婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

同62 99同住,我番工,bb 99湊,一直同99湊既方法都有點坳叫,小朋友成歳半都要抱住哄訓,個個都想自已仔女食多啲,但99每次喂半成飽。吾好希望whatapp收到個仔啲相,我同老公講過好多次想99send相我俾工睇,但無俾過一次,就連平日食屙訓都吾會知道,當然我有問,但都係一句起二句止講下就算,我日日問咪俾99話我當佢工人,寧願講俾佢細妹聽,有次我偷聽到先知阿b兩日無屙屎

洋房

回覆樓主:

(接上)

我忍吾到99再咁落去,我自已出錢請工人,以為可以解決,點知唔係,99都係點工人做家務佢湊b,
都同99講要放手俾工人湊,佢唔聽,仲要明知我星期六放早都要拎走我個仔,叫個工人留屋企,我成日番屋企搵仔,自此我拎個仔每日都俾我媽湊,我無再同99講野(禮貌我也有)99吾滿意,成日同62呻,有次俾62飲醉酒鬧我搞到99唔開心,話我搞屎棍,我嬲到立刻帶個仔搬番娘家,當然老公都照跟全搬,,62/99即時知衰,已經嬲62,99一個點,但99間日後打俾我個工人叫工人帶bb番佢屋企玩,係咪當我呢個新抱死嫁!你想見個孫吾該你光明正大打俾我同我講,面就人地俾架就自已掉,我忍俾尊重,吾代表可以俾你悔辱!!

複式洋房

樓主你當初住人屋企靠人幫你湊仔就係要接受人地嗰套,就算你99識用智能電話,你無得要求人地成日同你send相報告你個仔情況。你請工人又係擺多個人喺6299屋企,你99都可能以為你請工人係怕佢湊仔辛苦來幫輕下家務

你而家搬左返娘家咪好囉,唔洗受氣又唔洗理你99霸住你個仔,你理得佢背後講乜,工人你請同你住佢會聽你講架啦

子爵府

回覆 SINKI128 的帖子

你叫工人除咗你同阿sir or你媽的指示外,任何人叫佢做嘢都需要同你溝通咗先,你工人自然唔會聽你99講,佢都知邊個出糧俾佢

洋房

muimuimui91 發表於 19-8-2 13:19
樓主你當初住人屋企靠人幫你湊仔就係要接受人地嗰套,就算你99識用智能電話,你無得要求人地成日同你send相 ...

我無要求99要我嗰套,所以我無同99嘈過一句,但99要拎走人地嗰仔時,吾該專重一下人地個仔既阿媽,唔係要工人偷偷帶走

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

SINKI128 發表於 19-8-2 12:48
同62 99同住,我番工,bb 99湊,一直同99湊既方法都有點坳叫,小朋友成歳半都要抱住哄訓,個個都想自已仔女食 ...

一齊住唔需要whatsapp傳相
不如你自己/媽湊番

複式洋房

SINKI128 發表於 19-8-2 13:31
我無要求99要我嗰套,所以我無同99嘈過一句,但99要拎走人地嗰仔時,吾該專重一下人地個仔既阿媽,唔係要工 ...

你都識講你99知衰,咁佢直接打比你又驚你嬲,咪唯有叫個工人幫佢囉

樓主其實呢啲咩同你工人講唔同你講都只係小事,重要係你已經搬走左,你話知佢背後講乜,反正你老公同你同進退,你又唔洗應酬佢咪得囉。

你咁都嬲一大餐你會大把野嬲

大宅

搬返外家 good啊

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

99似乎不把你放在眼內,似乎看不起你?

男爵府

回覆樓主:

既然都搬咗,c6撐你,就慢慢下咗啖氣算啦。

你奶奶之前係唔識尊重你,想擺款食住你。點知你原來可以番外家,如意算盤打唔響所以認衰。

唔俾佢哋見孫又講唔通,叫c6帶番去見啦。你下咗啖氣,就大時大節交人,比下面,多就無啦。

禁止訪問

大宅

我都好理解你心情,我都唔明有d 99唔體諒下,係阿媽都掛住自己小朋友,既然有不合作運動,唔靠佢自己搞掂咪好囉。

我果個要仔唔要乸啦,未有果時放假我都係佢到過夜,有左就話佢湊BB,但我唔可以係佢到訓要返自己屋企,放假就湊BB走,點解佢會覺得2仔乸可以分得開。最後我請工人搞掂。

別墅

SINKI128 發表於 19-8-2 12:48
同62 99同住,我番工,bb 99湊,一直同99湊既方法都有點坳叫,小朋友成歳半都要抱住哄訓,個個都想自已仔女食 ...

我同你情況基本上差5多,都係同6299住,都係99湊b我返工,99都係吾會send相俾我,我亦試過發現個仔肚痾99無同我講etc...我會有嬲,但最後我都諗通其實99湊b都好鬼辛苦,有時吾係佢吾講係忘記左。。
所以樓主你吾好太介懷,始終老人家都有佢地自己既一套,大家互相體諒。
我一直都覺得full time 媽媽係好勁稼,相比返工真係輕鬆好多(emoji)因為我試過放半個月假湊bb..我真係癲左

翡翠宮

回覆樓主:

好少事

男爵府

同住本是原罪...唔識諗一次就算。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

下要99send相咁搞笑⋯⋯99係你工人要report俾你咩?
我都係99湊,從來都唔會提出任何要求囉,只但求99好好湊個囡就夠。
Send相真係超奇怪,要99send相俾新袍,然後0對話

洋房

littlefunpig 發表於 19-8-5 02:16
下要99send相咁搞笑⋯⋯99係你工人要report俾你咩?
我都係99湊,從來都唔會提出任何要求囉,只但求99好好 ...

或者每人掛住個仔女程度唔同喇,我番工掛住bb咪問下有無相睇囉,正如問自已阿媽send野一樣,呢個係人之常情丫,問完無咪無,我又無要迫佢send。我又吾覺得提出呢個要求有幾出奇喎

洋房

cymc1987 發表於 19-8-2 20:40
我都好理解你心情,我都唔明有d 99唔體諒下,係阿媽都掛住自己小朋友,既然有不合作運動,唔靠佢自己搞掂咪 ...

無錯,要仔唔要乸,哈哈

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

SINKI128 發表於 19-8-5 13:00
或者每人掛住個仔女程度唔同喇,我番工掛住bb咪問下有無相睇囉,正如問自已阿媽send野一樣,呢個係人之常情 ...

掛還掛,我掛咪睇返我平時幫佢影既相囉
工人還好啦,你開cam又得,叫工人影相俾你又得,但99唔係工人呀麻

不過而家你搬返娘家都好,都無乜可能相處到

首頁

尾頁

跳至