3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

小朋友只係好普通好普通的幼稚園 但我心已好疲倦 發現d功課比其他學校 比上不足 比下餘好多 學券來說 都真係好有要求同嚴格
我地暑期作業2本未掂過 但同學仔已做晒加做補充了 k2學ge野越來越深 我內心充滿恐懼 中英基本說話 詞彙量都充足 但k2要寫字啦 我真係好大壓力教唔好佢 老公又淨係識同佢玩 圖為其中一樣平日功課

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

你份功課一d都唔難呀,我仔仔都升k2了,學校無功課,不過k2要寫字,我網上下載左a-z,1-10比佢做,先要佢連線,再要佢係後面自己寫到個字出黎,放鬆d,全部學卷學校都係k2寫字,私校k1已經要寫,小朋友得既,k2已經有壓力,小學/中學點算?

大宅

ricky0223 發表於 19-8-1 15:19
你份功課一d都唔難呀,我仔仔都升k2了,學校無功課,不過k2要寫字,我網上下載左a-z,1-10比佢做,先要佢連 ...

大d我都唔知點
份功課係唔難 只係老師好嚴格令我好大壓力

男爵府

mrs.chan:) 發表於 19-8-1 15:21
大d我都唔知點
份功課係唔難 只係老師好嚴格令我好大壓力

老師點樣令你壓力大?幾月出世?k2仲好細,漫漫長路

男爵府

原來K1有暑期作業

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 DHA勳章

mrs.chan:) 發表於 19-8-1 01:08
小朋友只係好普通好普通的幼稚園 但我心已好疲倦 發現d功課比其他學校 比上不足 比下餘好多 學券來說 都真 ...

我囡都係K1.未放暑假.
平時都係做咁上下的功課.
數字連線. (連英文都未有連線的功課).
我老公都係淨同囡玩.

民房

仔仔果間有功課,我自己都會有練習俾佢,佢又OK無扭計,真係慢慢黎,佢要覺得有成功感。我通常寫字會買靚靚練習。

大宅

2019勳章

mrs.chan:) 發表於 19-8-1 01:08
小朋友只係好普通好普通的幼稚園 但我心已好疲倦 發現d功課比其他學校 比上不足 比下餘好多 學券來說 都真 ...

老師批改完,有冇任何出聲先?說話上比壓力你定你自己比自己壓力?

我小朋友個間學校, 批改功課每位老師都有D分別,有D嚴謹些(好似你圖), 但老師都沒有比任何壓力(至小無搵我傾計),甘我就無咩壓力比自己....媽媽你放鬆D。

小朋友有時未完全掌握到, 唔好鬧佢哋, 隨年齡又會越嚟越進步。

子爵府

2019新春慶豚圓

我細B都係好難教,佢唔喜歡揸筆,一揸筆就喊,同埋佢小手肌弱,所以我也教得好辛苦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊