自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

想知防脫髮洗頭水要用幾耐先睇效果?
會唔會用一兩次就見到冇甩咁勁?

我兩星期前轉咗一款,用咗一星期冇改善,感覺仲甩得多咗。

跟住即時再換第二隻防脫髮嘅牌子,但呢幾日感覺仍然甩得好勁。

其實係唔係有過渡期? 要用好一段日子先睇到效果? 而唔會有即時效果?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

應該唔會即時,洗髮甩嘅...本來已經係退化左嘅頭髮

水晶宮

good_pig 發表於 19-7-31 10:59
應該唔會即時,洗髮甩嘅...本來已經係退化左嘅頭髮

聽你咁講,又有道理。

即係我要耐心忍下用一段時間

水晶宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

用過幾隻每款都用超過兩星期,但都係一樣甘甩,都唔知邊隻好

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kiu1112 發表於 19-7-31 12:52

我估起碼一個月先知

水晶宮

kiu1112 發表於 19-7-31 12:52

我都係,用到好灰心。

新買呢隻成$199一支,連埋護髮素接近$400。

我買時萬寧個阿姐叫我俾心機用幾支。
但用咗幾日,感覺甩得仲勁咗,好唔開心。

水晶宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

petitsomeone 發表於 19-7-31 15:40
我都係,用到好灰心。

新買呢隻成$199一支,連埋護髮素接近$400。

甘唯有繼續再試下,我最近起iherb買左隻洗頭水見評語話得,希望真係有效到時話你知

水晶宮

kiu1112 發表於 19-7-31 15:46
甘唯有繼續再試下,我最近起iherb買左隻洗頭水見評語話得,希望真係有效到時話你知
...

好呀~
你試岩話我知

水晶宮

petitsomeone 發表於 19-7-31 15:52
好呀~
你試岩話我知

你有好用既都記得話我知

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水晶宮

kiu1112 發表於 19-7-31 17:17
你有好用既都記得話我知

其實呢個牌子我用過3支,開頭係甩少咗,但用第3支時發覺又開始甩番。

(惠康 & 萬寧有售)

水晶宮

小傑媽媽 發表於 19-7-31 17:49
麻煩你話埋比我知

水晶宮

petitsomeone 發表於 19-7-31 18:00
其實呢個牌子我用過3支,開頭係甩少咗,但用第3支時發覺又開始甩番。

(惠康 & 萬寧有售)

你講開我都覺有d開頭好d繼續用就甩番多

別墅

我用左Scalpx 2個月,又幾好喎!頭髮明顯顯甩少左,質地唔笠好爽,可以試下!

民房

回覆 pinkbird86 的帖子

我最近都係用緊呢款!聞落都幾香個牌子話係科研配方嚟,感覺安心啲,始終用喺自己身上。沖完涼見到真係甩少咗

水晶宮

pinkbird86 發表於 19-8-12 12:27
我用左Scalpx 2個月,又幾好喎!頭髮明顯顯甩少左,質地唔笠好爽,可以試下! ...

呢隻新出……咁快用咗兩個月?

持之以恆    發表於 19-8-12 14:03

民房

每次洗頭時都有大量掉髮,所以我會簡防掉髮功效的頭髮用品!
首款頭皮科研防掉髮,德國實驗室專研**Scalp X**生育酚成份,可以幫頭皮抗氧化,只需9個星期已經有效增加頭髮髮量及濃密感。產品無中藥味,有清新嘅香味,質地又清爽唔笠,用左段短時間,感覺頭髮強壯左,掉少左好多頭髮,大家可以試下!

伯爵府

回覆樓主:

6月底我開始密集式試新嘢:50惠洗頭水+50惠精華素+首烏黑芝麻冲剂,上星期跟報紙學指壓, 前幾日發覺甩髮少咗,洗完頭去水位冇大堆頭髮. 希望可以keep住啦……

水晶宮

回覆樓主:

我都甩好多

首頁

尾頁

跳至