想生BB

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

yhyeung 發表於 19-7-31 11:05
加油呀,有好幾天未有BK, 你好嗎? 振作呀!!我稍後都要追一追posts!

係呀,之前我公司有一個ivf 一take ...

你公司果個好變態,儲起D針?????我真係想打一针扔一針,但又驚會唔會整到處理垃圾嘅人,唯有將一次療程嘅針用个樽装起,當最後果針打完,即刻蓋樽扔咗入垃圾桶,呢一樽就代表痛苦,仲話儲起留念,真系痴總製

複式洋房

SWML 發表於 19-7-31 15:12
六次!真係唔容易你老公好好,咁支持你。我老公叫我試埋今次諗下轉陣或放棄。
...

咁你老公有話放棄都好呀!我都係IVF,好開心以為一次中,點知今日照閃閃話胎停,兩公婆都好唔開心,而且好dead air,我唔識面對我老公,佢好想要小朋友好耐.....唔明白上天開咩玩笑!

大宅

所有朋友都唔好講佢地知, 自己兩公婆知道去做 IVF 便可以了.我連屋企人都唔知道我去做 IVF 的, 我覺得咁樣我自己會舒服D, 唔需要同其他人交代.

複式洋房

SWML 發表於 19-7-31 15:12
六次!真係唔容易你老公好好,咁支持你。我老公叫我試埋今次諗下轉陣或放棄。
...

我地兩個都鐘意小朋友,我性格又唔服輸

我地做ivf 已經做到覺得d錢唔係錢黎。

你可以問下醫生你唔成功的原因,睇下可以食乜野supplement幫助。

複式洋房

good_good 發表於 19-7-31 17:47
真係鄧你開心,成功可以舒一口氣,可以同ivf呢條路say bye. 你嘅信念真係好堅定,开6次針。想問下,當時 ...

我通常隔一個cycle 會再開始。但也有例外的,因我看網上說等fsh 低才開針成功率會較高,如果fsh 太高我會要求下個月再抽血決定是否開針。

可以食supplement 養卵,我覺得有幫助的。

大宅

good_good 發表於 19-7-31 23:49
係啊,真係佩服架!我諗大家嘅谂想都一樣,萬事起頭難,都開咗個頭,仲使係無咁好彩,唔係1take過,但都希 ...

希望我唔使搞好耐,我怕老公唔再十卜落去

大宅

Kenbi811 發表於 19-8-1 00:21
咁你老公有話放棄都好呀!我都係IVF,好開心以為一次中,點知今日照閃閃話胎停,兩公婆都好唔開心,而且好 ...

你一定好傷心保重啊

我老公佢一路覺得無嘅都無所謂,佢係擔心我咁落去傷身。

大宅

choi.michelle 發表於 19-8-1 00:44
所有朋友都唔好講佢地知, 自己兩公婆知道去做 IVF 便可以了.我連屋企人都唔知道我去做 IVF 的, 我覺得咁樣 ...

希望你快快成功

大宅

babybabybaby123 發表於 19-8-1 00:46
我地兩個都鐘意小朋友,我性格又唔服輸

我地做ivf 已經做到覺得d錢唔係錢黎。

食乜做乜都做過晒啦。

洋房

SWML 發表於 19-7-30 21:07
雖然我只是抽第二次卵,但仍感覺到,呢條路真係無止境。你永遠唔知要使幾多錢,用幾多心力。而最終成功與否 ...

加油呀,我好明白你ge感受。我都剛剛宣佈第二之IVF失敗。一知道結果時超唔開心,工都返唔到,係屋企哭左一日。但我暫時未想放棄,好彩老公都支持。我唔知我會試多幾多次,唔知會唔會下一次就成功……但總知我依家未想放棄……下次可能會試下台灣,希望轉左地方會有好運。
大家一齊加油。

大宅

good_good 發表於 19-8-1 00:17
你公司果個好變態,儲起D針?????我真係想打一针扔一針,但又驚會唔會整到處理垃圾嘅人,唯有將一次療 ...

係呀,由於我已ivf 不止一次,我真係唔想見到我打過嘅針,我驚我見到無勇氣再走下去

大宅

Manmanman12345 發表於 19-7-31 00:10

我都好憎咁,有次我吾舒服吾去飯局,朋友都係group ...

真係好煩wor! 一唔去飯局就問人係咪有咗。問嘅無乜腦,和應嘅又好似小朋友起哄嘅心態,真係好討厭。

你個朋友的確唔識趣,真係要咁樣話佢知至點醒到佢。我都學到嘢,下次有人咁問我,我都要咁答佢,咁當事人一定唔敢再問。

我以前都無乜腦。而家做ivf 先知道,原來生育呢件事,真係唔係一個人人岩傾的話題,係人地兩公婆嘅事,唔係一個用黎八掛,或閒話家常的話題

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

樓主加油, 各位媽咪加油....
祝: 成功在望!

梁媽媽

別墅

SWML 發表於 19-7-30 21:07
雖然我只是抽第二次卵,但仍感覺到,呢條路真係無止境。你永遠唔知要使幾多錢,用幾多心力。而最終成功與否 ...

加油牙!過來人明白你感受,我當時預備做ivf一個又一個好姊妹,有左有個仲要係二胎,佢仲係左個超聲波相比我睇,當時我心情好難受,5開心左幾日,但我都束心祝福佢,其實你試下放鬆自己,要多D祝福人,自己個小天使就好快黎找你!

大宅

SblueLychee 發表於 19-8-1 09:14
加油呀,我好明白你ge感受。我都剛剛宣佈第二之IVF失敗。一知道結果時超唔開心,工都返唔到,係屋企哭左一 ...

你之前係邊度做?希望你調理好身體再出發。

大宅

梁媽媽 發表於 19-8-1 10:28
樓主加油, 各位媽咪加油....
祝: 成功在望!

大家一齊努力

大宅

mokaiko 發表於 19-8-1 11:32
加油牙!過來人明白你感受,我當時預備做ivf一個又一個好姊妹,有左有個仲要係二胎,佢仲係左個超聲波相比 ...

可能係因為個日我等緊Day 3 Report, 又俾人催咁所以心情唔好。

男爵府

回覆 SWML 的帖子

我都覺。。。驗完一樣再一樣。。無止境地燒錢加身心很累

大宅

Yes_Mom 發表於 19-8-1 17:15
回覆 SWML 的帖子

我都覺。。。驗完一樣再一樣。。無止境地燒錢加身心很累 ...

係啊,無「望見終點」嘅感覺。

大宅

SWML 發表於 19-8-1 17:32
係啊,無「望見終點」嘅感覺。

係啦,如果話比我知,做6次會成功,我會繼續努力!

首頁
12345...13

尾頁

跳至