自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

我唔要太濃味,
我想水果及花味~~(要keep耐d)

另外,搽什麼位置好?
thanks

子爵府

畀面勳章

請介紹,$200-$500左右

別墅

好個人, 又要睇心情, 不如你去莎莎睇下喇, 任你試, 好多間Service都ok架. 仲有買完後, 一定要問佢送Sample俾你. 甘你下次又有多兩個選擇.

原帖由 bobo721 於 09-5-8 11:49 發表
我唔要太濃味,

另外,搽什麼位置好?
thanks
http://tw.myblog.yahoo.com/joan68117/

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

去莎莎睇下喇, 任你試,買完後, 一定要問佢送Sample

大宅

香水精可keep耐d,有朵紅色花果隻有香精,因ng係隻隻有架!

珍珠宮

依利沙伯雅頓 綠茶味

不太貴 不太濃 持久性一般

去大店看看 不要買街邊貨
近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

bobyshop有隻纓花咪香水好似幾好~

原帖由 bobo721 於 8/5/2009 11:49 發表
我唔要太濃味,

另外,搽什麼位置好?
thanks

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Yes..... 我用緊 , 好香架 ~~

原帖由 ada29 於 09-5-9 10:24 發表

水晶宮

我用CHANEL ALLURE超過十年...C香水偏女人味...
少奶奶的身份,丫頭的命...

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Versace(red jeans)keep好耐,我哮喘唔係隻隻都用得,E隻D味唔太勁

男爵府

Very very difficult to buy nowadays for Versace red jeans... : )

I like,
ROMANCE - RALPH LAUREN
GAME AND COOLWATER - DAVIDOFF
D'OR ROUGH

原帖由 醜樣豬 於 09-5-9 15:22 發表
Versace(red jeans)keep好耐,我哮喘唔係隻隻都用得,E隻D味唔太勁
希望勉勵一些有任何困難的人,要勇敢一些,有能力幫人就去幫,不開心時不要怪這怪那,上班時不要推卸責任! From myself, 兔唇mama

鏗鏗MUM: 人窮,慾望琳瑯,不爽不吃;志不窮,路途瞭闊,不吐不快 : )

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

卓X同莎X仲有好多Versace(red jeans)香水版(我鍾意買細支,可以袋出街)

別墅

我都鍾意香水架!

想keep得耐要揀eau de parfum, 初期d味會較濃,但到中期同後期就好好聞, 價錢會比eau de toilette貴, 多數人都鍾意買eau de toilette,因為試香水時都係初期的味,一般都會喜歡清新一點,但缺點係唔持久。所以你可以揀左,搽脈搏位,然後行下街,一兩個鍾後睇下仲鍾唔鍾意,鍾意先買。

花味我個人喜歡marc jacobs 黃色樽嗰隻

生果就睇你鍾意sweet定酸, 我個人鍾意帶酸味的, 推介stella McCartney

兩隻都係parfum, 希望幫到你!

子爵府

畀面勳章

原帖由 ada29 於 09-5-9 10:24 發表

有幾大支??
how much?
thx

禁止訪問

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

唔係好記得幾錢呀~你去門市睇睇

原帖由 bobo721 於 15/5/2009 14:13 發表

有幾大支??
how much?
thx

侯爵府

原帖由 54heima 於 09-5-9 14:13 發表
我用CHANEL ALLURE超過十年...C香水偏女人味...

但我最怕CHANEL NO. 5, D味殺死人....

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

好視乎你的感覺
long time ago, 用過body shop的white musk, 喜歡, 但勁不持久.
miss dior, 幾好, lady d.
chanel no. 5, 濃, 只會冬天用.
chanel no.19, 唔識講, 就是不喜歡.
esteen lauder red door, 太濃, 好女人味, 頂唔住

而家用緊, tommy 的freedom (唔知重有無), 用左幾年, 唔太濃, suitable for summer time, 但持久, 唔會吸引bee (有些太花香的, 試過吸引bee)

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至