時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

丁蟹病毒勁過沙士!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

ilovebb88 發表於 19-7-30 14:26
新聞訪問路人甲乙丙, 人人都話了解不合作運動背後動機....我真心想問: 有幾多人夠膽接受訪問時公關鬧爆呢D ...

自私囉﹗

男爵府

2019新春慶豚圓

littledot 發表於 19-7-30 11:13
唔講政治立場,唔講黃藍,只係講一個人讀左咁多年書嘅是非觀念。

頭先去食嘢,隔離枱有兩個女人帶住一個細 ...

我朋友上次話影響佢遲十分鐘係無問題。唔知今日停埋有冇問題

管理員

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 7周年華麗國民 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 BK Milk勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

子爵府

黃二少奶 發表於 19-7-30 14:27
其實我唔明夠鐘就要清場,叫你走又唔走,
跟住清場又話過份暴力,
咁應該點做,由你地長玩,

唔會明㗎啦⋯⋯明明反對左嘅遊行,咪一樣有人出黎! 只要網絡號召民眾出黎,隨時隨地都會有遊行示威 仲要佢地係為左大家嘅自由大家嘅將來,係義士!好偉大! 我地普通人唔會明

水晶宮

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Happybabyhbb 發表於 19-7-30 14:34
唔會明㗎啦⋯⋯明明反對左嘅遊行,咪一樣有人出黎! 只要網絡號召民眾出黎,隨時隨地都會有遊行示威:igive ...
冇辦法,我呢D只求三餐一宿O既港豬唔明白添

男爵府

唔講政治立場,唔講黃藍,只係講一個人讀左咁多年書嘅是非觀念。

阻人嗰班點都唔岩,但婦人b又錯唔晒。

我呢排真係怕左嗰班人,避開佢地攪事既區。當然要返工/出去上堂就無計,真係只可以預早啲出門

我都想快啲市面正常番,唔想浪費左個暑假。

子爵府

2019新春慶豚圓

ilovebb88 發表於 19-7-30 14:26
新聞訪問路人甲乙丙, 人人都話了解不合作運動背後動機....我真心想問: 有幾多人夠膽接受訪問時公關鬧爆呢D ...

我真係想像唔到啲人可以咁歪理!
我有兩個黃絲朋友,佢哋有去反修例遊行,到宜家,有一個話政府唔推條例佢已收貨,宜家啲人根本係攪事。一個就仲支持學生,覺得佢哋為自己爭取冇問題,不過就最好唔好犯法同阻到人啦!我覺得咁講都仲有理性。

伯爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

我去老蘭預左比人抽水非禮,又係咪等於非禮人係岩架呢?
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

子爵府

2019新春慶豚圓

麵包超人^o^ 發表於 19-7-30 14:29
咁如果係咁,地鉄加價就唔好反對啦~~~

首先,地鐵加唔加價同俾人阻延服務有咩關係?
再者,地鐵加唔加價都唔係我呢啲蟻民可以反對到。
你咁講,係覺得地鐵係交通運輸系統裡面唔重要?定係覺得啲黑衣人玩地鐵門,亂㩒緊急制,阻晒人返工係冇問題?

大宅

2019新春慶豚圓

littlesister 發表於 19-7-30 12:59
警方一早講左會用武力架啦,以後唔好怪人啦

Bingo

伯爵府

2019勳章

Happybabyhbb 發表於 19-7-30 14:34
唔會明㗎啦⋯⋯明明反對左嘅遊行,咪一樣有人出黎! 只要網絡號召民眾出黎,隨時隨地都會有遊行示威:igive ...

尋日有個被捕人士個女友網上吹雞, 都有30人去圍警署, 真係好得閒。

男爵府

我想講我已經早咗,但都返唔到工

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢未返過工,佢唔知
你叫佢去呀!

大宅

回覆樓主:

講得出呢說話,睇黎成家都係大食懶唔駛返工

子爵府

2019新春慶豚圓

hnh_mami 發表於 19-7-30 14:36
阻人嗰班點都唔岩,但婦人b又錯唔晒。

我呢排真係怕左嗰班人,避開佢地攪事既區。當然要返工/出去上堂就 ...

冇辦法,打工仔個個都想瞓晏啲,預早都都唔預唔到會遲咁多。
今日唔只淨係玩阻關門,仲玩埋㩒緊急掣

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

回覆 littledot 的帖子

黃C 思想, 眼中只有自己. 事非黑白全倒置
生日月, 開心過

大宅

瞓得好勳章

leungszeon 發表於 19-7-30 11:26
如果一早講左就可以想點都得.....

啦,明天會組織強姦步隊去強姦着裙的女士...咁明天有着裙的女士被姦,係 ...

笑死

男爵府

littledot 發表於 19-7-30 15:00
冇辦法,打工仔個個都想瞓晏啲,預早都都唔預唔到會遲咁多。
今日唔只淨係玩阻關門,仲玩埋㩒緊急掣 :igiv ...

我睇到新聞話㩒左幾百次,真係玩到無野好玩

子爵府

jimliu713 發表於 19-7-30 14:54
尋日有個被捕人士個女友網上吹雞, 都有30人去圍警署, 真係好得閒。

「釋放義士」啊!其實有d「訴求」係無可能應承如果真係得逞,會恐怖過個個禮拜遊行示威

首頁

尾頁

跳至