懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上年11月無左一次 岩岩今日醫院打黎 我又無第二次 指數由11下降到2 點解次次都係我 我真係ready做媽媽 好想同老公有bb 但點解希望都要一次一次攞走我

複式洋房

panda_eric 發表於 19-8-2 11:18
上年11月無左一次 岩岩今日醫院打黎 我又無第二次 指數由11下降到2 點解次次都係我 我真係ready做媽媽 好想 ...

有沒有原因可找出?例如一些身體,基因檢查?
加油!為下一次做好準備,小天使好快返嚟你身邊!

複式洋房

fandyyoyo 發表於 19-8-3 11:23
有沒有原因可找出?例如一些身體,基因檢查?
加油!為下一次做好準備,小天使好快返嚟你身邊!
...

醫生話三次以上叫慣性流產先會做檢查 宜家第二次唔會 但都想問下有咩可以check到 岩岩上網睇我今次叫 化學懷孕

男爵府

panda_eric 發表於 19-8-3 15:26
醫生話三次以上叫慣性流產先會做檢查 宜家第二次唔會 但都想問下有咩可以check到 岩岩上網睇我今次叫 化學 ...

唔好灰,化學懷孕你當普通M come啦,我都一次有心跳無左,一次空心胎後奮鬥左年幾,終於成功2夫妻都注意飲食,多D運動,多D運動,多D運動~好有用

大宅

回覆樓主:

樓主要休養好身體,亦要盡快回復心情,保持樂觀心情,祝福你下一位小天使平安出世~

大宅

上年11月無左一次 岩岩今日醫院打黎 我又無第二次 指數由11下降到2 點解次次都係我 我真係ready做媽媽 好想 ...

Check 下免疫/ 凝血, 祝福你早日成功,加油

侯爵府

回覆樓主:

得11 算係化學懷孕,下個月再努力,我都係化學左之後個cycle 中返,加油

複式洋房

laisausau 發表於 19-8-3 20:27
唔好灰,化學懷孕你當普通M come啦,我都一次有心跳無左,一次空心胎後奮鬥左年幾,終於成功:f ...

我上年試過小產 照唔到 要藥流 身心傷過一次 運動的確好懶 同老公都懶左好多

複式洋房

Nagomi 發表於 19-8-3 21:29
樓主要休養好身體,亦要盡快回復心情,保持樂觀心情,祝福你下一位小天使平安出世~
...

多謝你既安慰說話 承你貴言

複式洋房

jm141026 發表於 19-8-3 22:53
Check 下免疫/ 凝血, 祝福你早日成功,加油

我已做過婚前 同 孕前檢查 都無事 多謝你既加油

大宅

panda_eric 發表於 19-8-3 23:39
我已做過婚前 同 孕前檢查 都無事 多謝你既加油

哩兩個項目應該無包係婚前同孕前檢查,建議你做下,搵出原因,支持你

複式洋房

freshrose 發表於 19-8-3 23:20
得11 算係化學懷孕,下個月再努力,我都係化學左之後個cycle 中返,加油
...

但之後就計唔到幾時排卵 搞亂左period pattern 化學後中返係咪順利生b? 多謝你

複式洋房

jm141026 發表於 19-8-3 23:40
哩兩個項目應該無包係婚前同孕前檢查,建議你做下,搵出原因,支持你

知道,想問下凝血係咩?

大宅

panda_eric 發表於 19-8-3 23:42
知道,想問下凝血係咩?

類似血太杰,流唔到去俾Bb ,要食薄血藥,打薄血針

侯爵府

panda_eric 發表於 19-8-3 23:40
但之後就計唔到幾時排卵 搞亂左period pattern 化學後中返係咪順利生b? 多謝你
...

用排卵紙咪得

已經生左。bb 已經13個月。而家準備第二胎

別墅

我都試過一次化學,一次7w胎停,但我上個月都生左仔仔,所以唔洗太灰,加油呀!

複式洋房

jm141026 發表於 19-8-3 23:47
類似血太杰,流唔到去俾Bb ,要食薄血藥,打薄血針

明白 我星期一見醫生問問

複式洋房

freshrose 發表於 19-8-3 23:47
用排卵紙咪得

已經生左。bb 已經13個月。而家準備第二胎

感恩!祝第二胎都順利

複式洋房

04091121 發表於 19-8-4 00:08
我都試過一次化學,一次7w胎停,但我上個月都生左仔仔,所以唔洗太灰,加油呀!
...

恭喜新手媽媽 多謝支持
宜家真係好多人小產 有時比左好消息屋企人 又要收返 我好心痛

別墅

panda_eric 發表於 19-8-4 00:13
恭喜新手媽媽 多謝支持
宜家真係好多人小產 有時比左好消息屋企人 又要收返 我好心痛
...

都係呀,今次懷孕我都好驚架,知道有左之後無耐就停左工,到照完結構先夠膽話比話俾朋友知。相信您到時都會好緊張

首頁

尾頁

跳至