0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

我仔飲開illuma,最近先知藥房冇代理,啲人話買到嘅係水貨,平咗百幾蚊!我唔係為平而去藥房買,而係唔知有分水貨定行貨!想問飲水貨會唔會飲壞佢我仔飲咗兩個月好擔心佢健康飲完這罐都打算去返萬寧買,免提心吊膽

大宅

Kat00Kat 發表於 19-8-7 12:34
我仔飲開illuma,最近先知藥房冇代理,啲人話買到嘅係水貨,平咗百幾蚊!我唔係為平而去藥房買,而係唔知有 ...

我都係藥房買illuma

子爵府

奶粉都係去返萬寧買正貨好d,藥房奶粉最大問題係唔知佢點貯放,奶粉放得唔好好易壞食左落肚唔好諗咁多啦

複式洋房

我個個飲A+,我會趁萬寧有promo個時入多幾罐囉

大宅

我仔飲開illuma,最近先知藥房冇代理,啲人話買到嘅係水貨,平咗百幾蚊!我唔係為平而去藥房買,而係唔知有 ...

水貨只係吾經香港代理入貨,由供應商從另一個國家直接入口,吾係假貨,如果你怕就去返萬寧買

洋房

要搵間老字號有信心d既藥房

男爵府

yooyee 發表於 19-8-8 00:32
我個個飲A+,我會趁萬寧有promo個時入多幾罐囉

Illuma係萬寧有無優惠?

男爵府

雖然我係萬寧買,但你不要太擔心,我相信好多人都會係藥房買,只要bb健康便便正常就得,同以後去返連鎖店買就好了

複式洋房

回覆 Kat00Kat 的帖子

我打過去惠氏問illuma 嘅貨源問題,佢話暫時冇收過任何投訴有假貨,水貨佢話係應該都係安全嘅,仲教我分別防偽標籤同個罐有咩分別,我自己都係藥房買的,我仔就黎3個月,已經肥肥白白 ,我覺得媽媽可以放心,之前就唔好諗啦!最多之後去返萬寧買😊

侯爵府

JasmineChu0914 發表於 19-8-9 02:33

我打過去惠氏問illuma 嘅貨源問題,佢話暫時冇收過任何投訴有假貨,水貨佢話係應該 ...

illuma 無水貨架wor, illuma 只係香港同澳門有發售

侯爵府

去返萬寧買啦,而家有HSBC 卡去萬寧有12%回贈,其實唔會爭好多$,但起碼安心d

大宅

Jaycebobo 發表於 19-8-8 00:48
水貨只係吾經香港代理入貨,由供應商從另一個國家直接入口,吾係假貨,如果你怕就去返萬寧買
...

認同

大宅

JasmineChu0914 發表於 19-8-9 02:33

我打過去惠氏問illuma 嘅貨源問題,佢話暫時冇收過任何投訴有假貨,水貨佢話係應該 ...

請問你Bb飲有機定無機?我都打算比Bb飲illuma,會去藥房買

禁止訪問

大宅

Sharonto1020 發表於 19-8-9 12:05
請問你Bb飲有機定無機?我都打算比Bb飲illuma,會去藥房買

有分有機同冇機?我唔知飲緊邊隻喎!

子爵府

Kat00Kat 發表於 19-8-9 17:28
有分有機同冇機?我唔知飲緊邊隻喎!

藍蓋無機就平d
綠蓋有機最貴

大宅

Pink_girl 發表於 19-8-9 20:47
藍蓋無機就平d
綠蓋有機最貴

哦!原來係咁!我買藍蓋的!但奶都有分有機冇機咁奇怪?點有機法?

子爵府

Kat00Kat 發表於 19-8-9 20:55
哦!原來係咁!我買藍蓋的!但奶都有分有機冇機咁奇怪?點有機法?
...

有機就話奶源比較天然同安全,生產過程中少d化學野。市面上好多有機奶粉,有平有貴

男爵府

我都覺得係水貨,我個女由出世到而家4個月大,都係飲樓上鋪(當然網上好多媽媽讚的)和藥房買。
三百幾元一罐,平過萬寧、超市好多,小數怕長計。而且阿女食落仍然健康。

複式洋房

回覆 Sharonto1020 的帖子

普通藍蓋,冇機的

首頁

尾頁

跳至