親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

今年暑假第一次選擇唔搭飛機去東莞觀瀾湖玩,感謝網上bk 資料和其他人blogger 分享。感覺觀瀾湖值得一去。

果然不錯的度假勝地
我們有3大2小,book左兩間connect room.
以下是package 資料:
已为您预订东莞观澜湖度假
房型:2间高级豪华客房(1间大床1间双床)
人数:3大2小
费用:
第1间房:25号2天1晚亲子套餐RMB1580+26号27号3天2晚RMB2988=4568(包含2大一小)
第2间房:25号晚1380+26/27晚RMB1580x2=RMB4540(双人套餐)
使用信用卡担保,有更改取消入住前两天通知我们不产生任何费用

男爵府

回覆樓主:

以上package 包左好多卷($2500餐飲卷,spa for 2, 溜冰卷,手工藝,保齡球券,賽車券,及酒店內設施eg 食物喂動物,彈床,Mini golf,桌球等等。)**因有太多溜冰卷,酒店可換電影卷.
酒店和房間非常大,唔多人。去玩彈床時只有一兩個人,地方乾淨。 泳池大及唔多人。今次酒店有些golf 比賽,有好多外國人,像去了泰國,早餐buffet和晚餐水準不錯,又不用排隊去取食物。
唯一缺點是Shuttle Bus去mh mall 比較疏,車程要至少30mins.

Cheuk2012    發表於 19-8-22 23:00

男爵府

回覆樓主:

第一天
中午到達,吃個午市點心任食餐(親子3日2夜套餐)另外自費兩個人,用餐飲卷比就行。雖然只是一般飲茶食物,但味道不俗,環境舒適。

之後tour 下酒店,參觀3d館,玩下夾公仔和小量電子game (包了40個代幣),玩了跳彈床,之後搭shuttle bus 去mh mall 行下和吃海底勞。晚上回酒店游水

Cheuk2012    發表於 19-8-22 23:00

男爵府

第二天:吃完早餐,出發去mh mall ,之後去手工藝館做手工,做了木筷子和馬克柸壁。 去排一陣買喜茶(好味),去揸車(係mh mall b1 ),吃午餐探魚(又係好好味),再溜冰,回酒店吃自助晚餐,游泳再做spa. 雖然行程多,但唔辛苦。

大宅

請問 package 邊度買, 幾好啵

複式洋房

mikehappy 發表於 19-8-2 11:48
第二天:吃完早餐,出發去mh mall ,之後去手工藝館做手工,做了木筷子和馬克柸壁。 去排一陣買喜茶(好味 ...

請問是自由行嗎? 點搭車上去家,同埋全程用人民幣得嗎? 國內我未玩過,但又好想試下……

男爵府

回覆樓主:

第三天:
早餐後去酒店非常小型farm (有豬,羊,免仔,白鴿)喂動物,跟住游水,搭車去MH mall 吃午餐-木屋燒烤,又encore 喜茶,之前換左2張電影卷,買多2張(小童130cm 免費)睇3d lion king.,再ice skating, mh mall 有好多夾公仔機,夾一陣有收穫。 晚餐吃九毛九,吃傳說中兩斤骨。

男爵府

maychan1122 發表於 19-8-2 12:01
請問 package 邊度買, 幾好啵

直接跟觀瀾湖book, 我一直用WeChat 跟觀瀾湖cs 做booking, book dinner buffet,spa 時間和shuttle bus. 客服好好

男爵府

oneone_115 發表於 19-8-2 12:07
請問是自由行嗎? 點搭車上去家,同埋全程用人民幣得嗎? 國內我未玩過,但又好想試下……
...

我都唔係時時北上,喺皇崗有觀瀾湖Shuttle Bus去酒店,車程45mins. 酒店內大部份都不需要用錢因為有好多卷用。但mh mall 我主要用大陸支付寶比錢。 無論喜茶,餐廳,去超市買野都用支付寶。 用人民幣

複式洋房

mikehappy 發表於 19-8-2 12:35
我都唔係時時北上,喺皇崗有觀瀾湖Shuttle Bus去酒店,車程45mins. 酒店內大部份都不需要用錢因為有好多卷 ...

多謝你既資料,行程真係好啱一家大細

男爵府

回覆樓主:

第四天:
吃過早餐後去玩18 洞mini golf, 再玩跳彈床加游水。 午餐用餐飲券在Hotel lounge吃午餐,食物70-80 分,但環境好靚。 之後打1hour 桌球,就回港了。

有些卷都未玩晒,我都無時間去生態園。 留待下次。

Cheuk2012    發表於 19-8-22 23:01

男爵府

oneone_115 發表於 19-8-2 12:46
多謝你既資料,行程真係好啱一家大細

因為有老人家和小朋友,盡量圍繞酒店和mh mall 玩。 老人家累可上房休息一下。

大宅

mikehappy 發表於 19-8-2 11:27
第一天
中午到達,吃個午市點心任食餐(親子3日2夜套餐)另外自費兩個人,用餐飲卷比就行。雖然只是一般飲 ...

請問游水要帶 泳帽及打 golf 衣服有要求?

男爵府

babymickey88 發表於 19-8-2 13:20
請問游水要帶 泳帽及打 golf 衣服有要求?

游泳要帶泳帽, 我只打mini golf 無服裝要求。 如果去深圳觀瀾湖打100 球golf有dress code. 要polo shirt, no jeans. 我package 都有包,但無去玩

大宅

mikehappy 發表於 19-8-2 13:24
游泳要帶泳帽, 我只打mini golf 無服裝要求。 如果去深圳觀瀾湖打100 球golf有dress code. 要polo shirt, ...

謝謝, 一張溜冰券是否换一張戲票?

男爵府

回覆 babymickey88 的帖子

對, 只限普通TICKET. 唔包IMAX 個D.

公爵府

牛年勳章

大宅

是否東莞及深圳觀瀾湖都有車去mh mall?

男爵府

fruitscalpiscc 發表於 19-8-2 14:31
是否東莞及深圳觀瀾湖都有車去mh mall?

對,網上資料深圳去MH mall 只需10mins

大宅

東莞觀瀾湖都有車去mh mall?

首頁
12345...6

尾頁

跳至