想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

yhyeung 發表於 19-8-7 21:06
噢,你唔好咁擔心,無壓力先會易d中。你呢個心情會否影響你enjoy sex 嘅情緒架?

之前我又睇過文章,話點 ...

聽朝做啦,費事老公太大壓力!

大宅

SWML 發表於 19-8-7 21:45
正常你琴日做咗,今日驗到都有用。中到就女嘅機會大。如果今日做或聽日做,仔嘅機會就大啲。
...

係咩?不過仔女都冇所謂!甘聽日再努力!甘聽日完左,仲洗唔洗隔日再補?

大宅

lulalahk 發表於 19-8-7 23:48
係咩?不過仔女都冇所謂!甘聽日再努力!甘聽日完左,仲洗唔洗隔日再補?
...

今日唔做過埋聽日都唔使嚕。卵子生存得24小時咋。

大宅

SWML 發表於 19-8-8 09:24
今日唔做過埋聽日都唔使嚕。卵子生存得24小時咋。

24小時內行埋! 甘之後重駛吾駛?

大宅

lulalahk 發表於 19-8-8 19:54

過咗就等下個月

大宅

SWML 發表於 19-8-8 20:45
過咗就等下個月

24 小時內行埋左啦!

大宅

lulalahk 發表於 19-8-8 19:54

今天我睇醫生問過,如一天其實就算有精液,內的精子其實係製造唔切,所以都係隔日做去cover 最穩陣

大宅

yhyeung 發表於 19-8-9 05:14
今天我睇醫生問過,如一天其實就算有精液,內的精子其實係製造唔切,所以都係隔日做去cover 最穩陣
...

我在4th, 6th 及 8th 行埋,7th 係 ‘不動閃’! 所以係咪已經唔需要再做啦?

大宅

lulalahk 發表於 19-8-9 07:40
我在4th, 6th 及 8th 行埋,7th 係 ‘不動閃’! 所以係咪已經唔需要再做啦?
...

我未用過clearblue,我唔知佢個不動閃,係馬上,24小時內,還是24小時後排卵。而1小時後和23小時都很不同。

今cycle 我忽然遲排4天,我由day 10 開始早咗do。又係do 完一次後,忽然見紅d 強陽轉弱有蛋清分秘。於是老公話連續do 多晚,我本來諗住都係隔一日較好,但又見佢咁有興致,於是就接受了連續兩晚do. 但琴日醫生同我講,原來24小時精子係造唔切,就算有都好少,所以應該嘥咗那一晚。因為就算我見到紅d 強陽轉弱,我都估唔到究竟係排咗,快排,或幾小時後排。醫生話用試紙有時會有滯後的情況,未必很準,所以佢建議我差唔多時間開始,就隔日do, 唔好理邊日排,總之do 到卵已排為止

大宅

yhyeung 發表於 19-8-9 08:45
我未用過clearblue,我唔知佢個不動閃,係馬上,24小時內,還是24小時後排卵。而1小時後和23小時都很不同。 ...

同埋do 時盡量令女方有高潮,才能把精子帶入去子宮頸,輸卵管和宮腔,那麼才能有更多精子生存多過24 小時,這樣隔日do

醫生說,就算有精力,日日do, 即使唔會錯過排卵,但精子造唔切,do 咗都嘥

別墅

lulalahk 發表於 19-8-7 20:56
好(emoji)(emoji),真係心情起㐲好大!好似打仗甘!

我都覺。。。

大宅

yhyeung 發表於 19-8-9 08:45
我未用過clearblue,我唔知佢個不動閃,係馬上,24小時內,還是24小時後排卵。而1小時後和23小時都很不同。 ...

Clearblue advances digital 話有不動閃起24-48係 peak, 即係最容易懷孕嘅時候,甘睇吓我老公聽日仲有冇興趣知囉!如果有就再補多次,因為以你咁講要隔日!

大宅

yhyeung 發表於 19-8-9 08:48

同埋do 時盡量令女方有高潮,才能把精子帶入去子宮頸,輸卵 ...

明白要enjoy,我都唔想為生仔而行埋

大宅

EasyTrendyMum 發表於 19-8-9 09:52
我都覺。。。

我已經係超高齡啦所以我會緊張啲!而家暫時做一啲輕鬆嘅工作希望唔好咁大壓力但我唔可以一直唔做嘢!最麻煩又唔想比身邊啲人知道好似好神秘人哋又唔明好似變成大食懶!

大宅

lulalahk 發表於 19-8-9 11:03
我已經係超高齡啦所以我會緊張啲!而家暫時做一啲輕鬆嘅工作希望唔好咁大壓力但我唔可以一直唔做嘢!最麻 ...

我都係超高齡呀,少一個cycle 就無一個cycle。所以我要再研究一下紅d 點用先。真係搞唔清排卵是哪一刻。

紅線代表LH

LH peak 代表快排卵 這個process 幾時發生,是否無人知呢

大宅

lulalahk 發表於 19-8-9 10:55
Clearblue advances digital 話有不動閃起24-48係 peak, 即係最容易懷孕嘅時候,甘睇吓我老公聽日仲有冇興 ...

即係話,見到不動閃,唔好即刻做,係24-48小時才做?

大宅

yhyeung 發表於 19-8-9 11:16
我都係超高齡呀,少一個cycle 就無一個cycle。所以我要再研究一下紅d 點用先。真係搞唔清排卵是哪一刻。

...

我之前都係用紅d, 都係去到紅線果日就行埋跟住再隔一日再行埋。一七年嘅時候都可以中,但係就兩次流產,但係今次再試試左七個月都冇中,所以今個月開始試用Clearblue advances digital, 雖然貴啲但係好似實在啲知道邊一日係真正排卵!

大宅

yhyeung 發表於 19-8-9 11:17
即係話,見到不動閃,唔好即刻做,係24-48小時才做?

即係代表處於最高受孕期最容易受孕的兩日就係今日同聽日所以喺未來廿四小時冇電最有可能懷孕!

所以我覺得雖然等不動嘅時候都係有啲壓力,但係當你見到嘅時候你就覺得好清晰知道係排卵!

大宅

lulalahk 發表於 19-8-9 11:31
我之前都係用紅d, 都係去到紅線果日就行埋跟住再隔一日再行埋。一七年嘅時候都可以中,但係就兩次流產,但 ...

幾多錢呢

大宅

yhyeung 發表於 19-8-9 16:52
幾多錢呢

我見https://stepkenshop.com.hk/clearblue/cba20/賣$380,我一買就買20支裝因為我唔知道一次要用幾多!我用左10支架今個月,即係可以用兩個月!我覺得值得投資!

首頁

尾頁

跳至