夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

放過佢亦係放過自已,情況跟你差唔多,只係我唔想小朋友再見到父母動手吵架,所以選擇離開。記住一樣野,對方仍然係爸爸,你係媽媽,對小朋友的愛係一樣,角色也一樣重要就得。頂唔順就放手喇,加油!

翡翠宮

2019新春慶豚圓

個男人只係出精, 對你又差, 唔知你重要唔離婚黎做乜. 你點叫對家無貢獻呀, 咁都講得出? 你唔問番佢, 佢有咩貢獻? 陪月都係你自己比錢請.

為左小朋友, 咁忍到你忍唔到為止. 婚輔咪試下, 我覺得佢唔會去.

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

一句話你對依個家冇貢獻,我已經會走。

唔明你留戀咩

子爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

唔想離婚,就要學習去遷就同委曲求全。。冇得怨㗎

洋房

回覆樓主:

其實佢應該都好似唔錫個b。咁不如傾個b跟你啦。咁既人真係好難相處落去

大宅

甘cheap概男人,佢話你無貢獻點解你吾話番佢,未見過男人冇本事冇膊頭
佢對你好好就話啫,又要AA仲要調轉話番計較,你問下佢有咩比你計到
你老公可能有第二個,吾想離婚就忍

男爵府

我覺得佢用手段迫你同佢離婚,等佢自己唔係做衰人嗰個!

民房

Nancy20090615 發表於 19-8-6 20:55
個男人只係出精, 對你又差, 唔知你重要唔離婚黎做乜. 你點叫對家無貢獻呀, 咁都講得出? 你唔問番佢, 佢有 ...

俾你講中 我之前同佢提過 佢話唔想去 話啲社工唔知來龍去脈 用第三者身份去睇 唔好

我係自己去到樽頸位 所以先會喺度搵人傾計 中同後來自己鼓起勇氣再搵社工傾
老實說 我係好絕望

民房

aptcan 發表於 19-8-6 16:15
你6299有無出過聲幫你或加多把咀鬧你?

佢哋成日都眼見佢個仔(我老公)發我脾氣 去到個位有時似做show. 佢哋兩個向來都唔出聲嗰啲人
我由本身好火爆已經進化到依家會好似啞左咁 有時冇感覺 主因係連嘈多句我都攰

我絕望到有諗過搵佢哋傾 不過嗰個始終係佢個仔
我都驚搵佢哋講仲衰

大宅

2019新春慶豚圓

Jelly5a 發表於 19-8-7 00:11
佢哋成日都眼見佢個仔(我老公)發我脾氣 去到個位有時似做show. 佢哋兩個向來都唔出聲嗰啲人
我由本身好 ...

有咩好傾,佢哋係會幫嘅唔洗講見到咁都會出聲,你都係自己打算吧

珍珠宮

回覆樓主:

一講男女平等,已經覺得個男人幼稚。。
你都識講,佢唔肯去婚輔,咁你單方面努力,有咩用?!
佢係好自私,你真係想同個咁嘅人過下半世?

子爵府

2019新春慶豚圓

Jelly5a 發表於 19-8-6 13:37
自結婚之後 我同老公大部份支出都係aa
係有 連嗰時我生完冇收入 銀行戶口就嚟冇錢 都係自己出錢請陪月俾 ...

一個起金錢上對太太及仔女計較既男人,已經可以分開,JM唔好覺得我郁一郁都叫人分開,事實上生完仔個太太咁樣同老公講,老公重好意思話太太自私,咁一齊有咩意思,只係生活上有人分擔一半,咁我自己再努力揾份高人工d或做下part time, 出堆另一半費用重無咁嬲無咁受氣

子爵府

2019新春慶豚圓

Jelly5a 發表於 19-8-7 00:04
俾你講中 我之前同佢提過 佢話唔想去 話啲社工唔知來龍去脈 用第三者身份去睇 唔好

我係自己去到樽頸位 ...

你咁好易身體有事,女性好易咁樣攪到有大病,唔好太忍讓,有道理就同佢死過,佢如果都唔重視呢段婚姻道算啦,夫婦係要忍讓但只係生活上磨合,唔係佢迫你接受無理既野,攪清楚

伯爵府

甘你老公又無話離婚?係佢d 行為舉止令你想離婚。

人變得粗鲁/暴燥係壓力所致!
每每為錢/講錢傷感情,是現實是真的!
你試下星期六/日,同佢2個人出街傾傾話生活費養B真係唔夠,大家計下點解决。

伯爵府

Smokerbf 發表於 19-8-6 18:22
財政點分配 應該生仔前傾好吧
傾唔掂數就唔好生住

但現今仍好多人認為養到,天生天養,平有平養!

伯爵府

Jelly5a 發表於 19-8-7 00:11
我由本身好 ...

其實同一屋簷下,老人家又點會唔知。唔出聲只係唔令環境更糟。2老佢地知你忍氣吞聲。

別墅

男人經濟壓力唔大之下都同自己老婆咁計較,已失去男人應有既氣量
仲要出手打女人、鬧妳無貢獻、6299又是非不分,講真,咁落去為乜?
妳唔係無經濟能力,只係擔心唔夠,但呢個唔係原因囉,多有多洗少有少洗,心態問題

別墅

你有娘家可以帶埋小朋友返娘家比你老公冷靜下,唔好比佢覺得你無用,佢打你又唔走罵你又口啞啞,你壯大左佢個膽。
而且你唔只一次講「有小朋友,可以點」
其實係小朋友要依賴佢定你要依賴你老公?如果小朋友成日見到爸爸罵媽媽,阿媽拎較剪保護自己又好咩?唔好拎小朋友出黎賴,你自己留戀唔想走,你老公亦唔會突然之間醒覺突然改,突然對你愛。咁唯有你自愛,勇敢啲離唔離婚係後話,試下帶小朋友返娘家暫住冷靜下,有啲野死要面係解決唔到問題,不防同屋企人修飾咁講出你既困難

複式洋房

回覆樓主:

無能力就忍吓囉……有能力就離婚囉

瑪瑙宮

回覆樓主:

點解咁都唔想離婚?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊