時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

sandylaw 發表於 19-8-6 02:56
剛剛路經旺角轉車偶遇一群暴徒,足足逗留左兩小時去觀察佢地。
如果曾經參與過佢地既活動,可能真係有感動 ...

我明白你嘅感受,亦解釋左點解佢地會咁投入,佢地渲染力好高,所以出一次就係洗一次腦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

正如我老細講

呢班人HIGH咗,覺得可以係出面玩WAR GAME,隨便破壞都無人捉,又無責任要負上

我見到黑衣人已好反感....會行開,費時有事被人圍時走唔甩

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 Happy_hk 的帖子

媒體好緊要, 嗰啲網台, 電台, 連續聽三個月已可改變你思想

珍珠宮

畀面勳章

昨日我老公話佢公司樓下條街佈滿示威者,他要提早收工經過班示威者身邊,見到有個男仔20歲左右,好攰咁坐在路邊等同伴,睇上去幾可憐。作為媽媽,我同情咗佢一秒鐘,但一轉念,佢哋為咩做出咁傷天害理的事,天理難容!!!

大宅

回覆 sandylaw 的帖子

有時睇直播見到佢地咁有熱誠、咁合作去對抗敵人,我都覺得佢地係有理想的,如果身在其中都會覺得做緊一些可歌可泣的運動,但當鏡頭一轉,你又見到佢地粗暴對待一些異見市民,不斷破壞政府建築物,你就會覺得呢場運動不受任何人控制了。

男爵府

花生蘿蔔 發表於 19-8-6 09:17
樓主,我可能明少少,佢哋嗰種互相幫忙,齊上齊落嘅態度可能會令你好感動,如果係用喺正途上,我都會感動, ...

Well said
如果用係正途,我都會被感動

水晶宮

sasa@uk 發表於 19-8-6 04:57
重點: 好驚速龍,正,警察要加強巡邏,放風咩都好話速龍來緊,等佢地知道風聲緊唔好再出來住
...

佢地會睇手機直播,呃唔到架
不過前線一嗌速龍就恐慌性大規模逃跑,我都嚇一嚇

水晶宮

flyingspeedboat 發表於 19-8-6 05:00
多謝分享,但你自己要小心啲。

我同c6一齊,自己一個就唔敢啦。
係見到全裝備既人會驚,望佢地個樣,佢地會用好狠既眼光回敬你,可能我著白衫特別仇視我啦

水晶宮

MommyBB 發表於 19-8-6 06:41
好人好姐去親身觀察兩個鐘?我地班jm 日日睇直播淨係見到佢地破壞,唔好再用什麼崇高理想你美化暴力。
我嘅 ...

我都唔係特登去,係尋晚c6阿嫲生日先出左去,果時睇直播無話旺角仲有人先去旺角轉車,我唔係文宣黎架

男爵府

開心吸收勳章

裝備自己買唔出奇.因為收錢做事的是奸人,唔收錢貼錢搞事做暴徒的一般都比較單純,只是中黃毒了.
警察當然知道有一班年輕人受人擺布做事,所以一直鎮亂都唔會用大武力.
反對派就利用哩點.認為警察唔敢用真槍打班年輕人.所以就推班人做前鋒.
都係香港市民.如非必要.真的唔想有人死.
但對方就一種魚死剛網破的感覺.昨日在街上見到有個女仔應該十幾歲.戴的裝備就係去衝的那種 .好有神氣,好似好威好威的感覺.
他們應該好享受這樣感覺吧.以為好威.其實在我們普通人眼中,是蠢!
用年輕的生命來擋在前面做掩護,做盡一切過火的事.破壞我們原來美好的地方.
不惜用一個個的大話來美化他們的暴行...
香港,真要落在這班無法無天的人手上,真的只有死路一條了!

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

flyingspeedboat 發表於 19-8-6 05:03
但對唔住,無論背後理念有幾咁崇高, 我都覺得佢哋似一班畜牲,剩係識襲擊警察,同埋要強迫人地去接受佢哋 ...

無錯,同畜性講吾到人話,溝通吾到

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

就算有偉大既理想, 都要用正確既方法去進行~~

如果用呢種自殺方式去迫使別人去就範, 那就不是偉大既情操了~~

水晶宮

Skinbanana 發表於 19-8-6 06:48
想知有咩令樓主你冇咁憎佢地
我睇到嘅係流氓
仲要扮和平 尋日東鐵隻喪屍 係都要迫人睇佢反送中。。。

睇到佢地好辛苦,好互助,可能融入過兩小時,俾佢地既熱血感染到,不過返到屋企睇返佢地既惡行就消取左。換個角度睇,身處當中既後生,日日都出去行動浸淫喺呢個環境,又只接觸毒媒,一定會越陷越深。

水晶宮

華華子 發表於 19-8-6 12:19
就算有偉大既理想, 都要用正確既方法去進行~~

如果用呢種自殺方式去迫使別人去就範, 那就不是偉大既情操 ...

可惜佢地身邊無人提點

男爵府

flyingspeedboat 發表於 19-8-6 05:03
但對唔住,無論背後理念有幾咁崇高, 我都覺得佢哋似一班畜牲,剩係識襲擊警察,同埋要強迫人地去接受佢哋 ...
這就是D曱甴點解咁乞人憎的原因,口講民主自由,但別人唔認同佢地就圍人,打人,試問咁樣的民主自由會有人接受嗎?所以註定D乞衣曱甴失敗

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lo913 發表於 19-8-6 06:51
睇完,一的都唔感動。放火是否好偉大,私刑好崇高。

我都想問, 感動位係邊?
搵唔到一樣野可以讚佢地

元朗果次, 9點幾10點 同 c6 有揸車去睇
佢地一堆一堆企係一邊, 非戰爭區 應該留守睇住d路障

我地想走, 見有黑衣人指示此路不通, 叫我地轉其他路走
都幾有禮貌.. 唔係個個都惡形惡相, 專搞破壞

男爵府

如果拋氣油彈去你屋企而你既家人正係度瞓緊教,或者家人坐既港鐵路軌上俾佢地放單車而出事,你會唔會覺得感動同冇咁討厭佢

公爵府

我相信暴徒中真係有班熱血青年,俾人煽動勍去衝,冇錢收仲有自己貼錢買裝備。不過當中亦有一班係有組織,有晒物資供應,仲有糧出嘅帶頭同煽動。
我尋日係西鐵都觀察左一陣,幾個黑衣口罩係度趕衣民,附近有兩三個普通裝束嘅女仔係度幫口,但間唔中冇咩人時就走埋嚟密密傾。

水晶宮

謙仔媽咪 發表於 19-8-6 06:55
最賤就係幕後班黑手,收黑金去賣港
我都同情年輕人,佢哋被人利用而不自知,有d人收咗錢做壞事, ...

其實好明顯係有組織,有些人有對講機,又有車隊,我先前睇直播見到有車泊係路邊,仲奇怪點解啲人明知暴徒遊行仲泊,尋晚先知原來排車係佢地架

子爵府

佢地手法方向錯左,無論有咩理想,對不起,無法認同

首頁
12345...6

尾頁

跳至