懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

30周孖胎細孖偏細兩周幾,入院打左兩支強肺針,聽胎心!這個星期感覺心理壓力好大怕bb早產影響健康,有無媽媽入黎傾下.....

大宅

我都係孖B媽媽,BB已經兩歲幾。我明白要你放鬆心情好難,試下多d深呼吸,如果真係擔心,你訓多d床養胎,希望佢地會快d增磅。好多野都唔到人控制,但要對BB有信心。加油!

別墅

ks1201 發表於 19-8-1 14:32
我都係孖B媽媽,BB已經兩歲幾。我明白要你放鬆心情好難,試下多d深呼吸,如果真係擔心,你訓多d床養胎,希 ...

我宜家食多長胎食物同訓床

複式洋房

太古達人 發表於 19-8-1 13:34
30周孖胎細孖偏細兩周幾,入院打左兩支強肺針,聽胎心!這個星期感覺心理壓力好大怕bb早產影響健康,有無媽 ...

32週孖b, 恥骨痛到行唔到, 我都驚會早產

別墅

saladxd 發表於 19-8-1 18:11
32週孖b, 恥骨痛到行唔到, 我都驚會早產

恥骨痛係唔係腰痛?

複式洋房

太古達人 發表於 19-8-1 18:36
恥骨痛係唔係腰痛?

唔係呀, 係盤骨同三角位, 我有恥骨聯合分離, 痛到喊.....

別墅

saladxd 發表於 19-8-1 18:57
唔係呀, 係盤骨同三角位, 我有恥骨聯合分離, 痛到喊.....

嘩!聽到都痛

複式洋房

太古達人 發表於 19-8-1 18:59
嘩!聽到都痛

陀孖b 後期好易中恥骨痛, 各位都search 下睇下資料預防, 希望大家唔會好似我咁

別墅

saladxd 發表於 19-8-1 19:03
陀孖b 後期好易中恥骨痛, 各位都search 下睇下資料預防, 希望大家唔會好似我咁
...

可以點預防

複式洋房

太古達人 發表於 19-8-1 20:07
可以點預防

上網有教做下d 產前運動

洋房

我29/7例行產檢,醫生話細B心跳不穏定,所以33W6D就開刀生了。因為早產,兩個(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)各只有三磅幾,現在進了NICU, 要長到五磅才開出來。我好擔心和心痛

別墅

Kukkeibing 發表於 19-8-2 08:53
我29/7例行產檢,醫生話細B心跳不穏定,所以33W6D就開刀生了。因為早產,兩個(emoji)(emoji)(emoji)(emoji) ...

好明白你心情,我宜家都心理壓力好大,經常留意bb胎動

伯爵府

我29/7例行產檢,醫生話細B心跳不穏定,所以33W6D就開刀生了。因為早產,兩個(emoji)(emoji)(emoji)(emoji) ...

放心,除左輕磅,器官成熟啦
34周安全

洋房

回覆 Kukkeibing 的帖子

請問你是在邊間生孖B呀? 我都係孖B, 現在得19周

大宅

2019勳章

我對孖仔都係早產。33W6D 唔太差呀。你要信任醫護人員,其實喺醫院儲下磅數係對BBs好的。 唔好擔心。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 大廚勳章

我個時不停見紅,醫院出出入入,最勁一次全褲血,在急症室成張輪椅濕哂,醫生同我講孖B 捱過32w已經係嬴
---生命無價,請支持領養---

別墅

meko~ 發表於 19-8-2 14:59
我個時不停見紅,醫院出出入入,最勁一次全褲血,在急症室成張輪椅濕哂,醫生同我講孖B 捱過32w已經係嬴
...

好驚險

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 大廚勳章

太古達人 發表於 19-8-2 15:57
好驚險

我係35w5,最後一次產檢時見到危險立即捉入去開刀的,本來我仲想話返屋企餵埋我啲寵物先,啲姑娘唔比已經夾手夾腳抬我坐輪椅推上去
---生命無價,請支持領養---

別墅

meko~ 發表於 19-8-2 18:23
我係35w5,最後一次產檢時見到危險立即捉入去開刀的,本來我仲想話返屋企餵埋我啲寵物先,啲姑娘唔比已經 ...

Bb出世幾重,邊間醫院

複式洋房

meko~ 發表於 19-8-2 18:23
我係35w5,最後一次產檢時見到危險立即捉入去開刀的,本來我仲想話返屋企餵埋我啲寵物先,啲姑娘唔比已經 ...

請問見到咩事危險要即刻開刀呀?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊