親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

第一日
今日上午到芭堤雅入住Centra Grand Mirage Beach Resort玩酒店water park, 之後到terminal 21 行街食飯。酒店到terminal 21行15分鐘就到,商場food court 食野好平。

Cheuk2012    發表於 19-8-13 00:00

大宅

hurryup 發表於 19-8-8 01:32
第一日
今日上午到芭堤雅入住Centra Grand Mirage Beach Resort玩酒店water park, 之後到terminal 21 行街 ...

正!繼續分享

別墅

回覆樓主:

今日第二日在芭堤雅,酒店早餐後到Cartoon Network 水上樂園,樂園門票早一日在淘寶買,15分鐘出到電子票,去到樂園門口換手帶,平過現場買好多。樂園好好玩,有好多種滑梯,有刺激的有普通的,大人細路都啱玩,仲有人造浪池同滑浪,玩到下晝4點,跟住去懸崖餐廳,樂園去幾分鐘車程,風景真係好靚,我地早去先有位,5點幾走嘅時候枱已經好爆。之後去Central Festival 行街,不過無咩好睇,去咗按摩。最後再去Terminal 21 Food Court 食野行街後就返酒店。

Cheuk2012    發表於 19-8-13 00:01

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

hurryup 發表於 19-8-9 00:48
今日第二日在芭堤雅,酒店早餐後到Cartoon Network 水上樂園,樂園門票早一日在淘寶買,15分鐘出到電子票, ...

(emoji)(emoji)thx.
請問你搭咩車去? 或是門票連接送? 回程呢?

別墅

sqq321 發表於 19-8-9 01:18
(emoji)(emoji)thx.
請問你搭咩車去? 或是門票連接送? 回程呢?

去樂園搭Grab, 590銖,返市中心都係搭Grab

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

enjoy!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

hurryup 發表於 19-8-9 01:23
去樂園搭Grab, 590銖,返市中心都係搭Grab

thanks!

別墅

回覆樓主:

今日第三日在芭堤雅,酒店早餐後去EasyKart 玩高卡車,小朋友夠130cm可自己揸車,好玩刺激但都唔平,玩4次8分鐘要1950銖,之後發現淘寶klook有門票買,比現場買平啲,除左高卡車仲有一張桌球枱同足球機玩,不過要俾錢。玩完車去Beach Road 嘅Hops Brew House 午餐,食物好味唔貴,仲有自己釀嘅手工啤酒。食完飯行咗一陣Beach Road跟住就叫咗 Mr T 包車去曼谷酒店,去到曼谷幾塞車,要2個幾鐘先到在asok 的酒店。晚上行街食飯按摩,是日完畢。

Cheuk2012    發表於 19-8-13 00:01

伯爵府

回覆樓主:

曼谷打算有乜行程?

大宅

hurryup 發表於 19-8-10 00:57
今日第三日在芭堤雅,酒店早餐後去EasyKart 玩高卡車,小朋友夠130cm可自己揸車,好玩刺激但都唔平,玩4次8 ...

easycart 自己去易嗎? 價錢雖然唔平,但好玩就算。

別墅

4001cc 發表於 19-8-10 09:24
easycart 自己去易嗎? 價錢雖然唔平,但好玩就算。

都係坐Grab, 酒店去15分鐘,200幾銖

伯爵府

hurryup 發表於 19-8-9 00:48
今日第二日在芭堤雅,酒店早餐後到Cartoon Network 水上樂園,樂園門票早一日在淘寶買,15分鐘出到電子票, ...

可以分享淘寶link嗎?

別墅

coldmilktea 發表於 19-8-10 01:46
曼谷打算有乜行程?

暫時都係一天團去水上市場,翟道翟,Safiri

大宅

hurryup 發表於 19-8-10 12:05
都係坐Grab, 酒店去15分鐘,200幾銖

thx

大宅

回覆樓主:

Mr T包車返曼谷幾錢

別墅

hurryup 發表於 19-8-10 00:57
今日第三日在芭堤雅,酒店早餐後去EasyKart 玩高卡車,小朋友夠130cm可自己揸車,好玩刺激但都唔平,玩4次8 ...

樓主,我嚟緊都係住Asok,請問有乜要留意?Thx

別墅

回覆樓主:

今日第四日,經淘寶參加了一天團,去美功鐵道市場,安帕瓦水上市場,晚上坐船睇螢火蟲,貪佢有車到酒店接送,但第一站接我地,跟住去埋其他酒店接埋啲團友,我坐咗一個鐘先正式出發去美功,又遇上塞車,兩個鐘先到美功,足足3個鐘先到景點。行程先到美功睇火車到站,再坐火車搭一個站再去安帕瓦市場行街食野,跟住坐船睇螢火蟲。美功有特色但唔係好乾淨,建議去到安帕先食野,安帕唔係好大,兩個鐘可行完,河兩旁係商店食肆,我覺得值得一去,之後坐船雖因天氣唔好無咩螢火蟲,但睇下兩旁嘅建築都唔錯,之後坐車送回酒店。整體個團都唔錯,團費很平,1100先出發唔洗太早起身。

Cheuk2012    發表於 19-8-13 00:02

別墅

alisongray 發表於 19-8-10 20:26
Mr T包車返曼谷幾錢

1300銖

伯爵府

hurryup 發表於 19-8-11 01:57
1300銖

可唔可以分享淘寶買水上樂園門票既link?thx

大宅

hurryup 發表於 19-8-11 01:57
1300銖

講英文?車幾大?新嗎?