合作,但有事,都係打999呢,吾信警察的話,就不要再打999了

男爵府

bks2014 發表於 19-7-27 09:13
此後生仔粗口爛舌
指住機場阿伯鬧了二分鐘 條生大約是二分鐘多一點

都唔知咩家庭教出嚟嘅? 可能佢老豆老母都係咁嘅人

珍珠宮

ngokwan 發表於 19-7-27 09:25
衰過黑社會
佢地嘅行為直頭係黑社會

水晶宮

sunnymama2 發表於 19-7-27 09:24
咁多警察,一定有害群之馬。

牧師,老師,醫生因為性罪行入獄都成日聽。

同意、咁多警察、有害群之馬唔奇。同樣、咁多示威者、點會個個咁單純無害。
我擔心而家咁講出街係咪死得仲快...
而家好似鬥衰、唔係鬥好

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

當黑衣人衰過惡過黑社會,可以肆無忌憚圍堵搗亂毀壞立法會中聯辦警總議員辦事處,又可肆意言語暴力出手出口襲擊警察途人,市民更感到絕望

伯爵府

sunnymama2 發表於 19-7-27 09:24
咁多警察,一定有害群之馬。

牧師,老師,醫生因為性罪行入獄都成日聽。

好多人都驚逃犯條例通過後,驚中央會以言入罪。而家呢班人,都係做緊同一樣野,仲要青出於藍。唉…大陸將來做,但佢地宜家做

子爵府

好媽媽勳章

OHIMESAMA 發表於 19-7-27 09:31
睇佢班黑衣淨返一個人時有幾惡,懦夫

同除口罩一樣,即鵪春,曱甴搵地方捐

侯爵府

回覆樓主:

捉又鬧, 唔捉又鬧,
總之對自已有利就係道理

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

toffeechoco 發表於 19-7-27 09:34
最恐怖係香港好多人支持緊呢班衰過黑社會既黑衣垃圾
連標榜有學識之士都係咁, 好灰
放下自在

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

没有警隊,香港更加絕望

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

sunnymama2 發表於 19-7-27 09:31
兩樣都係。

我只希望,無諗係示威者,黑衣人,白衣人,什至警力,做了犯法的事就拉佢地。

我同意你講,無論誰犯了事,都應該受制裁。

但我不同意我們的社會是合理化了暴力,大部份香港人都不會支持暴力。我們大部份人都緊持守法、法治、這是香港的優勢不可放棄。使用暴力只是小數人,也一定不會得到大家認同。

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

agee 發表於 19-7-27 09:48
捉又鬧, 唔捉又鬧,
總之對自已有利就係道理

誰大誰惡誰正確呀!

子爵府

好媽媽勳章

PacoMum 發表於 19-7-27 09:38
我都見到D黑衣人可以肆無忌憚咁橫行,警察又唔拉,原來黑衣人係黑社會,警黑合作,真絶望
...

大宅

2018復活節勳章

sunnymama2 發表於 19-7-27 09:08
好心痛呀,呢個風氣社會橫行,佢地係社會“棟樑”,香港好似倒退緊,邊個惡d就邊個啱,法治排後面。

我慶 ...

網傳哩個老人家係港人驕傲- 唯一一個拿到數學界最高榮譽的FIELDS MEDAL的土產數學家, 丘成桐. 丘教授過去幾十年內, 幫助了唔少年輕數學家, 經中大和哈佛進入數學研究領域. 如果真係佢, 當時的佢, 個心實在痛得太緊要啦. 世界級數學家, 俾班毛都未生齊的人, 粗口問候, 話佢係癈老, 真係愈諗愈心寒-.-

子爵府

kkyyn 發表於 19-7-27 09:43
需然經常話警黑合作,但有事,都係打999呢,吾信警察的話,就不要再打999了
...

警察不再值得市民信任係應該離職

黑警合作不是講出來,是事實放在眼前
難道因爲有機會要報警就不可以指出佢哋有做錯?咁我自己咩叫誰大誰正確了!
我深信不會是所有警察都係,但當中一定有害群之馬,所以根本就是應成立獨立調查委員會,雙方都查,可以查埋是否有外國勢力,亦可抽出壞左嘅警察出來,還清白給好的警察

子爵府

好媽媽勳章

in.carry 發表於 19-7-27 09:48
没有警隊,香港更加絕望

警察係保護巿民最前線,我地應該支持,所謂黑警都是制黃黑衣產生的。
成日都話設立獨立委員會,而家無人相信委員公平公正,法官都一樣,永遠都是「輸打贏要」

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

tester5 發表於 19-7-27 09:51

但我不同意我們的社會是合理化了暴力,大部份香港人都不會支 ...

但唔知點解,傳媒對某些人的暴力示若無睹,對另一方的暴力則大肆報導。點解?

水晶宮

tester5 發表於 19-7-27 09:51

但我不同意我們的社會是合理化了暴力,大部份香港人都不會支 ...

咁點解連譴責暴力唔做
大家目標一致就要包容?
而家明顯係少部分人暴力騎劫整個運動、雙輸

首頁
12345...8

尾頁

跳至