自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

yaupp 發表於 19-8-2 07:17
回覆 flowerlala 的帖子

咁即係我打去航空公司問都無用?

你有無試過打?

公爵府

2023年兔年勳章

flowerlala 發表於 19-8-1 20:22
呢個咪就係app 買平D嘅原因囉

針無兩頭利,用得 App 就預左客戶服務比較差。始終客服人員係成本。

不過,如果係客服中心失誤,應該有權去追討賠償。可以去消委會問下點樣處理。

大宅

Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章

回覆 ccyin 的帖子

未,一陣打去試下

大宅

回覆 Amy1974 的帖子

我係永安app到買,驚入錯資料先去門市到問,其實佢唔識既話可以話唔清楚,佢仲話好簡單係咁樣入,好拉原來錯左格式,打去永安客服同佢講話係你地門市d職員教我咁樣入,佢又話其實最好打電話去客服問入資料既詳情。我諗住唔識就同我講唔識既啦,估唔到佢唔識仲要咁教我入消委員其實有無用,因為我無mark低個職員個名

侯爵府

yaupp 發表於 19-8-1 16:34
回覆 mcchan1217 的帖子

我係咁樣SITI/XXXXXX 正確係咁樣SITIXXXXXX/MS

兩個入法也正確。放心,我日日出的。

侯爵府

yaupp 發表於 19-8-2 07:56
回覆 Amy1974 的帖子

我係永安app到買,驚入錯資料先去門市到問,其實佢唔識既話可以話唔清楚,佢仲話好簡 ...

你工人兩組字,可以拆開入,亦可以吾拆一組過,放心啦。除非得一組字,就每間航空公司不同入法。題外話,手機apps買到Labour fare咩?正常要人手做,labour多啲baggage allowance.

大宅

回覆 cfs 的帖子

Labour fare係點樣先可以用到?? 我係app到買見唔到工人姐姐既機票有特別優惠??

大宅

回覆 cfs 的帖子

唔該哂你

侯爵府

yaupp 發表於 19-8-2 09:24
回覆 cfs 的帖子

Labour fare係點樣先可以用到?? 我係app到買見唔到工人姐姐既機票有特別優惠??

直接聯絡任何旅行社,因為要提供合約副本才可以出到。

珍珠宮

回覆樓主:

點解唔搵一間肯代勞的 agent?

侯爵府

yaupp 發表於 19-8-2 09:26
回覆 cfs 的帖子

唔該哂你

所以吾好投訴人喇,都冇入錯。坐邊間航空公司呀?其實近年航空公司都更改左要求,所以你以前見到既又未必一樣了。不過呢兩個入法也可以的。

大宅

回覆 cfs 的帖子

我第一次去永安門市買都有帶埋去,但唔知係唔係Labour fare,如果係既話佢係米會話聲我知,因為佢無同我講。我果陣就帶左姐姐passport同埋合約副本去買來回機票,佢就打去航空公司問咗幾個時間比我簡

侯爵府

yaupp 發表於 19-8-2 09:30
回覆 cfs 的帖子

我第一次去永安門市買都有帶埋去,但唔知係唔係Labour fare,如果係既話佢係米會話聲我知 ...

打去航空公司?佢哋有自己電腦系統直接訂直接出架!咁奇怪嘅你去嘅門市。你睇張飛嘅baggage allowance 就知係咪labour fare

禁止訪問

大宅

回覆 cfs 的帖子

其實一開始我唔知係岩定錯,所以我先打去問下客服,係客服同我講係錯,佢話問左新加坡航空話唔可以改,只可以幫我備註番正確既姓名,當日上唔上到飛機就睇番當日地勤既決定咁話。我無諗住投訴任何人,我只係不滿門市個職員當日咁實牙實齒肯定話無錯。

侯爵府

yaupp 發表於 19-8-2 09:37
回覆 cfs 的帖子

其實一開始我唔知係岩定錯,所以我先打去問下客服,係客服同我講係錯,佢話問左新加坡航 ...

我冇睇錯佢個名係ABC DEFG,而家入左ABC/DEFG,係咪咁呀?如果係就冇錯了。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

flowerlala 發表於 19-8-1 20:21
No No ,經永安買,未出發前一定要經永安改

我朋友試過經其他agent買,不是永安,agent又係話唔比改。最後佢自己直連絡航空公司,比幾百蚊改左。
Agent唔會理你,因為佢只是中間人,佢幫你問佢冇錢收,上唔上到機係你既事,唔關佢事。

事實係係絕可以「上唔到」。

我朋友當時有考慮要即時買多張?還是去到機場,唔比上機才買,但考慮到去到機場買仲貴,所以己經唸住唔比改,就即時買多張機票算。幸好最後航空公司話可以改,但要比幾百蚊,當然即比,安心晒。

大宅

回覆 cfs 的帖子

門市買果陣佢係打電話比佢同事??定係航空公司??佢係問左我買機票來回既日子,就打電話去問,問完就覆我時間同價錢

大宅

回覆 tester5 的帖子

我直頭係比錢都無得改,永安話只可幫我備註正確姓名,一係就退稅比我叫我買過張新機票,打去航空公司問佢叫我搵番永安

侯爵府

yaupp 發表於 19-8-2 09:42
回覆 cfs 的帖子

門市買果陣佢係打電話比佢同事??定係航空公司??佢係問左我買機票來回既日子,就打電話去 ...

咁佢吾係機票部了。正確來說係自己禁機已經可以訂位,原來而家佢地甘做,吾放機票人喺分行。可能人工出手低冇人做,大家都做大公司,呢啲公司冇人入。

首頁

尾頁

跳至