自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

畀面勳章

我懷孕七個月,濕疹嚴重,起D濕疹group求救過,有位「熱心媽媽」pm我話佢同佢個仔睇徐醫生短短幾星期斷晒尾,仲send好多其他人D相比我,話係徐醫生醫好佢地,佢強調不用食藥塗類固醇,用營養方法改善。當時我實在太無助,而西醫同我講我D濕疹非常嚴重,要入院治療,所以我相信依位媽媽⋯佢帶左我去旺角,聽左徐醫生一個talk..之後叫我入去見醫生。醫生話我好嚴重,開左張form比我,叫我一日食四十幾粒supplements。我嚇親,話我大肚喎,正常人都冇可能食咁多,之後佢笑住話依個份量算少,一定要大劑量補充營養先有用。

男爵府

畀面勳章

個媽媽仲同我講,徐醫生叫佢一日食十幾粒維他命B減壓,加埋其他補充劑,成五十粒一日,佢食完覺得身體好左好多⋯佢仲叫我即刻跟佢上上一層amway store執藥⋯我真係o左咀,借D二走人
之後我上網google,見徐醫生起amway已經做到好高級好多下缐,而BK好多濕疹post,兒科post,有D媽媽留言話有醫生介紹,我pm問原來又係介紹徐醫生,叫我上去聽講座,話醫生免費諮詢,估唔到BK咁多人都跟佢搵食⋯
我最終冇買任何野,所以唔敢講有冇效,但叫一個孕婦一日食幾十粒supplements,真係可行?

子爵府

減齡達人勳章

amway

水晶宮

回覆樓主:

一見到醫生+amway 已經覺得唔妥啦
正路好的醫生使乜去呢D地方做?

allah    發表於 19-8-1 12:32

侯爵府

唔會食亦唔會信呢啲醫生

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

我以為amway已摺左, 原來暗地裡搵食

男爵府

averymom 發表於 19-8-1 10:41
個媽媽仲同我講,徐醫生叫佢一日食十幾粒維他命B減壓,加埋其他補充劑,成五十粒一日,佢食完覺得身體好左 ...

正常一,兩粒好夠
十幾粒想搵錢都唔好咁做
太過份

珊瑚宮

回覆樓主:

正常人, 一日都唔會食幾十粒supplements

大宅

當飯食咩...4x粒

FFKKKKKKKKKK    發表於 20-8-28 15:19

已刪除用户

回覆樓主:

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

搵食都算,好心咪攪大肚婆!

allah    發表於 19-8-1 12:33

珍珠宮

2024年龍年勳章

如果係真醫生,你可以投訴佢。

子爵府

我都有朋友俾呢位”傑”出醫生sell過Amway

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔只尼間,我同事冇病冇痛都最近中咗 nuxkin 毒,一日食卅幾粒 supplement, 仲迫埋老公一齊食

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

醫生自己都未必每日食到40多粒supplements

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

averymom 發表於 19-8-1 10:41
個媽媽仲同我講,徐醫生叫佢一日食十幾粒維他命B減壓,加埋其他補充劑,成五十粒一日,佢食完覺得身體好左 ...

吾得,大肚真係吾好亂食,仲四十幾粒⋯⋯

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

N年前識個一位朋友是熟朋友(好後生既女仔)介紹,佢在我面前食7-8粒supplements (重話每日都食,食左好幾年,身體幾好,當保健羅)我已O左咀為咩要食咁多粒保健藥丸,可能係我outdated諗法

wcpcelia    發表於 19-8-1 16:19

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁
12345...11

尾頁

跳至