想生BB

跳至

首頁
23456...12

尾頁

民房

SWML 發表於 19-7-30 21:07
雖然我只是抽第二次卵,但仍感覺到,呢條路真係無止境。你永遠唔知要使幾多錢,用幾多心力。而最終成功與否 ...

真係好明你感受,我都已經抽左第三次,黎緊9月諗住放,第一次做ivf時都有同幾個最好的朋友講,但失敗左後,佢地既關心就係我最大既壓力,到第二次ivf,隨左自己亞爸亞媽我冇同任何人講,後來成功左,之後同其中一個朋友講我有左,佢第一句居然問我係自然定人工,重要咩?佢地自然懷孕根本唔明我有幾大壓力,但最後過唔到8週就小X左,到而家第三次,我連屋企人都冇講,只想同C6靜靜地渡過

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

SblueLychee 發表於 19-8-1 09:14
加油呀,我好明白你ge感受。我都剛剛宣佈第二之IVF失敗。一知道結果時超唔開心,工都返唔到,係屋企哭左一 ...

加油呀!我第三次連植入都無機會呀,我知道時都哭左好耐,因未試過無得植入,結果大大聲咁喊!老公安慰我,話努力再來過,真係吾知幾多次先可以有自己baby

洋房

2019新春慶豚圓

SWML 發表於 19-8-1 13:19
你之前係邊度做?希望你調理好身體再出發。

我仁安養和都做過。係呀,依家收拾左心情要計劃再出發,可能會去台灣試下。
祝大家都早日成功!

大宅

Manmanman12345 發表於 19-8-1 18:47
係啦,如果話比我知,做6次會成功,我會繼續努力!

係啦~ 六次真係唔容易啊。心智要好強至得!

洋房

2019新春慶豚圓

Manmanman12345 發表於 19-8-1 18:57
加油呀!我第三次連植入都無機會呀,我知道時都哭左好耐,因未試過無得植入,結果大大聲咁喊!老公安慰我 ...

大家一齊加油呀!!
其實我第一次都係無機會植入, 第二次有一個,我已經覺得係好大ge進步。希望下一次可以再進步,BB可以著床同健康長大。

大宅

ac9111 發表於 19-8-1 18:52
真係好明你感受,我都已經抽左第三次,黎緊9月諗住放,第一次做ivf時都有同幾個最好的朋友講,但失敗左後 ...

小產真係好傷心。其實點解要問人工定自然,有咪得囉。有時覺得呢啲人係為咗八掛而八。真係好討厭。

大宅

SblueLychee 發表於 19-8-1 19:03
我仁安養和都做過。係呀,依家收拾左心情要計劃再出發,可能會去台灣試下。
祝大家都早日成功!
...

好貴啊!係仁安同養和!你要加油!黎緊打算搵邊個醫生?

洋房

2019新春慶豚圓

SWML 發表於 19-8-1 19:09
好貴啊!係仁安同養和!你要加油!黎緊打算搵邊個醫生?

係呀,其實一開始真係冇諗個要做多過一次ga……諗往香港始終方便d。但依家都要考慮下台灣,經濟d,同埋治療方法可能會有d唔同。
我未決定呀,可以會考慮愛群。

大宅

SblueLychee 發表於 19-8-1 19:18
係呀,其實一開始真係冇諗個要做多過一次ga……諗往香港始終方便d。但依家都要考慮下台灣,經濟d,同埋治 ...

台灣真係平好多,好似我哋case唔係一次得,所以經濟啲會好啲。深圳仲平添。但我唔太敢

大宅

SblueLychee 發表於 19-8-1 19:07
大家一齊加油呀!!
其實我第一次都係無機會植入, 第二次有一個,我已經覺得係好大ge進步。希望下一次可 ...

我第一次bingo 可惜流了,之後第二次做埋PGS又無著床,第三次過吾到PGS無得植入, 我覺得我d 卵子麻麻地,高0 又時間無多,所以把握機會再做,一齊加油呀!

大宅

SWML 發表於 19-8-1 19:07
係啦~ 六次真係唔容易啊。心智要好強至得!

我黎梗第四次了!

大宅

ac9111 發表於 19-8-1 18:52
真係好明你感受,我都已經抽左第三次,黎緊9月諗住放,第一次做ivf時都有同幾個最好的朋友講,但失敗左後 ...

完全明白你講乜嘢,因為你開頭同人講左你去做人工,所以基本上冇乜嘢嘅話唔需要同任何人交代,預左人哋之後一定會問返你,調返轉乜嘢方法都唔緊要嘅話,根本唔需要同人講ivf,因為你預咗別人一定會去到咁上下「關心」你,冇可能希望尋求一個傾訴嘅對象,但係又希望對方唔出聲,因為大部分人都唔知道乜嘢叫做適當時候先至出聲,除非一啲好識做嘅人

複式洋房

回覆樓主:

其實愛群都算幾貴,我14年去做都成7萬港幣,以家唔知要幾多錢。

複式洋房

回覆樓主:

我自己之前小產時孕期一直無事無幹,bb 一直好健康兼做埋t21 都無事,但卻突然停心跳。有同事出名病君,做ivf一次就成功,期間又出血又流啡,急症都去了幾次,但bb都能保住,有時真係不得不信命

大宅

影舞 發表於 19-8-1 22:15
我自己之前小產時孕期一直無事無幹,bb 一直好健康兼做埋t21 都無事,但卻突然停心跳。有同事出名病君,做i ...

你嗰陣時係幾多week發現佢冇心跳?停咗喺第幾週?

複式洋房

duckie919 發表於 19-8-1 22:18
你嗰陣時係幾多week發現佢冇心跳?停咗喺第幾週?

15週,以為過了3個月好穩陣,先敢同人講,點知講完無幾耐就咁

大宅

影舞 發表於 19-8-1 22:26
15週,以為過了3個月好穩陣,先敢同人講,點知講完無幾耐就咁

真係好少何!有冇話原因啊?

複式洋房

duckie919 發表於 19-8-1 22:27
真係好少何!有冇話原因啊?

完全無原因,我同bb都驗埋,完全無問題

複式洋房

SWML 發表於 19-7-30 21:07
雖然我只是抽第二次卵,但仍感覺到,呢條路真係無止境。你永遠唔知要使幾多錢,用幾多心力。而最終成功與否 ...

好明白呀,自己明明無做錯事,由細到大都覺得結婚生仔好平常,到自己就知道原來唔係一條平坦直路。。。成日都諗點解條路咁多彎又唔平坦,身邊d 朋友不停傳出喜訊,個個都問幾時到你,你估我唔想同你分享咩,老公都好明白有苦自己知,佢成日d 朋友都突然有咗,婚都未結,而我地想要都咁難,每次聽到更加心痛,因為自己身體唔好令到佢都唔開心。

每年新年都好想 避年,每次見到親戚長輩都問幾時到你,有一次個親戚仲摸我個肚話真係未有唔你講大話,我真係想講粗口但忍住,有d 親戚仲會細細聲話同老公講:「你老婆身體唔好,遲d 會有架啦!」
真係難聽過粗口,你又唔係醫生,又唔個我地2公婆狀況,雖然講者無心,但聽者有意,我之後好唔鍾意新年同埋去家庭聚會。

洋房

2019新春慶豚圓

SWML 發表於 19-8-1 19:19
台灣真係平好多,好似我哋case唔係一次得,所以經濟啲會好啲。深圳仲平添。但我唔太敢
...

係呀,雖然台灣要飛黎飛去,係到時要請事假會麻煩D,不過我已經豁咗出去啦. 深圳我都唔敢。

首頁
23456...12

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊