夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

拍拖+同居8年,打算今年尾結婚,未拍拖前聽人暗示過佢可能有叫過鷄,咁個時未識對方,無得計過去。
最近俾我發現了佢同朋友一齊去叫鷄。我知後係嬲,但無喊過,亦無悉穿佢。因為佢對我係好,但我地一齊係無激情,同居以來只做過一次,我有開口問佢,佢只話攰唔想做,我都信以為真。其實大家好似屋企人咁,只係慣了日日見。

瑪瑙宮

點解重要嫁比佢? 唔嫁佢唔得? 又可以無性, 你都慣左家人咁一齊, 咁嫁同唔嫁無咩分別, 保持現狀算囉.

反而佢點解一定要同你結婚? 你有錢? 你娘家有錢有樓? 你娘家比你 ge 野, 你死或離婚, 就歸佢架喎.

洋房

回覆樓主:

之前已經安排咗年尾結婚。我年紀唔細啦40幾,好難再搵。
佢搵多過我,不過我自己人工都OK, 唔洗靠佢的。

公爵府

Vert 發表於 19-7-29 14:16
拍拖+同居8年,打算今年尾結婚,未拍拖前聽人暗示過佢可能有叫過鷄,咁個時未識對方,無得計過去。
最近俾 ...

同居左8年只做過一次

大宅

8年一次咁少?
如果你唔介意無性, 只要感情和伴, 咁搵佢米幾好

洋房

回覆樓主:

應該我唔夠吸引力,佢對我無興趣。我都係呢一年至知知佢有睇咸濕短片what's app人地傳嗰啲,咁我覺得都正常,好多男人都睇,但無諗平時對我好,原因都係出去搞。其實個心係亂,我都唔捨得放手。我同佢似係同屋住關係多啲。

洋房

siuling0119 發表於 19-7-29 14:40
同居左8年只做過一次

真係講都無人信,佢一直話攰。
未同居前都仲好啲,一至兩個月一次。其實我有諗過係佢唔得,所以我亦唔迫佢。大家都知男人就算唔得都唔會認,咁我地相處又OK, 漸漸我亦無要求。

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

就算自己唔吸引, 都唔係畀老公去叫雞嘅理由…… 唔好自己呃自己唔好結婚呀! 個男人咁 dirty, 根本一啲都唔值得愛, 你又可以獨立! 其實四十幾歲都唔係好老啫! 就算一世冇男人都係咁過! 點解要對住啲賤男一世

洋房

魚肉翅 發表於 19-7-29 14:54
就算自己唔吸引, 都唔係畀老公去叫雞嘅理由…… 唔好自己呃自己唔好結婚呀! 個男人咁 dirty, 根本一啲都 ...

呢一刻真係無諗要分手,我只係想上來搵人偈吓。

就算表面好好的男人有老婆,有仔女,全部都有出去偷食,我從佢手機中見到。

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔好因為年紀大(覺得再無別的選擇,難揾第二個)而去接受男人對自己不忠誠

洋房

willbealright 發表於 19-7-29 15:22
唔好因為年紀大(覺得再無別的選擇,難揾第二個)而去接受男人對自己不忠誠
...

但呢個係事實,要搵個睇得上眼係唔易的事。當然亦要人地睇得上自己。

子爵府

回覆樓主:

唔驚性病 愛滋 唔介意佢係d雞蟲堆彈樓主身材加嫌黎嫌去
結婚黎雞佬老後變雞伯仲要照顧番佢
真愛?!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Vert 發表於 19-7-29 14:52
真係講都無人信,佢一直話攰。
未同居前都仲好啲,一至兩個月一次。其實我有諗過係佢唔得,所以我亦唔迫佢 ...

伯爵府

咁你結婚為咩?生BB?
如果唔係生BB 又40+ 咁一直拍拖唔好咩?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Vert 發表於 19-7-29 14:16
最近俾 ...
8年..........做過一次?

瑪瑙宮

Vert 發表於 19-7-29 14:48
應該我唔夠吸引力,佢對我無興趣。我都係呢一年至知知佢有睇咸濕短片what's app人地傳嗰啲,咁我覺得都正常 ...

4x 就要啃件雞虫, 老左重要照顧佢, 樓主, 你自己覺得, 咪無問題囉.

LeBlue    發表於 19-8-9 16:29

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Vert 發表於 19-7-29 15:16
呢一刻真係無諗要分手,我只係想上來搵人偈吓。

就算表面好好的男人有老婆,有仔女,全部都有出去偷食, ...
係呀,有的女人以為自己好掂,其實佢老公間唔中出去玩玩,之不過佢唔知

洋房

20150618bb 發表於 19-7-29 16:07
8年..........做過一次?

寫返清楚先,係拍拖三年,同居五年,共8年。未同居前好啲,一兩個月一次,同居後只有一次。

珊瑚宮

Vert 發表於 19-7-29 16:14
寫返清楚先,係拍拖三年,同居五年,共8年。未同居前好啲,一兩個月一次,同居後只有一次。
...
5年做過一次,是否佢對你已經出問題,定係你真係死魚一樣呢?[勿介意我甘講]

洋房

20150618bb 發表於 19-7-29 16:10
係呀,有的女人以為自己好掂,其實佢老公間唔中出去玩玩,之不過佢唔知

無錯,唔係自己睇到都唔信,平時好好先生,原來都係鷄蟲。仲要唔止一個,我都識那班人,只係一直扮唔知。

我嗰個我估唔係成日去,因為我呢兩年都有睇佢手機,見過有人約佢去,佢話戒過,咁當日佢真係返咗屋企。

平日佢收工真係直接返屋企,或有時同朋友食飯,正常10點約返,每次我都會check 佢手機,無異樣,真係飯局。

我會check 咁密因為佢身邊有呢班鷄蟲。

不過最天真係我,信佢唔會出去搞。

首頁

尾頁

跳至