單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2020勳章

紅紅綠燈 發表於 19-8-12 22:54
明日嗰樣悶,我都係咁,朋友大多數有另一半或有家庭,好難約到人。就算約到,朋友傾嘅話題始終唔夠另一半多 ...
jm 我有印象你之前的 post, 你現在各樣 ok 嗎?

大宅

wbowbo 發表於 19-8-13 15:13
jm 我有印象你之前的 post, 你現在各樣 ok 嗎?

OK啦! 但機械人一樣嘅生活,重複返工、放工同湊小朋友,只係為別人而活,唔係為自己而活

教養孩童,使他走當行的路,就是到老他也不偏離。
─ 箴 22:6

男爵府

2020勳章

紅紅綠燈 發表於 19-8-13 21:45
OK啦! 但機械人一樣嘅生活,重複返工、放工同湊小朋友,只係為別人而活,唔係為自己而活
...
小朋友大d 會好d, 祝福你。

複式洋房

wbowbo 發表於 19-8-7 19:39
我沒有小朋友, 先生過左身快兩年, 大部份朋友都有家庭, 有時搵她們都是應酬下我就算, 傾多兩句都不願! 有隻 ...

我建議你揾啲興趣班上吓,識唔識人一件事,起碼見吓唔同面孔,令生活變得不再一樣。
揾樣嘢學吓,如音樂,除咗上堂,喺家要練習既,有目標之餘,練習亦分散咗寂寞既感覺。
加油

男爵府

2020勳章

bis 發表於 19-8-16 22:34
我建議你揾啲興趣班上吓,識唔識人一件事,起碼見吓唔同面孔,令生活變得不再一樣。
揾樣嘢學吓,如音樂, ...
明白, 多謝你。

複式洋房

我沒有小朋友, 先生過左身快兩年, 大部份朋友都有家庭, 有時搵她們都是應酬下我就算, 傾多兩句都不願! 有隻 ...

我都是好悶 先生剛過身一年,兒女大了各自有家,也找到一個可以傾訴的人,有時仲耍在人前扮快樂,開心,這種日子好難過!也好痛苦,誰能明白我

男爵府

2020勳章

ElsaTsang 發表於 19-8-17 13:32
我都是好悶 先生剛過身一年,兒女大了各自有家,也找到一個可以傾訴的人,有時仲耍在人前扮快 ...
明白呀 jm, 你有工作嗎?

複式洋房

wbowbo 發表於 19-8-17 18:35
明白呀 jm, 你有工作嗎?

男爵府

2020勳章

ElsaTsang 發表於 19-8-17 18:37
呢度好多 jm 都建議讀課程, 上興趣班, 每日忙碌d, 充實d, 日子會易過d。

別墅

回覆 wbowbo 的帖子

可以搵我傾下計

大宅

我都一個人,你唔介意可以揾我傾計

別墅

回覆 ElsaTsang 的帖子

加油啊!我也沒工作。有時間可以揾我傾下計

大宅

wbowbo 發表於 19-8-17 20:28
呢度好多 jm 都建議讀課程, 上興趣班, 每日忙碌d, 充實d, 日子會易過d。

同意,生活上有寄託,日子易過好多

教養孩童,使他走當行的路,就是到老他也不偏離。
─ 箴 22:6

複式洋房

回覆樓主:

其實去下旅行散下心都唔錯, 一個人自由行

男爵府

2020勳章

esthershek988 發表於 19-8-23 05:42
其實去下旅行散下心都唔錯, 一個人自由行
未試過啊 ~

版主

2020勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

其實每個人都是一個獨立個體,所以首先要學識同自己相處,就算有朋友同你傾計都冇可能日日傾掛,都冇可能隨時隨刻都可以傾?所以行出一步搵番啲自己既興趣先係最重要,慢慢你就可以識到好多唔同既朋友.你呢啲時候好易俾人乘虛而入,特別個啲三九唔識七日日都有時間同你私聊個啲,真係要小心啲.

男爵府

2020勳章

Lovely媽咪 發表於 19-8-23 10:55
其實每個人都是一個獨立個體,所以首先要學識同自己相處,就算有朋友同你傾計都冇可能日日傾掛,都冇可能隨時 ...
我知道呀, 只是呻下。

子爵府

你有無野想學?我都覺得悶,但人人都有野忙,邊得閒成日陪自己。我諗搵野學係最好

男爵府

2020勳章

crystal5142000 發表於 19-8-27 09:08
你有無野想學?我都覺得悶,但人人都有野忙,邊得閒成日陪自己。我諗搵野學係最好 ...
其實我也不是成日想搵人陪, 只是有時想傾下計。

子爵府

wbowbo 發表於 19-8-27 09:20
其實我也不是成日想搵人陪, 只是有時想傾下計。
如果你唔介意,我可以同你傾

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊