夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

你老公好cheap,好根根計較,如果要繼續同佢一齊唔改,我寧願單身

男爵府

2019新春慶豚圓 親子王國15週年勳章

諗辦法揾多d錢,之後離開佢。其實你地住男家又唔駛比家用比男家,已經好著數,你老公嘅cheap人邏輯應該係男家養埋你,無理由重要佢放多d係聯名戶口。

大宅

Ivan1023 發表於 19-8-6 16:22
大多老爺奶奶都唔會覺我自已個囝有問題,永遠有問題都係外人(新袍)
...

複式洋房

回覆 Jelly5a 的帖子

你老公好賤,咩都aa,佢搵錢多過你,又唔捨得俾多d,連陪月錢都要你俾;如果男人搵得得多,都會叫老婆唔好返工,願意自己辛苦d,我覺得佢一d都唔愛你,又斤斤計較;請問你們拍拖時佢係咪咁?吃飯、睇戲都AA?

複式洋房

2019勳章

我覺得郁手打你,仲要大肚個陣打,呢個男人已經唔要得,唔好拎自己一生幸福去妥協

大宅

mini1204 發表於 19-8-6 15:37
情況咁差個男子亦吾愛你
你點解堅持吾離

因為樓主冇錢,擔心養唔起個仔

別墅

回覆樓主:

啱啦!你老公咁有錢可以要求佢畀多啲 贍養費 , 一個睇唔起自己嘅男人點會愛你呢?

複式洋房

會郁手打女人嘅男人一定唔要得。

仲連金錢都同你計,其實佢唔愛你,仲想趕你走,留返尊嚴俾自己,離開此賤人啦。

複式洋房

你老公咁嘅性格邊度黎架,點解要同6299一齊住。。。你未結婚生仔之前有無傾啲洗費?個仔佢有份,點解要你出哂錢?

複式洋房

重點係你為乜唔想離婚?你愛佢?為小朋友?小朋友見到你唔開心,你覺得佢會開心?daddy 咁樣佢會快樂成長?

你同個炸彈一齊,比如你今日開心又點?佢一句埋黎,心情直插谷底啦⋯⋯

你諗下將來想要咩生活?同個老公斤斤計較?

佢對你郁手,等小朋友大左,用錢多左,煩嘅事又多左。。你覺得佢會唔會郁你仲郁埋個小朋友?

要改變既係佢,你老公冇兄弟姊妹吧⋯⋯比你6299中到成個大頭菜咁⋯⋯自私!

複式洋房

Jelly5a 發表於 19-8-6 14:02

我同我老爺奶奶一齊住

佢咁對你 你都係及早cut off 把啦 輸少離場當贏 。
再拖 蝕底既都係自己 時間唔等人 。
直接諗掂經濟and住屋問題 就離開啦
你仲想搵婚輔 真是呢 ....佢根本就無專重過你點會so你
而且佢覺得自己無問題 , 又點會肯去搵人解決問題 ?!
改變唔到既野 就要學識接受 , 一係就忍 一係就走
問清楚自己內心

大宅

我同老公都有過d事,我最後走到出黎,去搵相士問,我用左6百幾蚊,幫我個心拔到條刺,5年裏面搵左2個,一個講野令我好灰,一個真係幫到我,個d事係我同老公18年,日積月累既怨恨,唔信的人可能會笑我,但呢個確係我既解決方法。因為呢個方法,係連佢出面有冇女人,同有冇上過床都計算到。我當信佢8成,第2個相士幫到我,而第1個相士講既野,可能要5年後,我先知佢係堅定流。

男爵府

其實人生苦短,做人都係想開心,點解要生活得咁辛苦。
你個case好似我朋友,佢老公搵到錢,但就要同佢計較,咩都要AA, 最慘係我朋友失業搵緊工都仲要講AA制,但朋友為左個女都照忍,希望忍到個女18歲先離婚。但其實個女見到父母關係咁,真係有影響架。
而且咁樣忍,好易抑鬱,你自己都諗清楚,咁樣生活落去,對小朋友唔好架。

別墅

Jelly5a 發表於 19-8-6 15:04
其實我真係唔想離婚 大家有冇試過去婚姻輔導處 係米work?
我而家最擔心係如果worst case divorce 小朋友會 ...

佢咁樣你都唔捨得離婚?請問佢做左啲咩令你都咁愛佢?就黎家暴你都可以忍,不如你唔好求救了,因為你本身都唔想離婚,再多意見都冇用啦。佢一啲都唔尊重你,我就唔信佢會陪你去婚姻輔導。婚姻輔導要錢噶,又要aa wor。

伯爵府

2019新春慶豚圓

孩子換跟母親姓,然後大家繼續AA.

洋房

2019勳章

Jelly5a 發表於 19-8-6 14:02

我同我老爺奶奶一齊住

我臨生前佢用刀寒住自己,生完怪我洗得多,我想離婚好耐

別墅

2019新春慶豚圓

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

姐妹,其實你並不孤獨!我同你情況好近似,我同C6都有返工,平均佢人工高過我,但自從小朋友出世後,佢就變得好計較,免稅額用我父母的,搞到我同我的兄弟姊妹都冇得用,焗住要交多稅,小朋友奶粉尿片,樣樣AA制,我坐月都係自己俾錢請陪月同買餸,冇計,身體係自己的,一定要對自己好d, 寧願喺其他地方慳儉,都要食好,食得好,休息夠,先有精神照顧BB 同營養餵哺母乳!我對住C6, 都好氣憤,感覺佢唔會為我附出,好自私!我曾經都有諗過離婚,但唔係呢一刻要做的事,因為小朋友太細,我會選擇再俾機會佢!希望佢有一日會覺醒,會改變!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
郁手,我接受唔到,我會選擇同自己父母傾下搬去父母屋企住,如果無變幾辛苦我都會離婚
從未適應這份工

男爵府

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
不是今天才發生吧 接受唔到不如分開 咁相處好辛苦
te quiero mucho mi amo

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
心冷 ... 2 3
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊