自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

[小心]旋轉拍賣出沒 !!向搵奶粉既媽媽埋手!!

Waiu (親子王國ID)
cm_chaeng (Carousell)
Kuan Ieng Chaeng (facebook)

此人有多個假分身,電話估計都係太空卡,對我既版本:

佢聲稱自己家姐係診所做,個個月都有免費奶粉拎,自己BB唔岩食,

賣返出黎再買其他奶粉,屋企有幾箱響到...又話下次再搵佢再平D賣!

本來約好面交跟住又話唔得,想方便D包埋順豐智能櫃寄俾我,

講到又話怕佢呃人就先半數收到貨再半數,又話大家都係媽媽唔會呃人,

博取你信任!!

結果我俾左半數錢,第2日問佢拎運單號又話叫奶奶影,之後搵佢已經冇回覆!

電話又打唔通,WTS又唔應,旋轉拍賣見到佢在線,但冇已讀標示,應該已經BLOCK左我!!!

之後我上FB搵佢名...原來佢賣演唱會飛係慣犯..呃左好多人收左錢失蹤..已經報晒警!

奶粉錢都呃?!佢聲稱自己都有2個小朋友!!

如果佢真係有小朋友,為佢小朋友同老公有個呃人既媽媽同老公感到羞恥!!連奶奶都推埋上神台!
好多媽媽會上網買奶粉,而且更會一箱箱咁買,又要湊住小朋友,所以會用順豐!呢個女人睇中呢點落手!好容易媽媽會中招!幼奶粉錢都呃!如果媽媽經濟唔太好,錢又無奶粉又無,bb無得食!依家唔係買玩具買化妝品!害人不淺!呢個女人對話流暢,應該長期呃慣。如果有受害人遇到懷疑同一人所為,請pm我,不要怕,為自己同bb追討,也請廣傳免有更多受害者。

FB有其他苦主召集群組!!

https://www.facebook.com/groups/666348387176768/about/

59377556 (轉數快) CHEN Y****98238453 (最後聯絡我係用這個WHATAPPS)

Waiu (親子王國ID)
cm_chaeng (Carousell)
Kuan Ieng Chaeng (facebook)
https://hk.carousell.com/inbox/1066608158/
https://www.facebook.com/babyymt?epa

請幫忙廣傳!!

語音對話:
https://drive.google.com/drive/folders/11Hwp2g0wpNdvVi23E-SnYcZaCF_inaOP?usp=sharing

男爵府

報警啦,有轉數快ACCOUNT應該會搵到本人

大宅

google_hi 發表於 19-8-8 14:22
報警啦,有轉數快ACCOUNT應該會搵到本人

會報警! 如果有其他受害媽媽!!請站出來,不要怕!!

好多媽媽辛辛苦苦賺埋D奶粉錢!!為自己同BB追討!!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

push

大宅

push

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

PUSH
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

謝謝提醒

琥珀宮

回覆樓主:

貼公海多d人知

其實最信唔過既就係咩自己係媽媽唔會呃人,點解媽媽唔會呃人?大把衰媽媽,愈講依句愈信唔過

希望唔好再有受害者啦

子爵府

tansyneko 發表於 19-8-8 21:52
貼公海多d人知

其實最信唔過既就係咩自己係媽媽唔會呃人,點解媽媽唔會呃人?大把衰媽媽,愈講依句愈信唔 ...

同埋佢話自己係媽媽姐 可能佢係大叔一個

伯爵府

^^^... ^^^

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

係carosell檢舉佢

珊瑚宮

回覆樓主:

男爵府

hilhil520 發表於 19-8-8 14:25
會報警! 如果有其他受害媽媽!!請站出來,不要怕!!

好多媽媽辛辛苦苦賺埋D奶粉錢!!為自己同BB追討!!

好賤格啊

大宅

shanhaha 發表於 19-8-8 22:04
同埋佢話自己係媽媽姐 可能佢係大叔一個

語音對話:
https://drive.google.com/drive/folders/11Hwp2g0wpNdvVi23E-SnYcZaCF_inaOP?usp=sharing

有錄音,一定係女人

大宅

tansyneko 發表於 19-8-8 21:52
貼公海多d人知

其實最信唔過既就係咩自己係媽媽唔會呃人,點解媽媽唔會呃人?大把衰媽媽,愈講依句愈信唔 ...

邊到係公海?

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

我都放上旋轉,免再多人受害
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

琥珀宮

hilhil520 發表於 19-8-8 22:38
邊到係公海?

吹水玩樂-》自由講場

大宅

tansyneko 發表於 19-8-8 23:54