親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

BonPong 發表於 19-8-6 10:38
請問啱唔啱帶小朋友去? 好似好Grand咁

環境真係好靚, 相信都歡迎小朋友, 因為12歲以下有 kids menu

當晚我哋就係坐呢個位.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

meimei小朋友 發表於 19-8-3 19:55
回覆 wiiabcd 的帖子

我今日試咗set lunch, 食物好好。前菜好有水準,我order 牛和pork rib, pork rib 完 ...

多謝你相信我嘅推介, 除了本地人, 真係冇乜遊客識去,
侍應招呼都冇種族眼光, 一樣熱情招待, 笑容滿面.
佢所有 ribs 都係 slow-cooked 再炭烤, 絕對有驚喜.
有冇食物靚相分享下?

meimei小朋友    發表於 19-8-6 14:18

禁止訪問

伯爵府

meimei小朋友 發表於 19-8-6 13:10
回覆 wiiabcd 的帖子

另外,我也試了Seoul Ria restuarant, 食物唔錯,我order 咗一個牛combo 和 泡菜豆腐 ...

間餐廳太popular 所以比較嘈 (似茶樓),
第一次去都係亞仔介紹,
我覺得座得舒服, 食物包羅萬有,
食韓燒, 炸雞, 海鮮煎餅, 火鍋, 素食樣樣齊.

大宅

wiiabcd 發表於 19-7-27 18:39
重有就係, 如果你哋想試下澳洲和牛或剧下扒,
去呢間餐廳試下, 環境服務都一流, 影相打卡必 like.
https:/ ...

我去悉尼玩,知道有些大公園啱5-7小朋友玩嗎?

伯爵府

BonPong 發表於 19-8-6 17:41
我去悉尼玩,知道有些大公園啱5-7小朋友玩嗎?

5-7歲當然都啱玩.

大宅

wiiabcd 發表於 19-8-6 18:09
5-7歲當然都啱玩.

有無公園介紹?

子爵府

BonPong 發表於 19-8-6 18:14
有無公園介紹?

Darling harbour 個個 5-7歲玩個零鐘ok

伯爵府

BonPong 發表於 19-8-6 18:14
有無公園介紹?
Darling Harbour's playground
https://darlingquarter.com/play/the-playground/

BonPong    發表於 19-8-7 08:48
BonPong    發表於 19-8-7 08:48

大宅

wiiabcd 發表於 19-8-6 20:25
Darling Harbour's playground
https://darlingquarter.com/play/the-playground/

睇落好好玩咁, 麻煩你啊~

大宅

好媽媽勳章

02413124 發表於 19-8-4 19:46
早幾日去完,冇想像中咁凍,中午出太陽直情要除褸

剛剛睇天氣預測,去嗰幾日落雨

伯爵府

happylily 發表於 19-8-7 20:31
剛剛睇天氣預測,去嗰幾日落雨

雖然唔知你邊日出發,
睇咗 Sydney 天氣預報,
未來6日應該冇雨落,
就算有都影響唔到你,
今明兩天超大風, 風速去到 45-60 km/h

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我突然有假期想同小朋友去悉尼自由行。如果only 悉尼可玩7天嗎?因為我未去過呢。。現在很冷嗎?

別墅

請問有沒有 SYD Hotel $1000 左右 介紹?
不是自駕遊
2大1小
謝謝

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

咁你有冇上到 藍山呀請問 藍山凍唔凍

禁止訪問

子爵府

牛年勳章

pipip929 發表於 19-8-10 17:45
咁你有冇上到 藍山呀請問 藍山凍唔凍

我今日睇澳洲FB group 話藍山落雪呀。

珍珠宮

BK Milk勳章

Chiuchoiluck 發表於 19-8-10 21:22
我今日睇澳洲FB group 話藍山落雪呀。

可以講係邊個group嗎?

子爵府

牛年勳章

ccyin 發表於 19-8-10 22:56
可以講係邊個group嗎?

FB search 走吧! 來去澳洲旅遊、自由行!

首頁

尾頁

跳至