時政擂台

跳至

首頁
12345...23

尾頁

男爵府

熱血勳章

blackberry 發表於 19-7-28 03:12
自由人囉,你以為我講乜,不要太心邪

呢位翡翠宮jm,我唔會再回你㗎喇,因為你講啲嘢真係好無聊

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

GN0000[T] 發表於 19-7-28 03:11
佢嘅人生 你唔識落降頭的確攻擊唔到

落降,毁人墳頭既野我唔識,唔想同佢有共業,阿彌陀佛

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

caca0921 發表於 19-7-28 03:14
呢位翡翠宮jm,我唔會再回你㗎喇,因為你講啲嘢真係好無聊

你講左幾次唔回我啦 但你又不停回想點啫?定係你好人想幫我更上一層樓 ?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

熱血勳章

GN0000[T] 發表於 19-7-28 03:09
其實我已經好懶睇
無頭無尾
張證又可以假

咁就要分開兩樣嘢嚟睇,第一,如果嗰個警察出示假既正委任証嘅話,呢個係冒警,犯法拉得,另外如果佢無出示委任證嘅話,太太係有權唔俾身份證佢睇,最後警察亦都放咗佢哋兩位走,咁仲唔係證明警察唔係完全有道理咩

大宅

太太好野!近來警察無故鬧市民就有,真係保護市民嘅就少。

男爵府

puikong 發表於 19-7-28 02:28
亞sir無禮可投訴,但吾出id好似吾啱,警察有權咁做

無show number, 又唔比睇委任證, 過後點揾返佢黎投訴?

男爵府

puikong 發表於 19-7-28 02:29
亞姐仲無禮,最後仲粗口兼喊哂叫老公幫拖

一個女人仔, 老公又喺附近, 有咩事梗係揾老公架啦, 比著係你都會啦

複式洋房

puikong 發表於 19-7-28 02:28
亞sir無禮可投訴,但吾出id好似吾啱,警察有權咁做
喺出示到委任證之前,不能假定片中嘅就係警察
唔通著咗制服,講嘢大聲啲就係警察?

子爵府

caca0921 發表於 19-7-28 03:00
親,自己打幾隻字search下好易啫,喺件背心度加兩隻字又得,得咗

你估係記者件黃背心咩!打幾隻寫就有

洋房

唉。。。唔盲撐
態度可以好d, 我相信件事會唔同晒
而且睇到最後真係理虧先放走兩夫婦,最後各自都係無拎到證出來

男爵府

大廚勳章 hashtag影視迷勳章

stkyo 發表於 19-7-28 01:58
我覺得個位阿sir一開始就好惡好無禮貌喎

係,超大聲超惡

侯爵府

小飛亞 發表於 19-7-28 02:56
我聽咗好幾次,首先係個c9無禮貌再先(c9講到好細聲),跟住阿sir先好大聲叫佢企起到。
...

成日出埋d仇警post引人對罵。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小飛亞 發表於 19-7-28 02:56
我聽咗好幾次,首先係個c9無禮貌再先(c9講到好細聲),跟住阿sir先好大聲叫佢企起到。
...

我都聽咗好多次,一開始有個警員好客氣咁話「麻煩呢邊登記身分證先」,跟住後面有個男人話「住客嚟架」,個藍衫女人周圍望咗幾下,話唔知咩架車係個度,無唔禮貌,不過係唔合作,無拎身份證出嚟,然後有位警員就好大聲呼喝「喂!咁又點呀!企係度!」係呼喝!

即使個女人有唔禮貌,有必要咁樣呼喝嘛?= 尋日機場個位伯伯雖然有拍過張紙,班黑衣人有必要咁樣嚟圍佢嘛?

男爵府

咁無禮貌的人,都拎出來講?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

晴朗ma 發表於 19-7-28 01:44
https://www.facebook.com/279926822076021/posts/2364959836906032?s=689730461&v=e&sfns=mo ...

大宅

晴朗ma 發表於 19-7-28 01:44
https://www.facebook.com/279926822076021/posts/2364959836906032?s=689730461&v=e&sfns=mo ...

阿sir好勇猛

侯爵府

mln 發表於 19-7-28 01:55
但是如果真的遇上壞人時呢?沒有即時的查辦放走了人, 最後受害的人又是誰。
其實我覺得這個委任證都係打橫 ...

以後D壞人就可以咁,到時分散警察注意力就走。
香港會越嚟越多罪犯,都係呢班支持暴徒嘅人做成。

男爵府

香支持阿sir

一個刁刁婦.....恭喜佢老公

侯爵府

回覆樓主:

點解要連普通市民都要變成刁民呢? 成身都係湯畀你驚佢唔係警察, 呢段時間佢哋都好辛苦,與其去撐點不如學校董民合作。

侯爵府

tutik 發表於 19-7-28 08:56
點解要連普通市民都要變成刁民呢? 成身都係湯畀你驚佢唔係警察, 呢段時間佢哋都好辛苦,與其去撐點不如學 ...

啲字出到錯曬,再回過,成身都係制服 ,有咁多個警察喺度, 唔好扮弱智覺得人哋唔係警察啦,拎張身份證出嚟有幾難啫?呢個咪就係證明你唔係暴徒嘅分別囉。

首頁
12345...23

尾頁

跳至