夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

伯爵府

回覆樓主:

你老婆應該一早就奉子成婚吾係咁鐘意你

大宅

虎到金來勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

奉子成婚?你老婆幾大?你又幾大?感覺上你老婆無愛過你, 完全因為個b 先同你結婚!你地感情基礎如何?
一個女人講得離婚, 話對你無晒感覺, 其實都好決絕下同下定決心, 好難回頭!

民房

y2k60000 發表於 19-8-7 11:53
奉子成婚?你老婆幾大?你又幾大?感覺上你老婆無愛過你, 完全因為個b 先同你結婚!你地感情基礎如何?
一 ...

比原訂婚期早左,大家都30
一齊同居了好多年,平平淡淡,有時會嗌呷,但好快無事

大宅

你老婆咁奇怪? 多數生完BB有自己家庭都會好想一家人一齊,我覺得你老婆由頭到尾只為生B....

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Maryjanejan 發表於 19-8-7 11:40
結左婚10mths,3口子住 阿B 5個月大
喺1個月大時病左,老婆帶埋阿B去外家,多個人照顧,間唔中返黎一日,到慢慢 ...

你話你放假上去。。。。你老婆喺大6?之前同居都喺香港定大陸同居?如之前大陸同居,會唔會佢唔鐘意住香港?如果之前香港同居嘅,生完會唔會係有抑鬱症佢自已唔知?

民房

kc_01k 發表於 19-8-7 13:00
你話你放假上去。。。。你老婆喺大6?之前同居都喺香港定大陸同居?如之前大陸同居,會唔會佢唔鐘意住香港 ...

上去外家(emoji)(emoji)喺香港的

翡翠宮

無辦法, 擺明要仔唔要佬
你唔好彩; 中左伏
以後有咩錢要出諗清楚先好出.

大宅

借種CASE?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Maryjanejan 發表於 19-8-7 13:31
上去外家(emoji)(emoji)喺香港的

咁就真奇怪。會否有抑鬱症?

大宅

回覆 Maryjanejan 的帖子

未必好似樓上各位jm講到咁灰。有好多女人生完B都將所有集中力放B身上,因此覺得老公多餘。慢慢嚟,樓主如果真係愛老婆,千其唔好輕易答應離婚 。
💪💪

公爵府

牛年勳章

樓主如果真係愛老婆,千其唔好輕易答應離婚

大宅

喺1個月大時病左,老婆帶埋阿B去外家,多個人照顧,間唔中返黎一日,到慢慢 ...

可能是有少許產後抑鬱情況,荷爾蒙未回復正常姐。
我生完頭一年基本上見到老公後面已經憎佢前面,他做乜我都看不順眼。成日都想離婚,有個小朋友就覺得滿足。

樓主唔好傷心,又無第三者,應該都係一時意氣之爭,你平靜下心情,再慢慢同太太好像平時般相處,或找個朋友同太太傾下。
加油

大宅

其實take care初生小朋友好辛苦,你老婆聽婆婆話好正常。亞B每個成長階段都有唔同既煩惱野,你又會唔會知?你唔係外家一齊湊B,有咩事都係老婆+婆婆處理。老婆覺得老人家做過手術都冇得點休息,都要幫手湊小朋友。你唔會感恩仲同老婆嘈外母縱。我唔知你講既縱係點,至少你理解下老人家take care 唔係老憑。有時侯老婆可能都受左唔少氣,一見你又話外母點點點,你都嬲啦,啱唔啱先?

你要做係真係努力學下點take care小朋友,留意下邊度有playhouse / playgroup,一家三口子去。佢話你嚇親小朋友,你咪問點先唔會嚇親囉。小朋友玩一陣就熟啦,更何況係daddy?你呢D位係由小朋友入手架啦,冇媽媽想小朋友單親既! 唔好再干涉外母點take care亞B住,處理好關係先啦~ 關係好就易開口接亞B返屋企,到時侯咪慢慢教囉~

我自己都有嬲過老公,我又係比自己媽媽湊,個老公上到外家就用電話,踢一踢郁一郁,又唔會話主動陪亞B。佢又好似你咁,好睇唔過眼婆婆點處理小朋友。大佬,老人家會累架,不過自己陪又唔見佢咁好精力。除左有比家用外,我唔明佢用處係咩? 我名言係: 你做到先好要求人~

當你想你外母做到你要求,麻煩你自己做到先好UP,唔係就 有望幫到你

大宅

回覆 小鴻娘 的帖子

樓上jm解釋得好有耐性,希望樓主好好參詳。

複式洋房

Maryjanejan 發表於 19-8-7 12:40
比原訂婚期早左,大家都30
一齊同居了好多年,平平淡淡,有時會嗌呷,但好快無事
...

唔好意思都要問一句,你有冇check過個bb係唔係你既?因為好小會生完冇耐同你講要離婚

伯爵府

肉丸小姐 發表於 19-8-7 16:43
可能是有少許產後抑鬱情況,荷爾蒙未回復正常姐。
我生完頭一年基本上見到老公後面已經憎佢前面,他做乜我 ...

認同 可能老婆生完BB覺得老公幫唔到手 媽咪係度幫到手 有佢已足夠 你變左多餘 但其實唔係唔愛你 只係忘記左 放左心最底位置 你仲愛佢既試下唔好放棄 努力做好自己 多盡父親的責任

民房

多謝各位意見 好有用
我會好好記住
但老婆唔想見我 我可以點
我話想接個女返黎 想盡責任 但被拒
我好掛住佢同阿b 幾個月無同阿b住過 好痛苦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Maryjanejan 發表於 19-8-8 13:15
多謝各位意見 好有用
我會好好記住
但老婆唔想見我 我可以點

有啲奇怪 打定輸數 佢嘅反應唔多正常
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

佢想單親咪成全佢……

首頁

尾頁

跳至