親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人試過12月中去,唔知買唔買 fast pass好

男爵府

leegbd 發表於 19-8-2 05:17
請問有冇人試過12月中去,唔知買唔買 fast pass好
其實USJ日日都好多人, 要視乎你想玩幾多個games同你有邊個game好想玩... 如果唔買, 你要人地一開場就沖去玩左你最想玩個個game先, 咁之後你預其他起碼每個排60-90mins左右, 有d期間限定game如柯南個d就一定要另外買飛先有得玩(因為玩2個鐘的)

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

睇你想點玩
如果樣樣掉都係熱門,真係排到腳軟
我7月中去情況如下
鷹馬的飛行,排70分鐘,玩兩分鐘
禁忌之旅,我有fast pass, 無嘅排90分鐘,呢個真係好玩
魔杖魔法,排左30分鐘,但個人覺得唔值,得一個人出去揀魔杖,其他人齋睇
蜘蛛俠,有fast pass,無嘅排50分鐘
小小兵瘋狂乘車遊,有fast pass,無嘅排70分鐘
飛天翼龍,排左70分鐘,好玩
大白鯊用左fast pass,但勁低能(似廸廸尼泰山船河),排30分鐘
浴火親子情(好似係咁名,好似維修緊),30分鐘,因minion未夠鐘至去(岩岩有40分鐘左右),唔值,全程講日本都唔知做咩,最後有個模擬火場,睇人地d細路嚇到喊晒

大宅

C.yan110 發表於 19-8-2 10:32
其實USJ日日都好多人, 要視乎你想玩幾多個games同你有邊個game好想玩... 如果唔買, 你要人地一開場就沖去玩 ...

咁真係要 plan 吓想玩乜先,謝謝!

大宅

Charlotte_mom 發表於 19-8-2 10:55
睇你想點玩
如果樣樣掉都係熱門,真係排到腳軟
我7月中去情況如下

我 n年前復活節去就係超多人,只玩了一個 game,今次希望訂劃好些。謝謝你的資料

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

leegbd 發表於 19-8-2 19:03
我 n年前復活節去就係超多人,只玩了一個 game,今次希望訂劃好些。謝謝你的資料
...

我4月去過大阪(復活節前一週),7月又再去
4月櫻花季節簡直係痴左線咁多人,機場買張haruka飛排大半個鐘
7月去舒服好多,樣樣都唔駛爭

伯爵府

我无買express,先check預計入場人数,我7月底去,綠色較少人的日子原來是星期六日,其他日子都是黃或橙,有網友分享日本人好多有 annual pass, 有些星期六日禁止使用,人流會比閒日更少,我就选左星期日去。另外我在 klook買特別通关15分鐘既 pass, 包 usj入場丶提早15分鐘入埸和阿倍野展望台。原價8百幾,6月 klook買有折,折实7百幾。我當天可 730入場,7点上地下鐵,724就到。在正門排队已有2丶3百人,但提早入場條隊得20幾人,呢个pass只賣給外國人。730我地一入場即刻衝去玩禁忌之旅(不用排),然后小小兵(等20分鐘),然后睇住 waiting time个app玩无乜人排既大白鯊丶侏罗紀遊船丶浴火(都是排15分鐘),不到十点,我已玩左5样,然後十点過后人潮漸多,其他熱門既荷里活丶蜘蛛俠丶飞天翼龍排 50至70分鐘,我地4点半離開,玩左12項,去左兩次餐廳食野,玩埋攤位遊戲同買埋手信,都算滿足。呢个方法啱我呢D有體力无財力既人。

wcpcelia    發表於 19-8-5 12:23

王國長老

abinayams 發表於 19-8-2 20:30
我无買express,先check預計入場人数,我7月底去,綠色較少人的日子原來是星期六日,其他日子都是黃或橙, ...

其實排得最金都係Harry potter同翼龍

大宅

Charlotte_mom 發表於 19-8-2 21:46

其實排得最金都係Harry potter同翼龍

我今日排咗超過2粒鐘,熱到死,不停出汗,太可怕。

伯爵府

祺祺2013 發表於 19-8-2 22:21
我嗰日見个app顯示最受歡迎的小小兵同禁忌之旅要排90分鐘,其他頂籠70分鐘,反而 sing要排3个鐘,但我對這些日語音樂劇无兴趣。

洋房

祺祺2013 發表於 19-8-2 22:21

我都試過。後悔冇買fast pass 全日排得2-3個game。之後就轉玩兒童樂園

男爵府

我无買express,先check預計入場人数,我7月底去,綠色較少人的日子原來是星期六日,其他日子都是黃或橙, ...
你用邊個app呀?

伯爵府

papajelly 發表於 19-8-20 16:45
你用邊個app呀?
倞play store打USJ waiting time,邊個app高分就install邊個咋

男爵府

abinayams 發表於 19-8-20 20:26
倞play store打USJ waiting time,邊個app高分就install邊個咋

唔好意思想請問下,fastpass係唔係每個game只可以玩一次?

男爵府

我都諗住買呢種, 但我想知道如果當我12月27號,係咪要睇吓買A卷定B卷定c的卷?我因為我未去過環球影城, 所以我都唔知道應該點買飛好。。。

男爵府

carriemama 發表於 19-8-28 03:33
唔好意思想請問下,fastpass係唔係每個game只可以玩一次?
唔係,指定的,不過有唔同組合

男爵府

lkube 發表於 19-8-28 13:05
我都諗住買呢種, 但我想知道如果當我12月27號,係咪要睇吓買A卷定B卷定c的卷?我因為我未去過環球影城, ...
A/B/C跟日子而定,冇得揀的

伯爵府

lkube 發表於 19-8-28 13:05
我都諗住買呢種, 但我想知道如果當我12月27號,係咪要睇吓買A卷定B卷定c的卷?我因為我未去過環球影城, ...
你在klook选定日子,自然會係當天應買的券

伯爵府

carriemama 發表於 19-8-28 03:33
我无買 fp

伯爵府

USJ 都幾貴下, 如買4個FAST PASS 連入場 要成$1700

首頁

尾頁

跳至