時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

TingTing 發表於 19-7-31 08:29
收$搞事的…政棍/金主倒水

金主話:你班人真係廢,唔係扮㗎喎,叫你攻跌吉,你哋就被人鬧走,叫你攻bk,你哋連班c9都頂唔住!直接出去做炮灰啦!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

blackypurin 發表於 19-7-31 08:34
金主話:你班人真係廢,唔係扮㗎喎,叫你攻跌吉,你哋就被人鬧走,叫你攻bk,你哋連班c9都頂唔住!直接出 ...

此生無悔入華廈,來生願在種花家!

男爵府

金主話:你班人真係廢,唔係扮㗎喎,叫你攻跌吉,你哋就被人鬧走,叫你攻bk,你哋連班c9都頂唔住!直接出 ...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

agnesbee 發表於 19-7-31 08:34
今日班人上法庭,黃屍會否劫法場

係咪要大叫 「刀下留人」!!!!

子爵府

mcdullyiu 發表於 19-7-31 08:27
罪成輕判都可以當係法律漏動。但有罪叫陪審投無罪這個真的太離譜了吧

太多呢類例子,就算判咗有罪,跟住上訴,再審嘅時候就會出現唔同嘅脫罪或減刑期理由去推番之前嘅裁決,最常用就係法律漏洞,每當見到咁嘅情況都幾無奈

珍珠宮

賽姬 發表於 19-7-31 08:37
太多呢類例子,就算判咗有罪,跟住上訴,再審嘅時候就會出現唔同嘅脫罪或減刑期理由去推番之前嘅裁決,最 ...

無錯。所以他們係真係想攪死香港。從根本入手。唔係扮架

男爵府

mcdullyiu 發表於 19-7-31 08:06
有人被抓就圍警署。上法庭就話要做陪審團有晒證據都要判無罪。咁香港最值得依賴的法治去了哪?他們最初不是 ...

香港真的冇法治啦
真係估唔到
香港會退步到咁既地步
睇怕我地就快類似民國時代咁生活啦

侯爵府

funlulu 發表於 19-7-31 08:31
警察做野,要比人圍警局,有冇搞錯,以後係街放火、擲磚、破壞合法化。
...

佢地而家就係要不擇手段地破壞法治

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

agnesbee 發表於 19-7-31 08:34
今日班人上法庭,黃屍會否劫法場

唔出奇, 除左好事, 佢地咩都做。

侯爵府

不回文宣開的post

公海有政治post 就請版主搬。

侯爵府

佢哋圍警署嘅行為仲衰過黑社會

男爵府

mcdullyiu 發表於 19-7-31 08:06
有人被抓就圍警署。上法庭就話要做陪審團有晒證據都要判無罪。咁香港最值得依賴的法治去了哪?他們最初不是 ...

黃衛兵當道 天下大亂

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

香港大多黃屍假髮人,提他們背後的國籍便知道了~

-

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

jimliu713 發表於 19-7-31 08:42
佢地而家就係要不擇手段地破壞法治

呢d圖要save低,係地鐵air drop回應乞衣

大宅

畀面勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

政府再唔強硬d 就可以市民打市民
以暴易暴,唔需要警察,唔需要政府啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大力大力 發表於 19-7-31 08:53
香港大多黃屍假髮人,提他們背後的國籍便知道了~

如果係咁,暴徒走佬
懲罰性高過係香港坐監

侯爵府

hkalilai 發表於 19-7-31 09:03
呢d圖要save低,係地鐵air drop回應乞衣

仲有, 多謝jm share

侯爵府

selinako^^ 發表於 19-7-31 09:09
如果係咁,暴徒走佬
懲罰性高過係香港坐監

冷靜落嚟, 覺得佢地棄保潛逃仲好。 去台灣, 人地唔會真係俾難民身份佢地。 去歐美, 實冇人show。 但又唔敢返香港, 一世顛沛流離, 慘過坐監。

坐監都要納稅人出錢養, 放出嚟再犯機會又高。

珍珠宮

jimliu713 發表於 19-7-31 09:19
仲有, 多謝jm share

首頁

尾頁

跳至