時政擂台

跳至

首頁
34567...20

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

blee427 發表於 19-8-7 16:40
咁要介紹埋白電油,燃燒彈及燒膠筒放毒煙

冇問題喎,咩都應該講呀。

但現在好似只係「警方洗白大會」咁。佢地自己亂開槍唔講?佢地既自己對人群殺傷力唔講?我真係好想知多d呀,市民有全套知情權,我唔想只係聽「洗白」

仲有幾多傷者,因爲怕被拘捕,而不敢求醫。而警方就得到林鄭、一哥既探望。中央的高度肯定。基本,警方己經win晒。警黑勾結都未必會處理啦。

水晶宮

chriswongbaby 發表於 19-8-7 16:27
回覆 mandy108 的帖子

唔好再近d試

近距離包圍警車亦有用呢啲鐳射燈射警察,你要不要試下?

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

d記得想推翻支筆有無咁勁

侯爵府

hellolo 發表於 19-8-7 16:44
4千机蚊買十支好貴

原來4xx 咁貴!

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

blee427 發表於 19-8-7 16:40
咁要介紹埋白電油,燃燒彈及燒膠筒放毒煙

點只,仲有磚頭、削尖左嘅遮、弓箭、指示交通的大鐵牌、小巴站的站牌、鐵棍.....實在太多,不能盡錄,歡迎各jm補充

水晶宮

ohlove416 發表於 19-8-7 16:51
d記得想推翻支筆有無咁勁

記者

男爵府

xyz_yy 發表於 19-8-7 16:44
刀夠有得賣啦, 係視乎你點用...
明知近排咁敏感, 仲買10支, 心照啦...
每個人都需要做自己做既野負責任

冇錯,嗰啲黃畜個心黑過坑渠屎,我地正常人真係唔可以理解,過份到咁都仲要縱容, 香港未來落係呢班不知所謂嘅人手上,下下忽上腦,唔敢諗

男爵府

chriswongbaby 發表於 19-8-7 16:48
聽到未呀,長距離個能量會少好多hahahahaha

你拎一米距離淨係照黑色, 同現實上成百米去照
其實係俾D唔識物理既人睇

侯爵府

miyukib 發表於 19-8-7 16:48
今日聽唔到利君雅把聲

侯爵府

清清bb 發表於 19-8-7 16:43
警方今次做得非常好 !

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

有記者拎掟雞蛋岀黎比較
一開始阿sir已經講左鐳射筆係有實際傷害,拎雞蛋難講係咪想混淆視聽?
佢咁講令我諗起梁振英比飯盒掟個單案

水晶宮

2024年龍年勳章

jimliu713 發表於 19-8-7 16:52

記者而家cher住問,應唔應該做demo?
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

tester5 發表於 19-8-7 16:36
任何物件,不當使用,都會是大殺傷力武器。

警方好好,咁詳細介紹了「雷射槍」,最好都可以介紹埋「&#152 ...

暴徒用嘅武器與警察用嘅武器,用途、目的皆有大分別吧!有比較必要??你這種比較真的匪夷所思、居心叵測!

試問如果警察火力都唔夠暴徒大會怎樣?難道用BB彈同AK 47駁火?咁樣我仲驚啦!

水晶宮

2024年龍年勳章

mandy108 發表於 19-8-7 16:53
有記者拎掟雞蛋岀黎比較
一開始阿sir已經講左鐳射筆係有實際傷害,拎雞蛋難講係咪想混淆視聽?
...

係囉
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

水晶宮

Rita 發表於 19-8-7 16:53
記者而家cher住問,應唔應該做demo?

今天個李sir答得好好

侯爵府

黑衣人最叻扮可憐 - 經典是 721

兩幫人集體毆鬥、打輸的一幫人屈別一幫人無差別打市民 - 時政擂台 - Baby Kingdom
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22648277

普通市民才是真可憐。

無差別攻擊普通市民 - 時政擂台 - Baby Kingdom
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22652054
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

伯爵府

jimliu713 發表於 19-8-7 16:51
原來4xx 咁貴!
啱啱警方講,但d記者問完有問,不停重覆問,利君雅又係到大聲問,又唔係問佢,討厭

大宅

PCCW2319 發表於 19-8-7 16:28
仲要1次過買10支???
射盲d曱甴就最好

男爵府

BB防敏心得分享勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回

kikikay 發表於 19-8-7 16:48
叫埋班歪理曱甴,如果依然認為鐳射槍係普通文具,麻煩先用鐳射槍自射10秒,以証此行為是安全的!
...

2016年海關拘捕過兩間賣既店。但藏有攻擊性武器應該要確定佢用黎攻擊人先可以拘捕,最好笑係佢話雞蛋都係攻擊性武器。
零售商店供應不安全激光筆被判罰款

2016年4月13日

四間零售商店因供應不安全激光筆,今日(四月十三日)在九龍城裁判法院被裁定違反《消費品安全條例》及《消費品安全規例》罪成。其中兩間店舖亦被裁定違反《商品說明條例》。該四間零售商店合共被罰款九萬元。

大宅

黑記

首頁
34567...20

尾頁

跳至