懷孕前後

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

PhoebeChan333 發表於 19-8-5 10:43
系好巴閉架啦,你咪唔好抱
甘有無得唔番?
堅恐怖,又唔肯消毒

一直諗緊有乜辦法可以唔洗返,如果我唔幫bb整回鄉證又怕6299會叫c6去整,而且6299唔係會聽人講嗰啲好商量嘅人T^T

男爵府

momgkm 發表於 19-8-5 10:49
一直諗緊有乜辦法可以唔洗返,如果我唔幫bb整回鄉證又怕6299會叫c6去整,而且6299唔係會聽人講嗰啲好商量 ...

帶bb番娘家,,,企硬。。。
你都話如果有咩事,你會嬲死c6

男爵府

將來唔知邊個大陸親戚生日又會叫你帶埋bb返去,有排你煩

別墅

我又係同你一樣而家陀b6個幾月
之前99已經係到講話趕得切今年返大陸擺滿月酒
極之唔想
要我坐月一個月後返大陸,我緊唔制
坐得唔好 邊個負責
bb得個一個月就要返去
我自己屋企人都話唔好
起碼正三個月後先 太危險
針又未打齊,我係唔會咁快幫b整回鄉証
大陸太多細菌 佢地仲要唔洗水唔衛生
就搞你個bb,十萬個不願意
但無辨法,無可能係香港自己親戚擺完百日
唔返99鄉下擺 ,99都要面子
同老公講點都要三個月先返上大陸
到時佢地要抱佢都無辦法
唯有睇緊D

大宅

PhoebeChan333 發表於 19-8-5 10:52
帶bb番娘家,,,企硬。。。
你都話如果有咩事,你會嬲死c6

而家已經係娘家等生兼坐埋月,我都想企硬,又怕為難c6,嗰對始終係佢父母而且嗰班係佢啲親戚,諗唔到兩全其美嘅辦法

男爵府

momgkm 發表於 19-8-5 13:00
而家已經係娘家等生兼坐埋月,我都想企硬,又怕為難c6,嗰對始終係佢父母而且嗰班係佢啲親戚,諗唔到兩全 ...

攬實個b
講明唔比抱
要比人抱就唔番
做人媽媽啦,遲下d要求仲系甘黎
永遠生左 d 99突然變得好恐怖
由其是古代人

水晶宮

momgkm 發表於 19-8-5 10:21
我都明白,但同c6溝通好多次嘅結果就係佢覺得搞百日宴已經係6299嘅讓步,我唔可以再得寸進尺要求太多咁... ...

"明明bb係我生嘅以後亦係我自己負責湊點解乜都要聽6299支笛[smi"
你呢句同你老公講。
你話讓乜嘢步,我係bb媽媽,我有一半話事權。

男爵府

大陸就免了,有咩菌點算,D所謂親戚個個抱下仲得了,做人媽媽了,好好保護自己仔女

男爵府

死都唔整回鄕證點返?佢吹你唔脹,我奶奶之前都話帶B返大陸,我三代香港人,大陸完全冇親人,一句唔比,要睇叫佢自己來香港,已經ko

大宅

momgkm 發表於 19-8-5 01:59
bb準備出世,6299堅持要返大陸搞百日宴,因為佢哋大部分親戚都係大陸包括c6嫲嫲。
本身佢哋係諗住返去擺滿 ...

企硬!我滿月酒百日宴都無攪,bb咁細個比人舞黎舞去真係好慘!醫生都唔建議咁細個周圍去啦!同bb出街又要帶好多野,仲要阻住bb休息,搵黎攪!真係對bb好就叫佢地落香港探

大宅

cometingliu 發表於 19-8-5 11:12
將來唔知邊個大陸親戚生日又會叫你帶埋bb返去,有排你煩

係呀係呀尤其c6嫲嫲生日肯定會要求返,一諗起返去就要應酬嗰班唔熟嘅親戚就頭痛,但又無可奈何T^T

大宅

joeychan12 發表於 19-8-5 11:48
我又係同你一樣而家陀b6個幾月
之前99已經係到講話趕得切今年返大陸擺滿月酒
極之唔想

我簡直同你一模一樣百日其實都有風險,我係想等1歲之後先算,同埋自己以前都見識過大陸啲親戚點對啲bb,又捽又錫當公仔咁玩仲要美曰其名話覺得你bb可愛先咁咋,真係o曬咀,真係好怕有乜事我會怨佢哋一世

大宅

PhoebeChan333 發表於 19-8-5 13:26
攬實個b
講明唔比抱
要比人抱就唔番

啱,如果係一定要返,唔俾抱係我嘅底線。第一次做媽媽真係好多嘢要煩,同6299多咗好多分歧,仲要唔聽佢哋嗰套就會話我唔尊重乜乜乜,用長輩身分嚟達我以前結婚啲嘢就話遷就下佢哋最多洗多啲錢,但關乎到bb嘅嘢真係唔想隨便讓步,而且年代都唔同了,好唔鍾意佢哋識嘅嘢仲停留係舊時,但又乜都要插手管呢樣嗰樣

大宅

Nbs 發表於 19-8-5 13:29
"明明bb係我生嘅以後亦係我自己負責湊點解乜都要聽6299支笛[smi"
你呢句同你老公講。
你話讓乜嘢步,我係b ...

溝通過好多次,但c6牆頭草得嚟又「孝順」,覺得呢啲「小事」聽長輩話冇問題,唔會似我考慮到咁多嘢,唉,男人

大宅

HappyMaMaBaby 發表於 19-8-5 13:30
大陸就免了,有咩菌點算,D所謂親戚個個抱下仲得了,做人媽媽了,好好保護自己仔女
...

係呀,而且細細個針都未打齊,真係好唔放心

男爵府

momgkm 發表於 19-8-5 14:07
啱,如果係一定要返,唔俾抱係我嘅底線。第一次做媽媽真係好多嘢要煩,同6299多咗好多分歧,仲要唔聽佢哋 ...

黎緊先系真正既婆媳關系
有排煩 唔企硬,之後仲慘

大宅

我都35周啦,如果我6299有咁既要求我一定唔ok! 我放產假可以對住呀b,唔俾佢地帶呀b去整回鄉證!!
我建議即係香港搞百日宴,叫老爺奶奶請佢d親戚落黎!唔黎就算L數,無理由要bb就班卡啦蘇親戚!

大宅

HappyMaMaBaby 發表於 19-8-5 13:33
死都唔整回鄕證點返?佢吹你唔脹,我奶奶之前都話帶B返大陸,我三代香港人,大陸完全冇親人,一句唔比,要 ...

6299會叫c6去幫bb整老實講我同c6嗰班大陸親戚真係同陌生人冇分別,唔明有乜好帶返去俾人睇,但啲長輩唔係咁諗...企硬又會同6299起衝突,等於為難c6,頭痛

大宅

PhoebeKw 發表於 19-8-5 13:39

企硬!我滿月酒百日宴都無攪,bb咁細個比人舞黎舞去真係好慘 ...

好羨慕你可以話唔搞就唔搞,6299唔鍾意聽人意見,醫生之前話食豆腐花冇問題佢哋都唔俾我食,話石膏粉對bb唔好,我真係唔識點同佢哋溝通

大宅

PhoebeChan333 發表於 19-8-5 14:15
黎緊先系真正既婆媳關系
有排煩 唔企硬,之後仲慘

呢個世界唔通真係冇可以同新抱和諧相處嘅6299...

首頁
12345...7

尾頁

跳至