自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

「男人永遠長不大」或許是許多妻子的心聲,認為丈夫已為人父仍然童心滿滿,有點幼稚。台灣有名爸爸發帖文,分享跟太太表示想要玩具後卻不被理會,伸訴是女人不懂得男人的浪漫。有關帖文大獲男網民共鳴,一起分享童年回憶與浪漫。
在Facebook群組「爆廢公社」有一名爸爸網民發佈帖文,分享一張跟老婆傳訊息的截圖,見截圖是其太太主動問老公想收到甚麼禮物,男網民不客氣地回覆: 龍騎士、銀牙裂虎、烈焰飛鳳、堅甲戰龜......

發帖網民的妻子看見連串不明所意的字詞,「黑人問號」地回覆了5個問號「?????」網民即時傳了一張玩具圖片,並向太太解釋是「戰鬥陀螺20周年紀念版」(即是香港稱作的「爆旋陀螺」),太太只以省略號「……」回應,他向網民訴苦: 我老婆回完後就沒在理過我了⋯⋯長不大錯了嗎?!女人永遠不懂男人的浪漫!

大宅

好彩我老公唔係,佢平時最大愛好就係踢波

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

唔係,雖然佢鍾意打機睇漫畫,不過佢係好成熟既人

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

我C6就貪靚過我,最Like買日本潮牌衫波鞋,屋企衫鞋多過我

禁止訪問

子爵府

係窩心嘅大細路
其實個太太應該買俾個老公,難得份禮物唔貴

男爵府

Sbbxoxo 發表於 19-8-7 11:58
好彩我老公唔係,佢平時最大愛好就係踢波

好健康

珍珠宮

回覆樓主:

我老公都中意玩模型打機,但我覺得佢個人幾成熟喎!

男爵府

emilychubbb 發表於 19-8-7 12:06
唔係

侯爵府

little_white88 發表於 19-8-7 10:23
「男人永遠長不大」或許是許多妻子的心聲,認為丈夫已為人父仍然童心滿滿,有點幼稚。台灣有名爸爸發帖文, ...

老公喺外面世界係成熟大人,喺屋企或朋友面前係大細路,好可愛

大宅

little_white88 發表於 19-8-7 10:23
「男人永遠長不大」或許是許多妻子的心聲,認為丈夫已為人父仍然童心滿滿,有點幼稚。台灣有名爸爸發帖文, ...

平時有盡老公同爸爸既責任,佢玩咩我基本上都由佢

男爵府

kathyava 發表於 19-8-7 12:48
平時有盡老公同爸爸既責任,佢玩咩我基本上都由佢

除左玩女人

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我都想C6係一個大細路,應該會好玩D,可惜佢唔係,只係一個工作狂同悶蛋

伯爵府

回覆樓主:

老公都鐘意玩具,佢吾會買到屋企冇位放,都算係健康既嗜好,我仲成日陪佢睇玩具,佢會開心

男爵府

rebeccalin 發表於 19-8-7 13:07
我都想C6係一個大細路,應該會好玩D,可惜佢唔係,只係一個工作狂同悶蛋
...

工作狂

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

長氣的中老

大宅

little_white88 發表於 19-8-7 13:02
除左玩女人

呢樣梗係

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔算係

男爵府

kathyava 發表於 19-8-7 14:09
呢樣梗係

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

對工作,太認真。
對我,最了解我、最放任我。
對阿女,太過高度寵愛。
對阿仔,玩得太顛,管教太嚴。

首頁

尾頁

跳至