親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

himhim0502 發表於 19-8-10 00:07
請問相鐵近边?

近心齋橋,酒店仲包早餐。
不過我通常係機場坐南海電鐵同d細路行去酒店。

寶石宮

2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

himhim0502 發表於 19-8-10 00:07
請問相鐵近边?

https://fresa-inn.jp/namba-ekimae/

近難波, 原來記錯係上個月開左
用booking.com平過樂天好多(幫家人訂雙床房)

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

前排book 心齋橋comfort hotel雙床
訂agoda 5晚$4206
今日trip.com訂5晚$3763 (用左8%優惠碼)

超抵

禁止訪問

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

yuensiu 發表於 19-8-20 15:11
前排book 心齋橋comfort hotel雙床
訂agoda 5晚$4206
今日trip.com訂5晚$3763 (用埋8%優惠碼)

小朋友入住??

公爵府

GS1968 發表於 19-8-20 17:35
小朋友入住??

2大2小 呢間酒店本身入住包早餐,小學生免費入住,1張床1個小朋友免費。

公爵府

yananji 發表於 19-8-20 16:28
Yen 10,000 一晚 Twin 房, Comfort 包埋早餐, 真係好抵.

過幾日confirm 酒店有無trip.com個booking先

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

yuensiu 發表於 19-8-20 17:44
過幾日confirm 酒店有無trip.com個booking先

又厚多士喇
JM有冇去官網自己book
睇下係咩價錢呀

公爵府

manu4211963 發表於 19-8-20 17:49
又厚多士喇
LM有冇去官網自己book
睇下係咩價錢呀

官網未有得book住

洋房

回覆樓主:

8月頭剛去完大阪, 住呢間, 500蚊晚, 有廚房, 洗衣機, 乾衣機係房入邊, 唔駛帶咁多衫出街, 好正
https://www.facebook.com/BlueSkyOsaka/

男爵府

yingyee1501 發表於 19-8-20 20:03
8月頭剛去完大阪, 住呢間, 500蚊晚, 有廚房, 洗衣機, 乾衣機係房入邊, 唔駛帶咁多衫出街, 好正
http ...

2大2小(12&9歲)ok?

別墅

winglong 發表於 19-7-29 11:50
(emoji)

難波光笀

大宅

littlemic2013 發表於 19-8-3 22:14
啱啱係大阪返,我們住Hiyori Hotel Osaka Namba station 地點超級方便,酒店又新

這間超方便,剛剛8月頭住過

洋房

GS1968 發表於 19-8-20 23:37
2大2小(12&9歲)ok?

我已叫C6得閒寫下介紹日本行程,俾大家參考

複式洋房

littlemic2013 發表於 19-8-3 22:14
啱啱係大阪返,我們住Hiyori Hotel Osaka Namba station 地點超級方便,酒店又新

我都book 左8月尾住呢間hotel, 請問行去心齋橋近嗎?hotel 附近易搵食嗎?

男爵府

yingyee1501 發表於 19-8-21 05:14
我二個 10 和 8, 我覺得平平地 可試下

fb定airbnb book?

洋房

GS1968 發表於 19-8-21 09:28
fb定airbnb book?

我係fb book, 都有d 怕怕地, 因為係親子遊d 人介紹, 當時問佢地有冇bnb, 佢話上緊線, 因為7月先開張, 但有得選我會bnb book, 有保障d , 初時用英文同個房東女仔溝通, 但我唔係好掂, 跟住佢同我講廣東話, 原來佢係香港移民, 溝通真係方便

男爵府

yingyee1501 發表於 19-8-21 10:21
我係fb book, 都有d 怕怕地, 因為係親子遊d 人介紹, 當時問佢地有冇bnb, 佢話上緊線, 因為7月先開張 ...

咁就好了,我未book過bnb,都想試下,易揾?方便?遠唔遠?

洋房

GS1968 發表於 19-8-21 10:26
咁就好了,我未book過bnb,都想試下,易揾?方便?遠唔遠?

方便, 機場去佢那裡, 是坐南海電鐵,不用轉線, 45分鐘左右,下車計行3分鐘 左右便到, 一出站就有aeon廣場, 我地買了些飲品食品去做飯, 第二日去難波, 回力果先生, 坐3站就到, 第三日去在酒店旁有一個百年電車站, 坐左8分鐘就到天王寺動物園, 通天閣, mega donki,

洋房

yingyee1501 發表於 19-8-20 20:03
http ...

資料好有用。 謝

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊