夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

接受到結果就去,如果唔係,去黎冇意思,只會不停係呢個問題度loop

同埋原諒都要對方珍惜,對方唔珍惜講乜都冇用,所以check佢電話係對一個已經出軌嘅男人最無謂嘅做法,佢唔斷你點check都一定check到有嘢,比你check到喇,就好似而家咁跌落另一個深淵,除非你接受到結果,咪永遠痛苦只係自己

個男人痛苦咩?痛苦佢就唔會咁做,多d為自己著想,諗清楚先好行下一步,如果唔係,到時做唔到自己又辛苦多一次

大宅

可能約左個個女人食飯

伯爵府

懷疑係無用 搵出真相先有用
係我既話會圦果間餐廳(如無取消booking)
如果唔見既咪去佢睇手果度
不要打草驚蛇 質問無用 男人永遠都會搵借口
了解左真相先

別墅

積極的人 發表於 19-8-3 15:56
我昨天剛看過一本書,話男人出軋,係心存僥倖,諗住可以呃到個老婆,就算比老婆發現,一定好似好後悔,又 ...

無錯,其實如果呢個男人無良心,就更加要離婚,唔通周永恆呢D人會改過咩,咪又係玩完一件又一件…

珍珠宮

jodieeeee 發表於 19-8-3 01:16
岩岩老公放工返泥,我睇到佢email 星期三book 左間貴既西餐,2人,我之後扮野問佢星期三放假我同小朋友去 ...
咁好機會,我會選擇去星期三果間餐廳睇下。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

jodieeeee 發表於 19-8-3 14:22

之後比我發現佢del 左email 個booking confirmation, 但op ...

我會等星期三,唔增在等埋果幾日。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

jodieeeee 發表於 19-8-3 14:24
我唔係唔愛佢,但自從上次發現小三後我都無晒信心,佢都無表現到比返信心我 ..
...
容讓我提出一D我認為有助與幫妳分析下妳自己的需要,想點,妳不用回我以下這些提問,只用來畀妳自己做思考,好讓妳做一些妳不後悔的或減低妳後悔程度的選擇:

你覺得你唔係唔愛佢,咁你到底愛佢D乜野?
1. 愛佢畀到妳既好處?當然唔係愛佢係有小三既男人啦。妳愛佢畀到妳D乜野功能?經濟上支緩妳同子女?佢好相處?佢幫妳辦到事?佢有恩與妳?

2. 愛佢畀到適合妳自己的被愛方式?好明顯妳睇錯人畀這種適合妳自己的被愛的方式,因為妳已經好明確地睇到Lee 個男人畀唔到適合妳自己需要既被愛的方式。

因為如果我分析左我到底愛一個人D乜野後,我就會對我經營既Lee段關係有信心而且可以心水清地同那人 講數/談判。為自己謀求到利益時有可以畀到利益對方,達至雙贏局面。

我愛一個人,係唔會要求對方畀信心我既。我的愛係單方面不求回報地付出,唔係以條件(畀信心我)交換既愛。因為如此邏輯做事係坐以待斃,太被動,太消耗我無謂既資源。

大宅

jodieeeee 發表於 19-8-3 14:22

之後比我發現佢del 左email 個booking confirmation, 但op ...

影底openrice紀錄

大宅

回覆樓主:

男人,一直未有"後果"殺埋身佢哋都唔信出面玩完係有手尾跟。你冇實質證據同佢攤牌,你成日問佢有冇嘢呃你都冇意思,只會比藉口佢話你煩再惱羞成怒(定心虛?)話你唔信佢。
如你決定星期三踢爆佢,你決定好後路未?你有冇見過個小三?冇見過佢會有藉口話係朋友唔認。
如果你已預備好後路同心態上ready 就ok. 就算唔打算攤牌,比我都會去餐廳睇吓,偷影留證據。

翡翠宮

回覆樓主:

其實你自己心知肚明
咁你經濟是否獨立?
三年都同一個,我怕你無打算佢有打算
自己督下計算機先好行下一步

瑪瑙宮

其實你問黎問去問人點做, 我諗你都唔想離婚, 佢上次話分手都無分, 又半年無性, 答案你都知喇.

如果離婚, 所有野你諗好未先? 你响餐廳見到佢兩人又如何呢? 食餐飯唔代表乜野.

別墅

其實男人吾可以無性的,他們會走的。如果你知道嗰女人係邊樹做嘢,就向佢上司投訴佢,務必令佢冇咗份工,冇錢就冇咁恃勢。如果佢地有咗bb,就吾會甩。所以你也可以向奶奶行政策,這樣落去,你話會好影响小朋友成長。

男爵府

jodieeeee 發表於 19-8-3 01:14
結左婚5年,小朋友都5歲。

2 年前係老公電話發現老公有小三,佢話會分手,我揀左信佢。
佢無做咩去修補,你又嬲佢,都無計,如果諗住離婚又唔使佢養,去睇下,
起碼知道左

翡翠宮

happyheart 發表於 19-8-5 18:31
其實男人吾可以無性的,他們會走的。如果你知道嗰女人係邊樹做嘢,就向佢上司投訴佢,務必令佢冇咗份工,冇 ...

咪咁肉酸啦
大人大姐去揾個老人家幫拖
你估家春秋

別墅

什麼方法都要試,家春秋都可以用埋。好多都係揾老爺奶奶哭訴去爭取,有啲皇牌係什麼朝代都啱用。不過咁,如果你同奶奶吾啱啞,咁就有機會要同老公攤牌。盡量用你嘅溫柔體貼、安慰、還有小朋友的陰影,一個健康正常有安全感的家庭影响小朋友的成長很大,一個完美家庭的意義,如果冇安全感,小朋友日後吾會有個家。甚至帶小朋友去教會,請小朋友帶埋父親去教會,接觸多啲正向家庭對小孩的力量很大。學校都好重視一個健全的家庭,因為好影響小朋友的情緒、心智、社交、成績等。

珍珠宮

jodieeeee 發表於 19-8-3 01:16
岩岩老公放工返泥,我睇到佢email 星期三book 左間貴既西餐,2人,我之後扮野問佢星期三放假我同小朋友去 ...
一定身有屎啦,甘你諗下你知道了,最壞打算係咩先?離婚要有生活費的,你READY好屋,生活錢,先好開BALL CHECK佢...

想想後果先...

珍珠宮

如果你唔打算囉佢D錢,甘離婚好了...
男人唔想離婚,一核怕煩,二來主要原因係唔想比錢女方...
我前夫也是...佢成日口口聲聲話無小三,同埋點解你唔信佢...根本成件事好多地方出入,唔MAKE SENSE...

複式洋房

如果係我, 與其估估下咁辛苦, 不如一早認清真相, 星期三去餐廳睇下, 如果真係約左小三, 當面拆穿佢睇佢到底想點, 好過一直自己不停係懷疑裡過日子咁痛苦。

大宅

Macusmama 發表於 19-8-6 14:49
如果你唔打算囉佢D錢,甘離婚好了...
男人唔想離婚,一核怕煩,二來主要原因係唔想比錢女方...
我前夫也是... ...

係呀, 我果個都唔認架

珍珠宮

minna456 發表於 19-8-6 16:09
係呀, 我果個都唔認架
正常,我唔想成日估,會變痴線婆,我有個同學就係甘,求神拜伄仲落埋降添...都唔WORK,根本個緣己盡,佢足足洗左十多萬去搞,又話揾私家等等...

首頁

尾頁

跳至