婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

只來咗3,日第四日己是啡色及量少
我只不過30頭,點解咁家

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我都係呀. 唔知發生什麼事.

量少和短.

別墅

我廿歲出頭
我既經期都只係4-5日就完
一路都唔覺有咩問題wor

子爵府

你有無生過bb,我生完由7日轉到得3日我都係30頭咋! 我網上睇好多人都係3日,有d人話3至7日都算正常.

原帖由 KATRINE 於 09-5-8 15:42 發表
只來咗3,日第四日己是啡色及量少
我只不過30頭,點解咁家

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我都係喎..但係醫生話生常架喎...

我初初黎時..一come就10日8日好鬼煩..大大下就越黎越短同少...3,4日..我覺得幾好丫..問過醫生..佢都話正常

禁止訪問

男爵府

原帖由 mrs雨過天x 於 09-5-8 17:46 發表
你有無生過bb,我生完由7日轉到得3日我都係30頭咋! 我網上睇好多人都係3日,有d人話3至7日都算正常.

me too wor!

民房

我5年前41,突然經期只得2日,第一日量好少只用2件巾,第二日好少好少無晒.又去食中藥,食左一年都無效,有時40幾日嚟有時50幾日嚟,又做運動都係咁,個人好down,媽話就快收經.
只後係維園見到個人練習好似太極動作,我問他想跟佢學,佢話係練混元氣功動作,我就跟佢學氣功,又教我自我拍打穴位,4個月後經期有4日,27日嚟一次,現在有6日,27至29日一次,每日都練氣功,

混元氣功主要練習丹田氣,打通全身經絡,全身排毒,對泌尿及生殖系統有特別功效.

民房

回覆 9# KATRINE 的文章

你係咪成日手腳冰凍?
如果係, 試下多D食薑既食品/ 炒菜落薑
薑有助血氣運行得好D

大宅

我都是, 第3日起就少, 4日就變啡

中/西 醫都 說正常

dont worry\

男爵府

我平時都是來三天的,但今個月只是兩天就完了,好擔心

別墅

我都係來三天。

伯爵府

咪嚇人啦, 2-3日, 量少都叫正常?
我今年30++++, 月經一直都有6日, 量適中, 唔太多, 又唔算少....1年前, 轉了新工作, 一直好大壓力, 月經黎得一個月比一個月少, 一個月比一個月短, 半年前開始keep住得4日左右, 除左第一日, 量根本都唔多, 3個月前, 去同仁堂睇中醫, 佢話我血氣好弱, 係M黎得少既原因, 因為, 身體本循環系統出現毛病, 人體本能會自我保護, 排少左血出睇外黎平衡番...信唔信都好, 食了幾次中藥, M又忽然正常番....

月經係身體殘餘物, 一定要比佢排出黎, 所以, 得2-3日, 對我來說, 覺得好大件事....代表身體在抗議...係可以調養番的....

我有一個朋友, 月經5個月先黎一次, 西醫話叫要keep住同一個pattern叫正常...佢未睇過中醫, 真係不可想像...

原帖由 candyyuk 於 09-7-9 18:24 發表
我都係來三天。

別墅

我都係咁, 3日 - 重要量唔多.

之前睇左成年中醫, 又係話我血氣唔好, 唔夠血, 所以經期會唔準同埋量唔會多.

但係食左成年中藥(1日2碗), 經期就開始準番d, 但係量都係唔多, 都係得3日.

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

吓, 由細到大都係四日, 多左反而好驚

民房

E個b a b y m a r t 網站可以同專家交流架

大宅

原帖由 cheapbombom 於 09-7-9 23:37 發表
咪嚇人啦, 2-3日, 量少都叫正常?
我今年30++++, 月經一直都有6日, 量適中, 唔太多, 又唔算少....1年前, 轉了新工作, 一直好大壓力, 月經黎得一個月比一個月少, 一個月比一個月短, 半年前開始keep住得4日左右, 除左第 ...

hi
你可否pm你個中E資料我呀......THANKS

男爵府

我都係喎, 頭一日唔多, 第2,3日多, 第4日少, 第5日都冇LU

原帖由 mini_wonderful 於 8/5/2009 16:20 發表
我廿歲出頭
我既經期都只係4-5日就完
一路都唔覺有咩問題wor

大宅

係咪去到維園就可以跟住一起練習?
係幾多點鍾呢?

原帖由 els2009 於 09-6-25 00:20 發表
我5年前41,突然經期只得2日,第一日量好少只用2件巾,第二日好少好少無晒.又去食中藥,食左一年都無效,有時40幾日嚟有時50幾日嚟,又做運動都係咁,個人好down,媽話就快收經.
只後係維園見到個人練習好似太極動作,我問他 ...

首頁

尾頁

跳至