想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Veronuu 發表於 19-8-11 15:24
回覆 yhyeung 的帖子

我也不是一次便成功的,當灰心的時候也曾想過借卵,但始終想要自己同老公的,d jm 講 ...

多謝你成功了都到來這一版,鼓勵我們

男爵府

回覆 yhyeung 的帖子

係呀

大宅

回覆 Yes_Mom 的帖子

大家都是同路人,我都希望將自己成功經驗分享,鼓勵大家,因為自己都是一步一步走來,過程有幾辛苦真是自己至清楚。

別墅

Veronuu 發表於 19-8-11 13:29
回覆 sugurk 的帖子

我43歲開始ivf, 第一次香港做失敗了。因為我曾有grade A 卵,中醫師叫我試自然, 可是 ...

嘩恭喜晒你呀,好替你開心,好成功的例子
在王家瑋做一次便成功了嗎?
請問你有無養卵?食什麼supplement及做了什麼可幫助成功?謝謝

大宅

我43歲開始ivf, 第一次香港做失敗了。因為我曾有grade A 卵,中醫師叫我試自然, 可是 ...

喺台灣有冇做pgs?老公丁丁全部冇問題嗎?

大宅

你好,請問你係邊位中醫㗎?

大宅

恭喜你呀!可否分享你放day 5嗎?乜野grade? 有做PGS 嗎?Total 做了幾多次IVF 成功呢?

大宅

在王家瑋抽了3次卵,第一次得1粒雪卵A級,所以揀儲卵。第2次抽卵前食營養品,包括Q10, DHEA, 精安酸,魚油丸。結果抽4,受精3粒,也是A級,鮮胎植入,可惜失敗。第3次換了另一家營養品公司產品,加食維他命D3, 最初覆診時照到5個卵泡,最後抽到6粒,受精5粒,其中4粒A級無碎片。我隔一個cycle放4粒day3雪胎。我覺得今次成功其中最重要的是植入後Day5天至Day8請假卧床在家。之前失敗的兩次都是植入後休息兩天照常返工。

其他包括1星期做最少3次帶氧運動。多吃牛油果,西柚,晚上熱水浸腳,飲熱牛奶,定期做善事,時常向天父祈禱,不喝凍飲,不染髮。

大宅

回覆 Manmanman12345 的帖子

放Day3, 可能醫生擔心我年紀大,卵難以陪育到Day5呱. 植入GradeA, 無碎片。
香港做了1次失敗。台灣王家瑋抽了3次卵,植入兩次成功。沒有做PGS.

大宅

回覆 Cherry997 的帖子

無做PGS. 老公丁丁相信沒有問題,沒有特登驗。

大宅

回覆 ilkachan 的帖子

我雖然看了半年中醫,但我覺得無幫助,因為我第一次去王家瑋做試管同時也繼續看該中醫,結果只抽到兩粒,1粒受精。反而之後食營養品,見效仲快。

別墅

Veronuu 發表於 19-8-13 23:07

在王家瑋抽了3次卵,第一次得1粒雪卵A級,所以揀儲卵。第2次抽卵前食營養品,包括Q10, ...

謝謝你詳細回覆,可否pm我你第三次食那一家營養品?我現在只食D3 和葉酸。但我聽過植入後瞓得太多亦不好,你是否放後1-8天都卧床?謝謝!
我有跑步和做yoga,每晚都有浸腳20分鐘,已介涷飲,介辣,介茶,介咖啡

洋房

sugurk 發表於 19-8-6 14:23
回覆 hinbbhk 的帖子

我都開始戒口做運動同浸腳

戒口, 唔食啲乜?thanks

洋房

sugurk 發表於 19-8-14 18:22
謝謝你詳細回覆,可否pm我你第三次食那一家營養品?我現在只食D3 和葉酸。但我聽過植入後瞓得太多亦不好, ...

收到,thanks。

大宅

我已PM你台灣那家營養品。
不用植入後1-8日卧床。視乎你放Day幾胎,假如Day3, 則當天及後天不用躺。在植入後第3日連躺4天已經足夠了。

我也是從以下文章(何時是胚胎著床關鍵期)得到啓發,也給各位姊妹參考吧。
https://colour543ping.pixnet.net/blog/post/26280790-%E5%8F%97%E5%AD%95%E4%B8%AD%E7%9A%84%E8%83%9A%E8%83%8E%EF%BC%8C%E4%BD%95%E6%99%82%E6%98%AF%E8%83%9A%E8%83%8E%E8%91%97%E5%BA%8A%E9%97%9C%E9%8D%B5%E6%9C%9F%EF%BC%9F%E6%A4%8D%E5%85%A5

別墅

回覆 Veronuu 的帖子

你好,我也是超高齡,抽了幾次卵子,也不pass pgs,超灰......你可否pm我supplement 既details呀?thank you very much

大宅

回覆 Chanjacq 的帖子

已PM了,祝妳早日願望成真。

別墅

alicecheng0319 發表於 19-8-14 21:22
戒口, 唔食啲乜?thanks

唔食生野,辣野,介涷飲,涼野(涼瓜,白蘿蔔,木瓜,白蕉等等),介咖啡,茶,奶茶,酒,所以刺激食物

別墅

Veronuu 發表於 19-8-14 21:47

我已PM你台灣那家營養品。

收到pm, thanks! 多謝分享。
即植入後第三天連躺四天便可。

洋房

請問台灣ivf要洗幾多錢? 要飛去幾多日? 放胎後請假,香港醫生能寫假紙嗎?

首頁

尾頁

跳至