時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

頭先睇到個post有人稱讚幫小朋友補習嘅補習老師, 我都想抒發一下, 我老公今朝一早返到公司, 竟然公司嘅年輕人都返咗工, 有啲塞緊車都話幾多點都會返到, 我老公話覺得好安慰, 我就話咁就要讚賞同畀多啲機會 之後生仔 ,其實係今日仍然盡忠職守咁上班嘅人, 尤其是年青人, 係值得人稱讚同尊重嘅。
大家唔好灰心,香港仲有好大班上進理智嘅年輕人, 希望以後大家唔好一竹篙打一船人, 呢排影響同破壞香港秩序嘅黑青, 唔代表全香港所有年輕人都係自私同廢.....今日開始大家多啲鼓勵身邊守法理智嘅年輕人, 我哋香港嘅未來先係靠呢一班理智嘅後生仔。

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-8-5 15:49
sauNG    發表於 19-8-5 15:43
ANNAFRIEND    發表於 19-8-5 14:00
Mnbvcxdsa    發表於 19-8-5 13:37
bopomofo2405    發表於 19-8-5 13:26

水晶宮

MC媽 發表於 19-8-5 13:02
頭先睇到個post有人稱讚幫小朋友補習嘅補習老師, 我都想抒發一下, 我老公今朝一早返到公司, 竟然公司嘅 ...

好開心聽到 比個贊

伯爵府

侯爵府

頭先睇到個post有人稱讚幫小朋友補習嘅補習老師, 我都想抒發一下, 我老公今朝一早返到公司, 竟然公司嘅 ...

係呀,所以不要一竹篙打一船人,還有好多年輕人其實很理性的,只是我們的聲音被蓋過了。

子爵府

並不是所有年輕人、大學生、大專生都出來搞事,只係有一部分。

其他盡忠職守嗰啲要比個like

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

人在做, 天在看...

大宅

一定會!!
比多些鼓勵給年輕人!!!

子爵府

lindia 發表於 19-8-5 13:09

冇錯, 我哋要話畀香港理智上進嘅年輕人聽, 佢哋同破壞社會秩序嘅黑青係唔同嘅, 我哋香港嘅未來先係真真正正靠今時今日仍然沈默耕耘嘅年輕人, 因為佢哋付出嘅忍耐同朋輩間嘅壓力亦係最大嘅一群, 我哋要好好支持佢哋

珍珠宮

回覆樓主:

認同呀~唔係所有年青人都咁得閒同衝動,仲有好多年青人,係腳踏實地,做好自己架!

公爵府

值得一讚的

水晶宮

多謝你

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

侯爵府

希望多d正常年輕人為香港帶來希望。

男爵府

畀面勳章

lindia 發表於 19-8-5 13:09

當然,起碼我所識嘅都唔係。反而係嗰啲所謂高官丶老師丶社工...個個都出嚟搞事,加上黑媒渲染,更多不務正業嘅垃圾出嚟玩嘢

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

Mamamia 發表於 19-8-5 13:23
當然,起碼我所識嘅都唔係。反而係嗰啲所謂高官丶老師丶社工...個個都出嚟搞事,加上黑媒渲染,更多不務正 ...

嗰d搞事份子,我懷疑係被老師洗腦!通常聽老師話多過聽阿媽話

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

幫我地同佢講多謝,感謝還有你們
請代發比佢地睇
36日咋...緊張緊張

大宅

好感動

水晶宮

回覆樓主:

佢地(黑衣年青人)成日話什麼香港未來係佢地,其實佢地都唔代表得晒全部年青人囉,跟本好多正常年青人被代表啫

首頁

尾頁

跳至