親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

一路搵緊西門町嘅酒店 ($500-800budget), 因為考慮參加一天團,而集合地點就在西門町。不過睇咗好多間酒店,有的酒店用家意見都係隔音好差。

請問大家有冇三人房,近捷運站,房價大約$500-800 嘅酒店介紹呀? 唔該曬!

禁止訪問

珊瑚宮

keivin1206 發表於 19-7-28 23:13
NT$2000~3000 的西門町三人房, 永安棧、意舍、甚至菱悅、捷絲旅 ... 都唔得.

新驛好似冇三床房、德立莊三 ...

新驛-西門町有三人房(無窗)一層一間,都有機會 over

珊瑚宮

NT$2000~3000 的西門町三人房, 永安棧、意舍、甚至菱悅、捷絲旅 ... 都唔得.

但樓主要求靜音既~~

禁止訪問

珊瑚宮

keivin1206 發表於 19-7-28 23:33
叫佢老婆唔好出聲就得啦.

我怕樓主要叫手c6吾好出聲喎

禁止訪問

珊瑚宮

keivin1206 發表於 19-7-28 23:36
如果出電梯之後, 房間由 1 ~ 20, 你住第一間 + 大陸同胞打招呼、小朋友追趕跑跳碰, 就算五星酒店, 都好難冇 ...

所以我系無推介的~~~

禁止訪問

子爵府

以上嘅酒店我都已經響 Agoda 睇曬啲comment,見好多都係話隔音差 。另外我之前都住過冇窗嘅酒店房覺得麻麻地,所以考慮緊如果唔住西門町會唔會住隔一兩個捷運站嘅酒店呢。 我十幾年前第一次去台北,係住台北車站嘅天成,不過依家加咗價貴咗好多。

子爵府

keivin1206 發表於 19-7-28 23:40
個間係 Twin Bed + Single Bed 各一.
我唔知佢 三人房的意思, 係三個人住 比較大的 Twin 房 or 三張床的房. ...

我一家3口,所以要搵3人房啊

珊瑚宮

keivin1206 發表於 19-7-28 23:40
個間係 Twin Bed + Single Bed 各一.
我唔知佢 三人房的意思, 係三個人住 比較大的 Twin 房 or 三張床的房. ...

2床、3床都好,就是三個成人住的

子爵府

keivin1206 發表於 19-7-28 23:36
如果出電梯之後, 房間由 1 ~ 20, 你住第一間 + 大陸同胞打招呼、小朋友追趕跑跳碰, 就算五星酒店, 都好難冇 ...

我明白, 唔係話要冇聲,而係睇過曬啲酒店comment,好多都係話隔音好差, 例如隔離房講嘢,沖涼聲呢的, 所以想睇下大家會唔會有邊間住過可以介紹下, 唔該曬。

禁止訪問

大宅

aeiou_drm 發表於 19-7-28 22:04
一路搵緊西門町嘅酒店 ($500-800budget), 因為考慮參加一天團,而集合地點就在西門町。不過睇咗好多間酒店 ...

台北凱達大飯店(emoji)(emoji)不過價錢較高

大宅

aeiou_drm 發表於 19-7-28 22:04
一路搵緊西門町嘅酒店 ($500-800budget), 因為考慮參加一天團,而集合地點就在西門町。不過睇咗好多間酒店 ...

德立荘—昆明館

男爵府

clarelee 發表於 19-7-29 01:23
台北凱達大飯店(emoji)(emoji)不過價錢較高

我剛住過板橋凱撒大酒店, 5星. 係3人房. 由板橋站行3分鐘就到. 但價錢係過千. 吾包早餐.

珍珠宮

aeiou_drm 發表於 19-7-28 23:49
我明白, 唔係話要冇聲,而係睇過曬啲酒店comment,好多都係話隔音好差, 例如隔離房講嘢,沖涼聲呢的, ...
其實以你嘅budget, 又要住正西門町, 似乎只有啲二三星賓館啱你

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 aeiou_drm 的帖子

可以試下囍門旅店,對面馬路就係北門站,就算行過西門町都係10-15分鐘路程佢算係民宿,每間房獨站一個單位,一梯兩伙,我同朋友都住過覺得好靜
但價錢上面可能有少少over budget,要睇你租佢兩人房加床,定係直接租四人房
二人房預400-600蚊, 四人房預700-900蚊左右啦, 要睇時間

子爵府

回覆樓主:

多謝大家資料。 可能我表達得唔好, 或理解有誤。 我冇話一定要住西門町,想問有冇近捷運站的酒店, 亦都冇一定話要住五星級, budget $800, 3星酒店我都可以接受

首頁

尾頁

跳至