夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如果c6因為自己唔鐘意佢呀媽,而話要離婚。係咪代表段感情可以完結?

利申:係無同佢媽嗌過交,只係唔想一個月見4.5次。佢媽成日俾說話自己聽,所以唔鐘意。

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

可不可以 發表於 19-7-31 15:53
如果c6因為自己唔鐘意佢呀媽,而話要離婚。係咪代表段感情可以完結?

利申:係無同佢媽嗌過交,只係唔想一 ...

唔係好明,唔鍾意呀媽,見少啲咪得,點解要離婚,離婚同見呀媽冇衝突喎

別墅

可不可以 發表於 19-7-31 15:53

利申:係無同佢媽嗌過交,只係唔想一 ...

有無了解背後原因?佢媽講的說話同你有無關係?

複式洋房

simpleAA 發表於 19-7-31 16:03
唔係好明,唔鍾意呀媽,見少啲咪得,點解要離婚,離婚同見呀媽冇衝突喎
...

因為佢差唔多一放假就話要翻去佢媽到,我都想有翻d家庭日,次次見都會俾說話我聽。我唔想翻,黑口黑面,佢就話離婚。原因係因為覺得我好憎佢屋企人

複式洋房

smilingfacee 發表於 19-7-31 16:05
有無了解背後原因?佢媽講的說話同你有無關係?

佢係有事無事都要串我,就連食飯都無啦啦可以俾說話我聽,但我乜都無做過

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

結咗婚幾耐呀
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-7-31 16:37
結咗婚幾耐呀

2年左右。。。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

可不可以 發表於 19-7-31 16:38
2年左右。。。

……

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-7-31 16:42
佢放假去佢媽度,你冇跟埋去。
用呢個原因離婚有啲牽強,係咪奶奶喺背後講你壞話或者你老公有其他原因… ...

我哋有個女,一歲幾。我次次都有去,佢一定要我陪佢翻去。我唔想成日都翻,講真,放假,係人都想一家人去玩下,就算係屋企都可以吖。點解次次一放假都要翻去搵佢媽。唉!

寶石宮

可不可以 發表於 19-7-31 16:45
我哋有個女,一歲幾。我次次都有去,佢一定要我陪佢翻去。我唔想成日都翻,講真,放假,係人都想一家人去 ...

……

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-7-31 16:48
你次次都有去,佢點解會覺得你唔鍾意佢阿媽?
尤其是有小朋友,咁輕易講離婚好兒戲
...

因為我話點解又要翻去,唔可以自己出下街架嘛。我唔想翻。因為佢乜都顧個呀媽先,我有怨言。佢就一爆發。

寶石宮

可不可以 發表於 19-7-31 16:53

因為我話點解又要翻去,唔可以自己出下街架嘛。我唔想翻。 ...

……

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-7-31 16:56
我明你唔鍾意
下次商量去一陣,跟住再一家人出街。 我都唔鍾意成日去奶奶屋企/同佢家人食飯
...

無可能去一陣,因為次次佢起碼都5點幾,翻去食完飯坐下,我哋再翻屋企已經11點幾。佢翻夜班仲要個個星期放假都要翻。

男爵府

可不可以 發表於 19-7-31 16:45
我哋有個女,一歲幾。我次次都有去,佢一定要我陪佢翻去。我唔想成日都翻,講真,放假,係人都想一家人去 ...

我個個都係咁, 那時每個星期要返兩次去奶奶到, 直至阿女升小一, 我話我地唔可以再這樣。 無晒時間幫阿女温習和做功課。之後, 就一星期, 一次同奶奶去飲茶。

複式洋房

aw07044780 發表於 19-7-31 17:04
我個個都係咁, 那時每個星期要返兩次去奶奶到, 直至阿女升小一, 我話我地唔可以再這樣。 無晒時間幫阿 ...

佢翻夜班,起身都5.6點,想同個女一家出去行下都難,仲要翻去佢媽到。我自己翻我媽到,我都無要求佢翻,我唔介意佢自己帶個女翻真係。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

可不可以 發表於 19-7-31 16:07
因為佢差唔多一放假就話要翻去佢媽到,我都想有翻d家庭日,次次見都會俾說話我聽。我唔想翻,黑口黑面,佢 ...

佢free到你憎佢屋企人?
点解佢會甘諗?

複式洋房

maymay220hk 發表於 19-7-31 17:33
佢free到你憎佢屋企人?
点解佢會甘諗?

因為我話唔想成日翻,之後我黑口黑面。之前佢話佢媽對我好好,我就話有時你媽同我講d嘢你唔知姐。可能就係咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

可不可以 發表於 19-7-31 17:42
因為我話唔想成日翻,之後我黑口黑面。之前佢話佢媽對我好好,我就話有時你媽同我講d嘢你唔知姐。可能就係 ...

JM有冇仔女?

我自己生2個仔(11,13y old)、 未來亦是99身分、吾知点定位先吾會要啲後生難做、如果系c6想返去陪99,你都只能配合、但可以開心見成話佢知、有時都想家庭樂、黑面冇助解決問題、甘小事吾值得行到離婚呢一步

有時做人要學識妥協……難受、忍受、接受、享受、每一個過程都會得著

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

因你c6係媽寶,成日想痴住亞媽,佢話離婚,你咪答應佢,叫佢攬住佢媽過世,總之你就唔返。

複式洋房

maymay220hk 發表於 19-7-31 17:57
JM有冇仔女?

我自己生2個仔(11,13y old)、 未來亦是99身分、吾知点定位先吾會要啲後生難做、如果系c6想 ...

我講過好多次想家庭樂,佢聽完就算。佢媽次次串我話我,但串我,話我嘅嘢,根本就唔係我做過啲咩。佢都唔會出聲,剩係識叫我忍,佢自己都知佢媽係過份咗。我忍下無所謂,但係宜家變成我乜都要忍,一唔忍,就係我錯,我係罪人。所以佢就話要離婚。

首頁

尾頁

跳至