婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

未結婚前已經住埋一齊。成日係我唔係到摷我房入面D野,之後,同我講哩樣唔擺得個樣唔擺得,又想我掉左D公仔。成日唔叩門就衝入黎。有時我番晏。一個朝早開成幾次門。。勁影響我訓教。初頭,開到聲話要我幫佢洗衫,但佢成屋男人,佢係全職主婦,50歲左右。。。又話我成日唔講野。又問我借錢黎拜神,每次都五百,一千咁拎。冇一次會還。。初頭我都算。。但耐左我話冇錢,佢個樣就勁唔鍾意。
佢每個月佢既仔加埋俾家用佢都萬幾元。所有雜費佢都唔洗俾。。。。淨係用黎買餸。
到我地结婚,淨註冊。到有埋BB。我嘔足頭3個月,成日暈。但,都keep住番工,有時請半日假諗住訓多陣,佢又成日拍醒我要我食野。。
我同佢講我食唔落野,又話我淨係食餅干。佢問我想食咩,我話食包啦。佢就大大聲話食咩包呀。到最後都冇買包俾我食。我係連飲水都會嘔番出黎,我同佢講我肚餓我會食,我話我公司有飯堂可以食野,就成日係到問,食咩呀有咩食,又成日要我飲奶,佢話我知你肚餓會食,但你個b要食麻。仲有好多好多野。又同我講遲D阿B好多野放,想我掉左個梳妝台。。又係到摷我個袋要我冇用就掉左佢。話就話當我係女,但知我身體唔好,都冇煲野俾我補身。我自己買滴雞精飲,又叫我唔好飲。個晚煲左D雞湯要我飲,就話佢個d先係真材實料。
咁我一直胃口都麻麻,咁飲湯飲一碗,佢又唔鍾意。佢見到個仔幫我剪腳甲,佢又一直望住,最後勁唔鍾意咁叫我自己剪。仲有好多好多,對住佢我就黎癲,起初,我都會忍。但耐左我都會駁下咀,唔理佢。

男爵府

manv 發表於 19-8-8 17:09
未結婚前已經住埋一齊。成日係我唔係到摷我房入面D野,之後,同我講哩樣唔擺得個樣唔擺得,又想我掉左D公仔 ...

試下叫你c6同佢溝通下,唔好攪到嘈交,如果相見好同住難

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

未結婚前已經住埋一齊。成日係我唔係到摷我房入面D野,之後,同我講哩樣唔擺得個樣唔擺得,又想我掉左D公仔 ...

家務要幫手做
借錢就唔好理佢
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主:

我個時大肚,未買大肚褲係屋企著,咪求其拎我c6一條短褲著住先囉,點知就比99話我,做乜拎左佢條褲著!話女人著過既褲男人唔可以再著!會有影響

公爵府

如果你比得萬幾蚊佢一個月,咁搬出去住都得啦。剪腳甲又真係自己剪啦。

男爵府

Miulo 發表於 19-8-9 01:16
如果你比得萬幾蚊佢一個月,咁搬出去住都得啦。剪腳甲又真係自己剪啦。

老公幫老婆剪腳甲係2公婆之間嘅事,可以係情趣黎,老公鍾意嘅話,啜埋老婆腳趾都唔到99管。不過,相見好同住難。人地唔鍾意見到個仔咁服侍老婆,第日鎖門先做。
如有能力就租個地方搬出去,否則生完仲更多磨擦。

公爵府

回覆 KILW 的帖子

啜腳趾係性趣,梗係唔公開做得比人睇啦,不過你喜歡公開的話,又真係無人管到你囉。咁多僻好,最好2公婆自己住,點啜點咬,真係無人睇囉。

大宅

摷人d野?咩癖好黎?

子爵府

回覆樓主:

對99敬而遠之,大家一家一主,麻煩自然少。

禁止訪問

伯爵府

叫老公同99講不要迫人食嘢。
至於剪腳甲。。。我冇囝得2個囡,如果第時我見到個囡係我面前叫佢老公剪腳甲,我會話佢。你冇手?

別墅

Miulo 發表於 19-8-9 01:16

其實大肚婆呢.....係好難彎腰自己剪架.......

ingrid000    發表於 19-9-4 16:47

大宅

回覆 yuuri_vp 的帖子

相見好同住難,迷信奶奶一定係乜都管。你可以搬就搬,唔係就要就下。大肚係好難剪腳甲,唔得唔好勉強,關門就好。

別墅

alannmama 發表於 19-8-9 15:55
回覆 yuuri_vp 的帖子

相見好同住難,迷信奶奶一定係乜都管。你可以搬就搬,唔係就要就下。大肚係好難剪腳 ...

我唔係樓主呀
本身我唔同99一齊住嘅架

複式洋房

我明呀。。。相見好同住難。
我已經有關門,但係佢都係會成日突然開門。
雖然。我地唔會係房做D咩。。
我有同C6講過依d問題。。
我99就少左開門,但都係會唔叩門就入黎,我費事面阻阻,所以,都好少出聲,忍得就忍。但佢總會係我同佢單獨既時候,俾d說話我聽。。其實,買BB野個到,佢都會話哩樣唔好,唔應該咁買,到最後我都會解釋俾佢聽,但我態度都唔會太好。。。好似明明係有位放到bb野,佢都要同我講不如唔好要梳妝枱。。佢開始見我態度唔同左,佢都冇咁煩。。佢之前係試過話我要係屋企多D野講,學下佢既鄉下話,幫手洗衫,佢地全家人都識流利廣東話,咁我點解要學你地既鄉下話。。我初初有幫手洗碗,但佢係旁邊望住,我會好大壓力,之後,佢會自己再洗過。。佢想我洗衫,雖然,係有洗衣機,但佢屋企有幾個男人,我唔想幫佢地洗底褲。。我自己既底衫褲係自己手洗。
我都諗緊會盡快搬,但短期内都要一齊住。。我都會忍。。我只係想呻下。。

男爵府

manv 發表於 19-8-9 16:58
我明呀。。。相見好同住難。
我已經有關門,但係佢都係會成日突然開門。
雖然。我地唔會係房做D咩。。

有本事就搬開住吧

我唔會忍到,或者我會返娘家,迫c6正視問題,一齊搬走

男爵府

打算搬回娘家就應該要襯BB未出世好搬,到BB出世先想搬就好多野要搬,同埋BB要重新適應環境,哩種奶奶係要管到死個日先停。
我覺得話叫你洗衫,其實都係手衣機洗,你最多都係曬衫,其他人既底褲你當面拒絕佢,理Q佢黑面定紅面。

珍珠宮

KILW 發表於 19-8-9 01:37
老公幫老婆剪腳甲係2公婆之間嘅事,可以係情趣黎,老公鍾意嘅話,啜埋老婆腳趾都唔到99管。不過,相見好同 ...

我大肚都想自己剪,不過個肚頂住剪唔到,我老公反而一開始已經想幫我剪,只係我唔肯,到後期真係唔得先叫佢剪~
其實好多野,真係兩公婆之間嘅情趣,認真講,99都只算係外人,即係佢同62要做D乜,都一樣唔到仔女去管~
不過住埋一齊,99小器D,真係預左99會睇唔過眼!

珍珠宮

回覆樓主:

樓主,可以嘅,就搬開住,想見好同住難呀~相信你就算係同老公係房自己做D乜都無用,你都識講,你99係會自由出入嘅,只有搬開住,你地先會有私人空間~
住得埋一齊,預左好多野要避忌!

男爵府

咁如果無能力搬我都會忍下,我會係佢問我前,狂問佢野,問到佢煩,問到佢怕,

首頁

尾頁

跳至