懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

尋晚晚餐後就開始腹部M痛feel,以為隔一陣冇事,點知痛到今朝仲痛緊,成晚訓唔到,痛1分鐘,冇咁痛1分鐘咁。但又唔係超痛,係M痛咁冤痛,冇其他流血症狀。

小冊子話20週後先可以去K座9樓檢查,20週前去急症或私家,但私家診所會唔會檢查唔到叫我返政府?又唔想去急症,因為要返工。可以直接上K座嗎?K座會否需要我入院先檢查?點算呢?

大宅

chichi730 發表於 19-7-29 07:39
尋晚晚餐後就開始腹部M痛feel,以為隔一陣冇事,點知痛到今朝仲痛緊,成晚訓唔到,痛1分鐘,冇咁痛1分鐘咁。 ...

比我唔會等 即刻去私家
私家好快會有人幫你

男爵府

尋晚晚餐後就開始腹部M痛feel,以為隔一陣冇事,點知痛到今朝仲痛緊,成晚訓唔到,痛1分鐘,冇咁痛1分鐘咁。 ...

K9S 要20週先收, 你去K9S佢都係要你留院,嗰度唔係診所,係病房嚟....要等醫生嚟睇先會知咩事

未夠週數經急症上,係去K5S 婦科病房,夠週數就可以直接上產前病房K9S

去睇私家啦,即刻照超聲波照到BB 無事咪ok 囉,去到政府等醫生嚟check , 都係照超聲波, check 到無嘢就叫你走,懷孕期間間中有M痛其實都好正常,子宮增大緊嘛,又唔係劇痛同流血流啡,佢哋應該無嘢可以做到

大宅

我診所醫生未開門

如果懷孕經急症係咪唔使等咁耐?

別墅

急症啦!快d去睇

大宅

chichi730 發表於 19-7-29 08:57
我診所醫生未開門

去急症先,私家都未必即刻約到

檢查左安全d...

急症唔駛等好耐

複式洋房

去急症室睇,我試過,好快有得睇!睇下好啲!

大宅

chichi730 發表於 19-7-29 08:57
我診所醫生未開門

去分流一部分說好肚疼就分流快咯!

複式洋房

回覆 chichi730 的帖子

去政府急症, 登記時同職員講有左, 個肚好痛; 好快會有人理你.
我之前試過, 10分鐘都唔使已見分流姑娘; 等多10分鐘已見到醫生.

男爵府

去急症喇,醫院其實都跟得好足

別墅

回覆樓主:

去急症,大肚分流好快有得睇,會轉上病房再檢查

大宅

因為我要返工,想問去急症係咪一定轉入病房?定係睇完走得?我超級唔想住院,但係唔住院, 急症室醫生係普通科,唔係專科?

最後去左私家到睇,話因為肌瘤,但明明我幾分鐘痛一痛
但照到小b冇事,就安心了。

別墅

打去私家睇咗有無位先,
私家一定最快。無位即去急症室, 我之前都試過流啡私家無位即時去急症, 分流時你同醫生講個肚好痛痛咗成日佢都會驚係咪作小產之類。

我果時話keep住流啡醫生即時幫我綁手帶入去等醫生了,但我果時都係差唔多放工時間先去, 都係上婦產科留咗一晚院到第二日照超聲波個醫生返黎先可以確定胎兒有無事

痛就唔好忍啦, 千其唔好怕麻煩到醫院, 有乜事因為自己心大心細擔誤咗就會後悔架啦

別墅

chichi730 發表於 19-7-29 15:11
因為我要返工,想問去急症係咪一定轉入病房?定係睇完走得?我超級唔想住院,但係唔住院, 急症室醫生係普通 ...

BB無事就好了, 但你有肌瘤平時產檢無檢查到? 醫生無話有乜要注意咁?

大宅

一早知有肌瘤,但係冇野可以做,因為有左。

最慘而家唔知會痛幾耐,1,2日就話者,touchwood長期係咁就。。

首頁

尾頁

跳至