3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓

幾大先開始有好轉,現22個月已經開始了

子爵府

2019新春慶豚圓

喊包媽媽 發表於 19-8-7 11:56

我女無乜trouble two, 但就真係horrible three, 乜都要有自己意見

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Nbs 發表於 19-8-8 23:13
我女無乜trouble two, 但就真係horrible three, 乜都要有自己意見

我仔依家都係horrible three 我覺得仲難頂過trouble two

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
katherine418 發表於 19-8-14 11:16
我仔依家都係horrible three 我覺得仲難頂過trouble two

會點架,其實我最怕成日喊

大宅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
喊包媽媽 發表於 19-8-18 23:24
會點架,其實我最怕成日喊

好硬頸好有主見,一定要跟足佢個套,講極都唔聽,有時又突然爆喊係咁唔知發咩脾氣講緊既突然間係可能本身冇野行行下就突然黎料,玩玩下又黎...唔知有咩觸動到佢情緒依家回想返trouble 2,覺得冇乜野,起碼兩歲個陣易氹好多

大宅

2019新春慶豚圓

katherine418 發表於 19-8-19 00:47
好硬頸好有主見,一定要跟足佢個套,講極都唔聽,有時又突然爆喊係咁唔知發咩脾氣講緊既突然間係 ...

唉,我個仔已經平時成日跳製,做阿媽真的好累

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

又冇咩印象了, 可能愈大有其他問題嘅出現, 回想返細個時又冇咩好難攪, 係一唔夠瞓就會發脾氣

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

其實2歲真係好小兒科,我仔就快3歲,呢排扭計扭多咗,脾氣又臭咗,都唔知點搞

複式洋房

發表於 前天 10:31 |顯示全部帖子
我仔就黎四歲,越來越trouble,硬頸固執樣樣齊,唯有呢個暑假去上下d情緒控制班,希望有幫助啦

複式洋房

發表於 前天 10:31 |顯示全部帖子
我仔就黎四歲,越來越trouble,硬頸固執樣樣齊,唯有呢個暑假去上下d情緒控制班,希望有幫助啦

大宅

發表於 前天 15:22 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我女2歲8個月,咩都say no. 好難搞。。。

伯爵府

發表於 昨天 03:14 |顯示全部帖子

回覆樓主:

T2郁d就喊,到識講就好好多,暫時唔覺有H3,好乖好好湊。都會喊同硬頸,但會講道理。同埋喊我一向唔氹,氹可以喊成個鐘,佢喊我會叫佢喊大聲d,要有眼淚。。。唔夠30秒就會自動收。。。「媽咪~我喊完啦」之後就可以講道理

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

發表於 13 小時前 |顯示全部帖子
喊包媽媽 發表於 19-8-7 11:56

3,4 歲會好d。最緊要唔好俾佢地攰,小朋友一攰就發脾氣。

但小朋友大大下會駁咀,發脾氣,未到8歲仲以為提早青春期,間中黑口黑面。到青春更加唔駛講,所以唔會有好轉, 一樣好時就有其他野變差.....

到佢地大個知父母恩既話真係還得神落。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊