婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

阿嫂勁鐘意send佢仔女D相去family group,平日每日起碼三四十張,依幾日佢地去旅行,可以每日百幾張相再加十幾條幾分鐘的video...而好多張其實都係同一個shot...平時都冇乜人會回應佢D相。(個group都有十幾人)老爺奶奶開過口叫佢揀一兩張send就得,但佢都仲係咁⋯其實唔太關我事,我唔會download落黎,只會自動skip, 但我奶奶成日問我點樣delete d相,搞到我次次都用起碼十五分鐘幫佢清電話,點搞好

別墅

averymom 發表於 19-7-29 18:30
阿嫂勁鐘意send佢仔女D相去family group,平日每日起碼三四十張,依幾日佢地去旅行,可以每日百幾張相再加 ...

叫你99搵返阿嫂幫佢delete d相

kit2004    發表於 19-7-29 20:34

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

阿嫂勁鐘意send佢仔女D相去family group,平日每日起碼三四十張,依幾日佢地去旅行,可以每日百幾張相再加 ...

你幫99個郡組group選唔下載相片,我自己都係咁Set

男爵府

阿嫂同奶奶感情好好? 要日日send相?

大宅

畀面勳章

Fishbbmama 發表於 19-7-29 22:16
阿嫂同奶奶感情好好? 要日日send相?

阿嫂係send去family group, 包括我老公在內四個family加老爺奶奶十幾人,我都起度,但甚少發言
佢地咩都send一餐,落茶餐廳又send,搭巴士又send

大宅

畀面勳章

kaman0617 發表於 19-7-29 21:51
你幫99個郡組group選唔下載相片,我自己都係咁Set

奶奶都想睇下孫D生活照,所以會download...但講左好多次佢都唔明點選擇性download...同一個pose有幾張變左好快爆

大宅

averymom 發表於 19-7-29 22:22
奶奶都想睇下孫D生活照,所以會download...但講左好多次佢都唔明點選擇性download...同一個pose有幾張變左 ...

你阿嫂應該有D病態,覺得自己D小朋友最醒最可愛,我老豆都成日同我講我表哥個老婆日日擺好多帖係自己班仔女,無1日唔擺 。真係煩到1個點又唔好意思話佢

大宅

回覆樓主:

我同事都好鐘意send 佢小朋友相去group 度,出黎食個飯都不間斷講佢個小朋友,話佢個小朋友好攪笑,好過癮,仲係咁比d片我睇,老老實實,真係一d興趣都冇,但都會應酬下佢。
下次都咪攪,唔會再同佢出番食飯。

珍珠宮

其實呢啲真係好煩,你自己覺得自己個小朋友可愛, send一兩張咪算囉,不停咁轟炸人哋個電話,分明就係自大狂上身

別墅

三四十張⋯每日⋯

大宅

回覆樓主:

我姑仔兩公婆都係咁,由佢個小朋友一朝起身,到夜晚訓覺,做過d乜,去過邊度都影一大堆相send to group...
我差d以為自己同佢地一齊住。。。

別墅

阿嫂應該好悶想r水吹

複式洋房

下次你99問你點del相你就即刻叫你老公幫佢搞,久而久之你老公就會識做

公爵府

averymom 發表於 19-7-29 22:22
奶奶都想睇下孫D生活照,所以會download...但講左好多次佢都唔明點選擇性download...同一個pose有幾張變左 ...

whatsapp相,幾十至百幾K有排都唔爆,唔洗清
片就要啦

男爵府

2019新春慶豚圓

呢d人唔明架,要當面講

男爵府

2019新春慶豚圓

叫你阿嫂擺facebook或者google album ,send條link畀人睇咪得囉

民房

我呀嫂又係好鍾意send相去family group, 去旅行更加嚴重,雖然已經mute左個group,但都會見到好多個msg未睇,全部都係呀女d相,返工好忙個陣真係燘到一個點,想quit group。

子爵府

回覆樓主:

好多人都係,要人地圍住佢仔女轉

男爵府

我都試過,不過係朋友,我同佢鬥send,我係又send、唔係又send,最後佢頂唔順,話我send 咁多,令佢覺得好煩。

我覆佢一句:大家咁話。

之後佢就冇再亂send

男爵府

2019新春慶豚圓

阿嫂又真係誇張得濟wor
連99都吾想睇

99直接同佢講多次啦, 話手機無咩位, 叫佢揀黎send

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊