夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔好輕易離婚, 好好溝通下, 無同一齊住已經好好啦. 加油~

男爵府

樓主要鋪定後路搵定份工,佢睇死你無錢走唔甩所以郁啲講離婚大你

複式洋房

lingfu 發表於 19-8-2 12:17
其實一個月見4,5次係屬於好多?

當你連家庭日都無,c6一放假就要翻去,加上成日串你俾說話你聽,你又知見4.5次係咪屬於好多(emoji)(emoji)‍♀️

複式洋房

muimuimui91 發表於 19-8-2 08:12
每次佢話要去揾佢媽,你就話:咁岩啦,我返我媽度,你帶個女去揾嫲嫲啦
...

佢要揸車,我女又唔肯坐,佢就要我跟埋翻,唉。其實我翻我媽到,都無要求佢翻。

複式洋房

858D 發表於 19-8-2 11:17
緊係做佢個仔先會信啦,人地啊媽用左咁多年時間去搞個仔搞到佢認為佢啊媽乜野都為個仔(佢)著想。
妳唯有 ...

唉,其實我都覺得無乜希望勝架啦。因為太了解

複式洋房

bbccpooh 發表於 19-8-2 13:02
好睇個人感受,關係唔好,一個月一次都嫌多;我同奶奶無乜衝突,每星期同佢食兩次飯都覺得無問題。
...

講真,關係好,一個月見多幾次都無問題,問題係已經唔係一齊住,見都係半日,都要有說話聽,要自己難受,真係見都唔想見

複式洋房

muimuimui91 發表於 19-8-2 13:08
你c6係愚孝媽寶?

我覺得都係,但可能佢只係佢媽說話重要d,唔理有無道理,都會聽

複式洋房

VV8166 發表於 19-8-2 17:46
唔好輕易離婚, 好好溝通下, 無同一齊住已經好好啦. 加油~

長期咁,真係好心灰意冷。乜都媽媽先,可唔可以都諗下個老婆,唉

複式洋房

cometingliu 發表於 19-8-2 21:24
樓主要鋪定後路搵定份工,佢睇死你無錢走唔甩所以郁啲講離婚大你

係呀,所以我都準備會工作,有份收入,就唔洗睇面色。

珍珠宮

回覆樓主:

一個家庭嘅核心,係兩夫妻,但依加你個家庭,係以99為核心,所以問題就出現~
我唔讚成忍嘅,因為總有一日爆煲,至於小朋友,係唔和諧嘅家庭中長大,其實一樣唔健康~
樓主如果係ftm,無論離唔離婚,不如都先為獨立做準備啦~

複式洋房

可不可以 發表於 19-8-3 00:48
長期咁,真係好心灰意冷。乜都媽媽先,可唔可以都諗下個老婆,唉

佢因爲個呀媽而要同個老婆離婚,你都要提高警覺,呢個男人靠唔住,你唔好旨意佢一世會善待你,因為佢只會一世善待佢呀媽

男爵府

我嗰個都係放假只會諗返佢媽度,以前小朋友細我會尤得佢,但佢地開始大個就會開始有要求放假去呢度邊度玩,唔返嫲嫲度,同佢老豆投訴得多,情況就有改善,我而家會預早同佢講定今個月放假咩日子要去邊,起碼返少2/3次

男爵府

其實你老公咁,係應該你話要離婚而唔係佢囉我好討厭99呢個生物,我從來都唔會見。

大宅

回覆 可不可以 的帖子

樓主C6應該係覺得佢老媽幾十歲,後生要禮讓老人家。而且每休息都帶老婆同小朋友返去,係孝順表現,佢老媽同人講起都有面。而佢出去工作支持家庭開支,咁小事情樓主更加要遷就佢。樓主一方面最好可以有自工作同收入,另一方面真係要睇睇可唔可以改變到C6意識:休息日好多家庭都會安排親子活動(樓主可以搵親子活動的意義之類資料),其實對小朋友成長有幫助的。去99屋企好多時候其實唔係父母同小朋友互動,其實好多時候做唔到親子效果。

已刪除用户

回覆樓主:

複式洋房

可不可以 發表於 19-7-31 15:53
如果c6因為自己唔鐘意佢呀媽,而話要離婚。係咪代表段感情可以完結?

利申:係無同佢媽嗌過交,只係唔想一 ...

有時啲奶奶嘅手段真係好高明 可能中傷左你都唔知! 但係你老公都好騎呢,因為個老母而離婚係唔係藉口咋?!

男爵府

BK Milk勳章

可不可以 發表於 19-7-31 21:26
我個心態就係唔想個女係單親長大。唉。

你咁樣個女有眼睇架! 媽媽唔開心對小朋友心理好大影響。 比單親嚴重得多很多。
不過我覺得妳老公平時好似無咩嘢。 好似又唔使嚴重到要離婚。
試下去個D家事調解員可唔可以幫下手

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至